Otkriven lek za ekcem?

Svrab i upaljena koža mogli bi da postanu deo prošlosti, jer su naučnici pronašli lek za ekcem.

Očekuje se da počnu testiranja na ljudima, a istraživači smatraju da će njihovo otkriće olakšati bolne simptome koje izaziva ovo stanje od kog pati najmanje 250.000 ljudi u Velikoj Britaniji.

Studija Univerziteta u Stokholmu proučavala je Malasseziy sympodialis, jedan od najčešćih oblika lišaja na koži koji uzrokuje svrab, crvenilo i suvu ispucalu kožu.

Oni su testirali efekat koji 21 peptid ima na lišaj i otkrili da su 6 njih uspešno uništili ćelije osipa. Peptidi su prirodni antibiotici koji deluju protiv različitih tipova mikroba, uključujući neke bakterije, gljivice i viruse.

„Nadamo se da će ovi peptidi u budućnosti moći da se koriste za olakšavanje simptoma pacijenata koji pate od ekcema, što bi znatno unapredilo njihov život“, rekla je dr Tina Holm, vođa istraživanja.

Čak 20 odsto dece boluje od ekcema, a poslednjih godina je taj broj u konstantnom porastu.

Trenutno ne postoji jednostavan lek za ovo stanje, već kombinacija tretmana koji samo donekle olakšavaju simptome.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Bilo bi jako dobro ako bi uspeli da pronađu ovakav lek. Pročitao sam negde da se mogu pronaći neki melemi ili šta već od trava i biljaka koji mogu da pomognu međutim, nisam uspeo da saznam više informacija o tome. Ja imam problem sa dermatitisom i zaista bi mi pomoc oko toga bila veoma potrebana jer zelim da ga se rešim konačno jedno, zauvek...

    ОдговориИзбриши