Kako da sami lako uklonite bradavice (fibrome) prirodnim putem? (RECEPT)

Da se razumemo, redovne posete dermatologu su dobra praksa, ali često se desi da imate manjih problema s kožom, kao što su bradavice, koji ne zavređuju dugo čekanje u redu. Pre nego što odete lekaru zbog problema s bradavicama, znajte da postoji mnogo jednostavniji i jeftiniji način da rešite ovaj problem... 



Fibromi su dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, papulice na peteljci iznad nivoa kože – veličine od nekoliko mm pa do centimetra u obimu. Obično su boje kože, ali mogu biti i svetlo pigmentirani. Promene nisu zloćudne, ali ih je toekom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem.

Najčešće nastaju u srednjoj životnoj dobi i na mestima gdje se koža tare pa su stoga najčešće na vratu, pazusima, preponama, ispod dojki, po trbuhu, kapcima, ali se mogu pojedinačno javiti i drugdje na koži. Zapravo, skoro svaki čovek ima barem jedan fibrom na koži tako da ova pojava nije retka.

Oni mogu predstavljati problem jer nastaju na mestima gdje se koža tare pa ih se ozledi – radi čega se mogu upaliti, narasti, krvariti i sl.

Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihova nastanka, no nasleđe i debljina su bitni faktori u njihovu razvoju. Njihov broj varira prosečno od nekoliko pa do nekoliko stotina.

Dijagnoza fibroma se postavlja lekarskim pregledom, a o načinu lečenja odlučiće dermatolog.

Najčešće se fibromi uklanjaju u hladnije doba godine kada je sunce manje izraženo, znojenje i sl.

Fibromi se kod dermatologa obično uklanjaju elektrokoagulacijom, aplanacijom, radiokirurški, laserski. Potreban je samo jedan tretman, osim ukoliko se nalazi veći broj fibroma ili veća površina, tada je je tretman potrebno ponoviti.

Nakon uklanjanja zaostaju krastice ili krasta koje se mažu lokalnim antibiotikom pet dana uz uobičajenu higijenu i tuširanje. Nakon zahvata potrebno je izbegavati nekoliko dana jače znojenje jače fizičke napore kako bi celjenje bilo uspešno i bez komplikacija.


Kako ih ukoniti prirodnim purtem? 


Smatra se da je jabukovo isrće jedan od najučinkovitijih kućnih lekova.

Jabukovo sirće se može upotrebiti za: - uklanjanje bradavica i mladeža - smirivanje opekotina od sunca - lečenje proširenih vena - borbu protiv alergija - kao balzam za kosu - kao tonik za lice - kao sredstvo za detoksikaciju. Prema tome, uvek imajte bocu jabukovog sirća pri ruci! Vaše telo i vaš novčanik će vam biti zahvalni!

Zapamtite, nikada ga ne smete koristiti  za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može iritirati vaše oči.

Ova metoda deluje kod većine ljudi.

Postupak

Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun. Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta (odnosno može se na njemu držati vata natopljena vodom) ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr novom četkicom za zube i sl.). Posušite.

Natopite komadić vate jabučnim sirćetomom i iscedite višak.

Položite pamuk izravno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mestu.

Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom.

Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do nedelju dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj trljati fibrom pre sirća).

Fibrom bi prvo trebao dosta potamniti, nastaće krastica, zatim će se osušiti i na kraju sve otpasti.

Zavisno od veličine fibroma tj. koliko je on duboko u koži, nastaće malo oštećenje (ožiljak) i on se maže nevenovom masti ili aloe vera gelom.

Ako fibrom nije duboko u koži, ožiljak ne bi uopće trebao nastati – ako se sve ovo napravi pažljivo.

Napomena:

1. Paziti da jabukovi sirće ne curi po koži oko fibroma jer će pocrveneti.
2. Ne stavljati više jabukovo sirće kada jednom nastane krasta.
3. Ne trgati krastu. Čekati da sama otpadne!

Mnogo ljudi potvrđuje da ovo zaista deluje!
Možete ovo probati i sa sokom biljke čuvarkuće.

www.healthyfoodhouse.com / astrosajt.blogspot.com
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар