Proročanstvo od koga strahuju džihadisti: Gde će se pojaviti Antihrist?

Photo credit: Hondo from morguefile.com

Islamska država  propagandu dosta vrti oko toga da nam je kraj blizu i da islamski ratnici treba da se bore protiv nevernika jer je apokalipsa blizu.  Istovremeno, postoji još jedno proročanstvo koje u potpunosti ignorišu, i odbijaju da prenose sledbenicima jer bi to ugrozilo legitimitet samog kalifata koji su fanatici osnovali na teritoriji Iraka i Sirije, smatra Vil Mekkants.




O čemu je reč, objasnio je Vil Mekkants, direktor projekta "Odnosi SAD sa islamskim svetom", u  knjizi “ISIS apokalipsa”.

“Proročanstvo o Antihristu Islamska država i njeni ideolozi studiozno izbegavaju, iako se nalazi među ostalim proročanstvima koja oni propovedaju: “Antihrist će se pojaviti u praznini između Šama (Sirija) i Iraka”,
piše Mekkants. Ovo je tačna lokacija na kojoj se danas nalazi Islamska država. Kako on objašnjava, Isus i Antihrist imaju svoje mesto u islamskom učenju.

“Kuran predstavlja Isusa kao božjeg poslanika, a njegove sledbenike kao najbliže u ljubavi vernicima”, piše Mekkants. “Ali proročanstva koja se pripisuju Muhamedu, a izvan Kurana su, predviđaju da će se Isus vratiti da se bori sa Muslimanima, protiv nevernika. Kao i u Bibliji, dolazak Isusa nagoveštava poslednje dane…”, dodaje Mekkants.

“On će voditi muslimane u ratu protiv Jevreja, koji će se boriti na strani Antihrista”, piše Mekkants.

Jasno je, iz svega navedenog, da bi širenje proročanstva o “Antihristu koji se rađa između Sirije i Iraka” među muslimanskim vernicima imalo pogubne posledice po postojanje ISIS, koje se zasniva na ovakvoj vrsti fanatičnog praznoverja.

(Biznis Insajder)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар