MOLITVA ZA ZDRAVLJE SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM: Izgovarajte je svakog dana za vaše i blagostanje cele porodice

Ukoliko želite da zamolite Svetog Vasilija Ostroškog za pomoć, izgovorite ovu molitvu velikom ugodniku Božijem koji je iscelio hiljade i hiljade ljudi.Molitva svetom Vasiliju Ostroškom za zdravlje poklanja našu pažnju Bogu u dvosmernom duhovnom odnosu gde razgovaramo sa Bogom i takođe ga slušamo. Molitva je kao dečji razgovor sa njihovim ocem. Prirodno je da dete pita oca za stvari koje su mu potrebne, ili da pita za savet ili smernice.  A molitva nas dovodi u kontakt sa Bogom i svetima, a hrišćani se mole u ime Isusa Hrista i u snazi Svetog Duha. 

Molitva Svetom Vasiliju Ostroškom

Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu veru držimo, i s nadom tebi pristupamo. Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa na posletku i za mene nedostojnog i poslednjeg.

Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od beda vidljivih i nevidljivih. Zapalila te je Srpska zemlja kao večnu sveću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvetli puteve i razagnaj tugu.

Molitvama i suzama zagrevao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrej sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega.

Sa svih strana sveta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i telesno ljudima darivao.Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvek, svima pa i meni.

Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, isceli bolne.

Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem. Amin.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар