Veliki horoskop za proleće (april, maj, jun) 2024. godine

Proleće simbolizuje početak. Buđenje, rađanje, cvetanje. Miris novog, snažnog, radosnog života. Života punog sebe. A šta vaš zodijački znak. prema prognozi astrologa, očekuje ovog proleća?

Foto: Pixabay

Ovan

Proljeće vam donosi energiju i inicijativu za pokretanje novih projekata, ovo je idealno vrijeme za fokusiranje na osobni razvoj.

Nadolazeće proljetne vibracije stvaraju raspoloženje za druženje pa isplanirajte neka grupna druženja sa svojim partnerom ili izađite u grad i upoznajte nove ljude. Ali imajte na umu da dijeljenje onoga što vam je na srcu i iniciranje važnih razgovora u odnosima postaje prioritet kako se približava sredina mjeseca.

Pripremite se i za neke značajne trenutke uvida, jer proljeće će zasigurno biti period spoznaje stvari. 20. ožujka/marta, Merkur, planet komunikacije, poravnat će se s Chironom usmjerenim na iscjeljivanje.

Nemojte se iznenaditi ako taj tranzit potakne velike razjašnjenja o tome što vas koči. I tu ne staje. Pomrčina Mjeseca koja će se dogoditi nekoliko dana kasnije potaknut će vas da to znanje iskoristite postavljanjem novih granica. Do pomrčine Sunca u travnju/aprilu, bit ćete spremni biti asertivniji nego ikada.

Naravno, retrogradni Merkur se događa u vašem znaku kroz veći dio travnja/aprila, tjerajući vas da ponovno kalibrirate sve što ne funkcionira. Što god činili, izbjegavajte vraćanje starim navikama.

Ako želite nekome reći nešto važno, učinite to prije nego što retrogradni Merkur počne 1. travnja/aprila. Druga polovica mjeseca dobro je vrijeme da prepustite sudbini da preuzme volan kada su u pitanju veze. Ako postoje stari obrasci u koje neprestano padate, sada je vrijeme za čišćenje.

Do kraja svibnja/maja, planeti će vam omogućiti da konačno naučite izražavati sebe bez da dopustite da vam temperament stane na put dok Jupiter ulazi u Blizance.

Ova sezona može biti neuredna, ali nemojte biti strogi prema sebi dok prolazite kroz nju. Ako primijetite da su vaše misli na granici nepristojnosti, razmislite o tome kako biste razgovarali s prijateljem koji prolazi kroz isto što i vi. Pokušajte prilagoditi svoje razmišljanje prema tome.

Obratite pažnju na ravnotežu između posla i odmora kako biste održali svoju energiju. Energični Mars, vaš vladajući planet, osigurava da je ovo razdoblje puno novih prilika. Vaš trud će biti prepoznat i nagrađen.


Bik

Bikovi, ovaj period je divan za vas. Možete očekivati financijsku stabilnost i prilike za poboljšanje vašeg doma. Vrijeme je za uživanje u plodovima vašeg rada.

Krajem travnja/aprila, Jupiter i Uran su u konjunkciji u vašem znaku, što vam nudi jedinstvenu priliku da vidite sebe u drugačijem svjetlu. Možda ćete primijetiti da su osobine na koje inače gledate s prezirom u redu – možda vam se čak počnu sviđati.

Iskoristite ovo vrijeme na najbolji mogući način usredotočujući se na svoj odnos prema sebi i svoje samopoštovanje. Ako se borite da prigrlite radikalnu ljubav prema sebi, sjetite se da savršeno zapravo ne postoji i da se uvijek razvijate. Pogledajte jeste li možda već postali osoba kakva ste oduvijek željeli biti.

Ovaj period donosi također i mnogo prilika za duboko kopanje po vašim odnosima i željama, stoga se pripremite zaroniti u to.

Ako ste slobodni, mogli biste neočekivano upoznati nekoga preko zajedničkih prijatelja. A ako ste u vezi, grupna druženja mogu vas zbližiti. Promijenite svoju rutinu kako biste stvorili više prostora za slučajnosti.

Rad na dugoročnim ciljevima donijet će vam zadovoljstvo. Provedite više vremena vani kako biste se regenerirali.

Komunikacija vam cvjeta ovog proljeća. Iskoristite to za jačanje veza s prijateljima i obitelji.

Kada nastupi proljeće, izlasci su glavna tema za vas, stoga provedite vrijeme družeći se s drugima ili izađite van i upoznajte nove ljude. Zahvaljujući pomrčini, transformativni pomaci tijekom posljednjeg tjedna u mjesecu potresaju vaš intimni život. Oslobodite se svih tendencija da odbacite prioritete ili umanjite svoj užitak – potreban vam je prostor da istražite što vam zaista pali vatru kada je u pitanju romantika.

Dok Merkur bude retrogradan u Ovnu u travnju/aprilu, stare veze poput bivših prijatelja ili bivših partnera mogle bi vam biti na umu (ili na neki način ponovno ući u vaš život). Koliko god lako bilo sve preispitivati, nemojte pretjerano analizirati komunikaciju s ljudima s kojima ste u vezi ili ste nekoć bili.

Umjesto toga, zadržite fokus na otpuštanju starih problema i povežite se s onima koji vam mogu pomoći da se iscijelite. Kad Jupiter (planet ekspanzije, sreće i putovanja) uđe u vaš znak krajem svibnja/maja, bit ćete na dobrom mjestu da steknete malo suosjećanja prema sebi i bolje razumijete svoje osjećaje.

Pogurajte sebe i svoje odnose u smjeru rasta. Budite otvoreni za nove ideje i suradnje. Umrežavanje će biti ključ vašeg uspjeha. Također, mentalna stimulacija je važna. Pronađite hobi koji vas izaziva na razmišljanje.


Rak

Emocionalna sigurnost bit će vam na prvom mjestu. Otresite se intenziteta ovog proljeća, kada ćete biti inspirirani izaći iz svoje zone komfora i zabaviti se. Sada je sjajno vrijeme da sa svojim partnerom postavite jače granice u ljubavi. Oslobodite se prihvaćanjem pustolovnijeg pristupa ljubavi.

Ako ste u partnerskom odnosu, začinite stvari društvenim događanjima. Ako ste slobodni i družite se, netko neočekivano može pobuditi vaš interes. No, zapamtite – održavanje otvorenog srca zahtijeva određenu zaštitu!

Možda ste u posljednje vrijeme izbjegavali sukobe kako biste se slagali s ljudima u svom životu. Ipak, ove sezone imate volju progovoriti o svjetskim događajima ili stvarima koje snažno osjećate, zahvaljujući proljetnim pomrčinama.

To nije u vašoj prirodi, ali nemojte se bojati prigrliti svjetla reflektora koja vam dolaze. Kad se Uran, planet koji vlada zajednicom, i Jupiter, planet ekspanzije, poravnaju krajem travnja/aprila, ljudi će vas primijetiti u velikoj mjeri.

Za vas ta pažnja može biti velika pa je vaš zadatak da se brinete o sebi, odvojite vrijeme za odmor, odredite prioritet rutine spavanja i po potrebi otkažete planove. Početkom lipnja/juna, kada su Sunce i Venera u konjunkciji, moći ćete poboljšati te navike i započeti ljeto puni energije.

Intuicija vam može pomoći u donošenju važnih odluka na poslu. Slušajte svoj unutarnji glas.


Lav

Obično niste vi taj koji traži pomoć ili vodstvo, čak i kada vam je stvarno potrebno, ali ova sezona pomrčina to želi promijeniti. Između 25. ožujka/marta i 8. travnja/aprila mogli biste primijetiti da okolnosti postaju preteške da biste se sami nosili s njima.

Ili bi kaotična vremena mogla rezultirati epifanijom – poput toga da se nitko ne može uhvatiti u koštac sa svime što ima na tanjuru ili da to sve što činite ne dokazuje da ste jači od drugih. Do lipnja/juna biste mogli otkriti da imate pouzdanu zajednicu koja vam želi pomoći da ostvarite sve što ste naumili.

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, preusmjerite pozornost s onoga što nemate u svom profesionalnom životu na stvari koje ste postigli. Točnije, razmislite o tome kako su vam ta postignuća donijela radost i ispunjenje. Možda ćete primijetiti da stvari koje nemate postaju manje važne – barem za sada.

Proljeće izaziva uzbuđenja, a vi se osjećate spremni izaći iz svojih uobičajenih okvira u ljubavi. Protresite stvari s partnerom ili recite da avanturističkom spoju. Samo budite sigurni da postavljate ispravne granice i poštujete svoje više želje!

Ako ste u vezi, dobro je vrijeme da zbližite svoju vezu, dok bi samci mogli otkriti da su spremni preuzeti više inicijative kada je u pitanju prelazak s ležernog na predani.

Obratite pažnju na aktivnosti koje jačaju vaše srce i samopouzdanje.


Devica

Ovo je vrijeme za brigu o vašem zdravlju i dobrobiti. Prilike za samoobnovu su svuda oko vas.

Iako se možda već igrate s time kako postavljate granice, koja su vaša ograničenja i vaše potrebe, ranoproljetne pomrčine u kombinaciji s retrogradnim Merkurom su tu da vam pomognu da ih učvrstite.

Možda ćete otkriti da veze koje ograničavate nisu dobre za vas. Možda to znači da je vrijedno vidjeti se izvan njih. Pouka je da možete razgovarati s onima koji možda iskorištavaju vašu urođenu ljubaznost i brigu. Ako koristite ove energije, primijetit ćete da vam je ugodnije u vlastitoj koži.

Mnogo je aktivnosti koje naglašavaju vašu zonu obveza, tako da su vaši odnosi, bilo da su u nastajanju ili u punom procvatu, velika tema. Više se emocionalno posvetite svom partneru ili se više uskladite s onim što vaše srce zaista želi u budućem partnerstvu.

Stavljanje svojih potreba na prvo mjesto nije sebično – to je ključni dio mogućnosti da se pokažete drugima. Provjerite možete li se ovog proljeća posvetiti brizi koju zaslužujete.

Mentalno zdravlje treba biti vaš prioritet. Prakticirajte tehnike opuštanja.


Vaga

Ovo proljeće bit će za vas uzbudljivo, ljubav i partnerstva su u fokusu. Počevši od ožujka/marta, sezona pomrčina potiče vas da razmislite o svojim vezama jedan na jedan i o tome kako se zbog njih osjećate.

Jedna od najvećih stvari o kojima ovdje treba razmišljati: kako reciprocitet izgleda u vašim radnim odnosima i prijateljstvima? Dobivate li onoliko koliko dajete i obrnuto? Do pomrčine Sunca u travnju/aprilu trebali biste imati neke odgovore.

Na temelju onoga što saznate, razmislite o tome kako komunicirate s drugima i kako to potiče vaš odnos s njima i samim sobom. Ako shvatite da dajete previše, pokušajte se povući s ugađanjem ljudima i razmislite o postavljanju korisnih granica.

Ako je suprotno, usredotočite se na poboljšanje svojih vještina aktivnog slušanja i pogledajte hoće li to poboljšati vaše odnose.

Ako postoje važni razgovori za rješavanje, sada je pravi trenutak. Oslobodite energije koja više nije korisna u odnosima, stoga budite strpljivi sa svojom unutarnjom transformacijom.

Diplomacija i suradnja u poslu vode vas ka uspjehu. Radite na jačanju veza s kolegama.


Škorpion

Proljeće za vas počinje s prekrasnom notom, jer Jupiter radi velike stvari za vas!

Transformacija je ključna. Ona vam nije strana i tijekom sljedećih nekoliko mjeseci imat ćete priliku prikloniti se evoluciji, prekidajući cikluse koji vas koče u poslu i odnosima. Ovo je savršeno vrijeme za rješavanje starih problema i započinjanje novog poglavlja.

Pomrčina Mjeseca 25. ožujka/marta bi mogla probuditi neke podsvjesne osjećaje, ali još uvijek imate puno prilika da iskoristite magiju koja se trenutno vrti u vašem srcu.

Ali ne radi se samo o vama. Između konjunkcije Jupitera i Urana u travnju/aprilu i Jupiterovog prijelaza u Blizance u svibnju/maju, mogli biste otkriti da ste bolje opremljeni da zadržite prostor za prijatelje, obitelj i kolege koji se trebaju promijeniti. Ako njih i sebe možete držati odgovornima bez zadržavanja na prošlosti, izgradit ćete sigurniji prostor za postojanje svih. Iako se ne biste trebali bojati razgovarati o svojim emocijama, mudro birajte sukobe.

Dok prolazite kroz ovu sezonu, razmislite o postavljanju dnevne rutine koja stvara strukturu i sprječava druge da vam oduzimaju dragocjeno vrijeme. Slijeđenje rasporeda moglo bi učiniti da se osjećate malo slobodnije.

Slušajte svoje srce kada je ljubav u pitanju. Razmislite o promjenama koje želite u svojoj karijeri.


Strelac

Ovog proljeća, pomrčine traže od vas da razmislite o svojim osjećajima. Ako su vam u posljednje vrijeme bile na umu neke emocionalno nabijene situacije, pokušajte bolje razumjeti koje emocije to kod vas izaziva.

Zatim, kada Jupiter prijeđe u Blizance krajem svibnja/maja, bit ćete potpuno spremni izraziti te osjećaje otvoreno i iskreno sa svakim tko ih treba čuti.

Kako biste osvježili svoje emocionalno stanje, provedite vrijeme sjedeći sa svojim osjećajima, kakvi god oni bili. Možda ne razumijete u potpunosti što vam se događa ili jednostavno želite izbjeći da se osjećate išta osim pozitivnog.

Preskačući zamku toksične pozitivnosti, bit ćete svjesniji svog emocionalnog stanja i pronaći ćete načine da se krećete kroz te osjećaje, a da ih ne odbacite.

Otvorite svoje srce i budite spremni postati ranjivi. Vaše emocije sigurno je podijeliti, a to će vam pomoći da se približite dragoj osobi.

Intuicija raste pa se jednostavno prepustite tom naletu. Ne bojte se preuzeti rizike.


Jarac

Vi volite kontrolu, ali proljetne pomrčine su tu da vas trgnu iz te želje. Prihvaćanjem kaosa napravit ćete prostor za ispunjeniji život, oslobođen stega i ograničenja koja ste do sada sami sebi postavljali. Zatim, s Jupiterom koji ulazi u Blizance od kraja svibnja/maja, imat ćete priliku približiti se sebi.

Najveća lekcija ovdje je da imate moć stvoriti život koji će vam biti ugodan, a pokušaj živjeti prema tuđim standardima nije to. Možda ćete otkriti da ste vi jedini koji vas koči.


Kako biste pronašli malo mira, pokušajte u svoju rutinu uključiti vježbe svjesnosti. Također možete stvoriti praksu zahvalnosti koja vas podsjeća na sve dobre stvari koje se događaju u vašem životu.

Sukob vrijednosti i promjene mišljenja mogle bi izazvati malu dramu na početku mjeseca, ali samo vjerujte procesu. Vaš trud i upornost će se isplatiti.

Ne zaboravite ostaviti malo prostora sudbini da vas iznenadi nečim slatkim u ljubavi.

Što se zdravlja tiče, obratite pažnju na svoje kosti i zglobove. Prakticirajte aktivnosti koje su nježne prema vašem tijelu.


Vodolija

Ovo je vrijeme za razmišljanje o vašim idejama i uvjerenjima.

Kad se Jupiter i Uran sretnu u Biku krajem travnja/aprila, nemojte se iznenaditi ako se čini da su temelji vašeg života uzdrmani do same srži. Ali nemojte paničariti! To samo znači da je sjajno vrijeme za oslobađanje iskustava ili uvjerenja koja su život učinila težim nego što bi trebao biti. Jupiter od vas traži da se širite i rastete dok Uran želi da budete slobodni i isprobavate nove stvari. Trenutno prerastate stvari i to je u redu!

Uklanjanje nereda radi brige o sebi može biti nevjerojatno katarzičan način suočavanja s tom energijom. Raščišćavanjem svog životnog prostora, napravit ćete mjesta za nove prilike. Pokrenite projekte koji su vam važni.

Pokušajte ne shvaćati stvari osobno ako naiđete na nesuglasice s partnerom. Osluškivati svoje srce u vezi s ovim posebno je važno u vrijeme pomrčine Mjeseca 25. ožujka/marta, budući da dolazi do istjerivanja svih starih sustava vjerovanja ili dogmi koje ste nosili u vezi s vezama.

Vaše se vrijednosti mijenjaju pa je vrijeme da napravite mjesta za više otvorenosti. Prepisujete sebi novi set romantičnih pravila.


Ribe

Vaša će karizma i privlačnost će biti na visokoj točki ovog proljeća, što će vam olakšati privlačenje onoga što želite u ljubavi. Ova sanjiva energija savršena je za manifestiranje vaše idealne veze. Mars dolazi u vaš znak odmah nakon proljetnog ekvinocija pa je zadnji dio mjeseca odličan za strastvene intimne veze. Nemojte se bojati biti ranjivi i preuzmite inicijativu kada su spojevi u pitanju.

Kada Jupiter otputuje u Blizance u svibnju/maju, iskoristite te dobre vibracije tako što ćete se potruditi primijetiti dobre stvari u svom životu.

Kada se stvari čine zastrašujućim ili teškim, odvojite trenutak da ispitate scenarije zbog kojih ne možete prestati biti zabrinuti. Zapitajte se: kolika je vjerojatnost da će se to dogoditi i kako bih prošao ako se to dogodi? Zatim provedite neko vrijeme pričajući o tome kako ste prošli kroz teške stvari u prošlosti kao podsjetnik da se možete nositi sa svime što vam se nađe na putu.

Vaša kreativnost će doći do izražaja. Ne bojte se izraziti svoje ideje. Financije i osobni resursi su naglašeni. Pogledajte načine kako možete povećati svoj dohodak.


  • ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар