Usne otkrivaju vaše zdravlje?

Usne se uglavnom pominju u kontekstu lepote, ali one mogu mnogo da nam kažu i o našem zdravlju. Evo na šta treba da obratite pažnju...


Otečene usne

Ovo može biti jasan znak da sa vašim zdravljem nešto nije u redu. Uzrok otečenih usana je ponekad Kronova bolest ili osetljivost na hranu.

Ispucale usne

One ponekad pucaju zbog anemije do koje dolazi zbog manjka gvožđa u organizmu. Međutim, to takođe može biti i znak dijabetesa jer visok nivo glukoze podstiče razvoj gljivice kandide koja često napada uglove usana.

Usne koje peckaju

Ovo može biti znak depresije. Postoji mnogo senzora u mozgu koji mogu postati osetljiviji ako dođe do psihološke neravnoteže.

Usne koje se "ljušte"

Ako su vam usne suve i konstantno osetljive, to može da bude pokazatelj neke alergije. Ovakve usne mogu neznatno i da oteknu, od čega koža puca i ljušti se. Uzrok iritacije može biti najrazličitiji, od rukavica koje koriste zubari do karmina ili kikirija.
Najlbolje je da proverite svoju šminku ili da niste na nešto alergični.

Crvena aura

Ovo je takođe jedan od simptoma alergije koja se uglavnom javlja od preterane konzumacije gaziranih pića. Doktori smatraju da su ljudi uglavnom alergični na Benzojevu kiselinu koja se nalazi u gaziranim pićima, pastama za zube...

"Ljuspičaste" usne

Ova pojava je poznata i kao “ekcem lizanja”. Koža na usnama ima manje lojnih žlezda u odnosu na ostatak kože i zato se isušuje brže od ostalih delova tela. Kada osoba previše liže usne one se suše i postaju osetljivije na razvoj glivica.

Groznica

Groznica se javlja kao reaktivacija herpesa. Kada jednom dobijete ovaj virus on više ne napušta telo, a pojava groznice je znak slabog imunog sistema.
Međutim, ona može biti i znak loše ishrane. Ako traje duže od 2 nedelje treba otići lekaru.

Blede usne

Bolesti srca i pluća utiču na količinu kiseonika u krvi; kada nivoi kiseonika značajno opadnu usne postaju plavičaste. Blede usne su često posledica anemije.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар