Nedeljni horoskop 27. septembar - 2. oktobar 2015.

Prvi veliki dogadjaj pred nama je već u noći izmedju nedelje i ponedeljka - potpuno pomračenje Meseca zajedno sa takozvanim Supermesecom. 

lustracija: Quique / pixabay.com

Reč je kombinaciji koja nije viđena od 1982. godine i neće se ponoviti do 2033. godine.

Takozvani Supermesec događa se kada se pun Mesec ili mlad Mesec nalazi najbliže Zemlji. Iako je to i dalje udaljenost od oko 350.000 kilometara, Mesec će izgledati veći i sjajniji nego obično. Zemljin prirodni satelit ne proizvodi sopstvenu svetlost već je dobija od Sunca. Rano u ponedeljak Mesec će biti u savršenoj ravni sa Suncem i Zemljom.

Iz Srbije će pojava moći da se prati pre izlaska Sunca na zapadnom delu horizonta (u Beogradu Sunce izlazi u 6 sati i 32 minuta), 28. septembra od 3 sata i 6 minuta do izlaska Meseca iz Zemljine senke u 5 sati i 25 minuta, navodi se u saopštenju. Pomračenje Meseca se prati golim okom, dvogledom i manjim teleskopima. Ukoliko bude vedro Beograđani će ovu interesantnu pojavu moći da prate uz stručne komentare sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu. Očima je dobro vidljiv samo prolazak Meseca kroz Zemljinu senku, a on će 3.06 sati početi da ulazi u Zemljinu senku, u 4.10 će uroniti (početak potpunog pomračenja), a u 4.48 biće sredina pomračenja.

Mesec će biti tamnocrvene boje. U 5.25 je početak izlaska iz senke (kraj totaliteta), a u 6.28 je poslednji Mesečev kontakt sa Zemljinom senkom, objašnjavaju iz Astronomskog društva.

Pomračenje Meseca u Ovnu je 28. septembra. Sunce u Vagi i Mesec u Ovnu, jedan nasuprot drugom (pun Mesec) povećavaju napetost u odnosima, što će se osetiti i nekoliko dana pre pomračenja, podseća astro-portal.hr, dodajući da to vreme donesi mogućnost iznenadnih promena, konflikata, praćenih jakim strastima i povećanom razdražljivošću, kod nekih i depresijom, a kod drugih povećanim osećajem nepravde i povećanoj borbenosti prema partneru.

Zato ne reagujte nepromišljeno, naglo i brzopleto. Nastojte da budete što možete više taktični, umereni i uravnoteženi. Radite na tome tako da se na neki način opuštate i smirujete se. Nastojite da negativnu energiju ne usmeravati prema drugima.

Ako vam je stalo do veze i ne želite da je prekinete, ne dozvolite da se posvađate na dan pomračenja, jer posledice tada neće biti male, a do pomirenja će teže doći. Nastojte da kontrolišite izlive ljutnje ili uzbuđenja, koje je prisutno kada je pomračenje Meseca u Ovnu. Da ne bi došlo do zdravstvenih problema, posebno glavobolja, psihičkih poteškoća, problema kod uroloških oboljenja ili kožnih, pijte nešto manje tečnosti i jedite toplu i kabastu hranu, najbolje mahunarke. Manje koristite voće i slatkiše. Na taj način ćete sprečiti nagomilavanje tečnosti u organizmu, koja može da dovede do otoka i uspore rad pojedinih organa, posebno bubrega, sugeriše astro-portal.hr.


Nedeljni horoskop



Ovan

Ljubav: Učinili ste težak, ali neophodan korak. Znate da je tako najbolje za sve, pa lakše podnosite bol. Vreme briše sve rane, pa će tako i ove. Posao: Premoreni ste. Retko ko bi podneo toliki napor i radno vreme koje bi postidelo i Japance. Povišica? Možda dođe, a možda i ne. Zdravlje: Fizička aktivnost nije potrebna samo da biste bili zdravi. Ona je znak da ste civilizovani. Budite civilizovani.

Bik

Ljubav: Ne očajavajte za onim što je prošlo. Iako sada ne verujete u to, u bliskoj budućnosti vas čeka prava osoba. Posao: Velike promene u vašoj firmi nikoga neće zaobići, pa ni vas. Trudite se da izvučete maksimum iz novonastale situacije. Čuvajte se osobe rođene u znaku Vodolije. Zdravlje: Povedite računa o stresu, koji se u poslednje vreme gomila. Ništa nije vredno vašeg zdravlja.

Blizanci

Ljubav: Za vas nikad neće biti prave ljubavi, zar ne? Uvek će postojati samo kalkulacija, sa samo jednom konstantnom vrednošću: vama. Posao: Dobro vam ide u karijeri, a još bolje spletkarenje i lov u mutnom. Nemojte samo da vam se ovo jednom obije o glavu, pošto i od majstora uvek postoji veći majstor. Zdravlje: Glavobolja koja vas muči u poslednje vreme može biti simptom ozbiljnog oboljenja.

Rak

Ljubav: Partner vas bukvalno muči u poslednjih nekoliko meseci. Ma koliko njemu bilo teško, to nije opravdanje za ono kroz šta prolazite. Razmislite ponovo o vašoj vezi. Posao: Mir koji ste našli na novom radnom mestu nikakve pare ne mogu da kupe. Zadovoljni ste onim što radite, možda i prvi put u životu. Zdravlje: Obratite pažnju na znake koje vam vaše telo šalje. Unosite više vitamina.

Lav

Ljubav: U vašoj vezi vi vodite glavnu reč. Ne odustajte, pošto je to jedini način da veza opstane. A znate koliko vam je stalo do toga. Posao: Dobili ste novog šefa i vreme je da mu pokažete koliko vredite. Manite se poltronisanja i svojim radom zadobijte njegovu pažnju. Zdravlje: Što ste stariji, to na videlo sve više izlaze mane vašeg ponekad neobuzdanog životnog stila.

Devica

Ljubav: Ponašate se kao da ste tinejdžer. To je sasvim u redu ukoliko ste još uvek tinejdžer! Ako niste, međutim, u ozbiljnom ste problemu. Posao: Počeli ste da zaboravljate šta vas je dovelo do vrtoglavog uspeha u karijeri. Vi ste to zaslužili vašim radom i talentom, a u poslednje vreme teško je videti i jedno i drugo. Zdravlje: Imate potpuno pogrešnu sliku o tome šta čini ljudsko zdravlje.

Vaga

Ljubav: Svaki čin ljubavi ne treba doživljavati kao nešto što se podrazumeva, nego kao poklon koji sutra već ne mora biti tu. Shvatite ovo dok je još vreme. Posao: Vi ste radoholičar, i to šefovi izuzetno cene. Kao i svaka zavisnost, međutim, i opsednutost poslom može imati negativne posledice. Pa i po sam posao. Zdravlje: Da nastavimo gde smo stali: ne radite toliko, ugrožavate zdravlje.

Škorpija

Ljubav: U poslednjih nekoliko meseci promenili ste način na koji doživljavate ljubav, vezu, pa i sam život. Doneli ste odluku, sigurni ste u svog partnera. Posao: U jednom trenutku mislite da ste zvezda, a u sledećem da ste najgori na svetu. Istina je da ste u jednom trenutku prava zvezda, a u sledećem... Pa ne baš tolika zvezda. Zdravlje: Telo vam zapomaže: „Vežbaj, vežbaj, vežbaj!“ Pa zašto ga ne poslušate?

Strelac

Ljubav: Osoba s crnim, prodornim očima bacila je Amorovu strelu u vašem pravcu. Na vama je da odlučite hoćete li da se bacite na nju ili ćete se jednostavno i elegantno izmaći. Posao: Izvlačite se od odgovornosti i to je možda korisno danas, sutra, pa možda i prekosutra. Nemajte, pak, iluzija: kad-tad ovo će vam se obiti o glavu. Zdravlje: Vaša slaba tačka je probavni sistem. Vodite računa o tome šta jedete.

Jarac

Ljubav: Imate osećaj da vam, kao pravom jarcu, rastu rogovi. Ne verujete partneru ama baš ništa. Proverite imate li razloga da se ovako osećate. Posao: Ušli ste u novi projekat puni snage, ideja i elana. Nažalost, ono što vi ne znate je da je taj projekat osuđen na propast. Zdravlje: Vaše navike su, najblaže rečeno, užasne. Činite sve ono što je u medicinskim udžbenicima označeno pod „ne, nikako“.

Vodolija

Ljubav: Osoba u znaku Strelca novi je cilj vaše pohote. Ne vodite mnogo računa o tome da li će vaša veza biti društveno prihvatljiva. Slušate svoja osećanja. Posao: Nikad bolje. Šef vas voli, kolege vas obožavaju, povišica samo što nije. A sve to zahvaljujući tome što ste dobar i predan radnik. Zdravlje: Bole vas kolena. Ne forsirajte predugačke šetnje ili trčanje. Umesto toga posetite bazen.

Ribe

Ljubav: Osoba s posla na koju ste bacili oko u nedoumici je: nije joj jasna priroda vaših osećanja. Razjasnite sve, ako imate šta. Posao: Nesigurni ste, a tu nesigurnost prenosi vam osoba s kojom radite, koja nema poverenja u sopstvene snage. Zdravlje: Mračni ste. Razvedrite se malo, jer raspoloženje i te kako utiče na zdravlje. Šta vas košta da osmehom obojite sobu?
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 коментара:

  1. Ne sviđa mi se moj horoskop za narednu nedelju, pročitaću neki drugi lepši :)

    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Joj, nisam mislila da kritikujem, pročitaću neki drugi horoskopski znak na ovom sajtu, jer odlični ste. Jednostavno mi se ne sviđa horoskop za moj znak :(
    Meni bi trebalo tumačenje natalne a nemam nikoga da mi to uradi besplatno :) ili bar da se vežba na njemu. I opet, puno pozdrava.

    ОдговориИзбриши