Zašto su lepe žene same?

Problem leži u "skockanoj" dami, jer istraživanja pokazuju da muškarci više ne nasedaju na štikle, frizuru, odeću, šminku, već više pažnje obraćaju na skrivenu lepotu, šarm, ženstvenost, pogled, ljupkost...

Istraživanja i u Srbiji i u svetu pokazuju da je sve više usamljenih žena, koje imaju i lepotu, stil, karijeru, ali iz nekog razloga ne uspevaju da privuku pažnju jačeg pola, već samo poglede, uzdahe, osmehe, komplimente i tu se priča prekida.

U prepunim kafićima i klubovima, čest "dekor" su prelepe devojke i žene, koje veselo čavrljaju za stolom, dok zabacuju kosu flertuju pogledima sa muškarcima oko njih, žele da zavode i budu zavedene, ali do kraja izlaska najčešće nijedan ne priđe i sve se vrate kući, svojoj samoći.

Francuski stručnjaci objašnjavaju da problem upravo i leži u "skockanoj" dami, jer rezultati istraživanja pokazuju da muškarci više ne nasedaju na štikle, frizuru, odeću, šminku, čulo vida im je "prezasićeno" super sređenim lepoticama koje viđaju svaki dan u magazinima, na TV-u, na ulicama, pa su počeli više pažnje da obraćaju na skrivenu lepotu, šarm, ženstvenost, pogled, ljupkost...

Psiholozi iz Pariza u istraživanju su pitali studente: šta kod žena osvaja muškarce?

Mladići su nabrajali mnoštvo osobina, a lepota se našla na četvrtom mestu, dok na frizuru i stil odevanja gotovo ne obraćaju pažnju. Devojke su, naprotiv, bile ubeđene da je muškarcima apsolutno najvažnije kako izgleda devojka, a odmah potom i kakva joj je kosa, odeća, parfem... Očigledan raskol u odgovorima je upravo dokaz zašto lepotice samuju, tvrde stručnjaci.

Mnogi muškarci se žale i na to da su žene postale hladne i odbojne, "streljaju" ih pogledom umesto da ih miluju, pa brzo odustanu od toga da im priđu. Kada to i učine, često se pokaju kada čuju drzak ton već prilikom upoznavanja. Mnoge žene neverbalnim govorom jasno šalju poruku da im muškarac nije potreban. S druge strane, vremenom i lepotice postanu "očajne", jer udvarača nema ni na vidiku kako godine prolaze.

Američki psihoterapeuti tvrde da većina žena nije svesna svog izraza lica i utiska koji ona ostavlja na muškarce. Jači pol ne gleda nijansu karmina, ni najnoviju maskaru koja neverovatno naglašava trepavice, ali uočava mrštenje i "kiselu” grimasu. Takav izraz je tipičan za lepotice, čak i dok idu ulicom besprekorno doterane, nesvesno upućuju drčne poglede, poput manekenki na modnoj pisti i odbijaju udvarače, jer ne deluju ženstveno već ratoborno.

U malom eksperimentu na društvenim mrežama, muškarci su odgovarali na pitanje zašto sve ređe prilaze devojkama, a još ređe se upuštaju u razgovor sa njima. Čak 55 odsto njih je reklo da ih odbija njen nezainteresovan, leden pogled u stranu.

"Shvatite, većina muškaraca se plaši odbijanja. Ako žena gleda u muškarca namrgođeno, zašto bi se on uopšte i trudio da joj priđe?", kaže Marni Kinris, autorka brojnih savetodavnih knjiga o muško-ženskim odnosima.

Čekajući imaginarnog, savršenog princa na belom konju, žena često ostaje slepa na ljubav koju joj nudi "običan smrtnik", jer nije svesna da bi upravo sa njim mogla da doživi prelepu bajku.
(izvor: novosti)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар