Velika prognoza vremena za januar 2024: Tačni datumi kada se očekuje sneg

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za januar u kojoj se navodi da će najveća temperatura biti početkom meseca, 16 stepeni, dok će najhladnije biti 13. januara, kada će temperatura biti minus tri stepena.

Foto: Pixabay

Sudeći prema dugoročnoj, mesečnoj prognozi, sneg će u Beogradu padati od 8. do 12. januara, da bi se ponovio 16. i 17 januara, kao i 19. i 20. januara.

Foto.Printskrin / RHMZS

U Beogradu će najviše temperature ići do 16 stepeni i to početkom januara, da bi posle usledio pad dnevnih tempetatura. Najniža dnevna temperatura ići do -3 stepena, 13. januara.

Za Niš se prognozira slična temperatura kao i u Beogradu.

Foto.Printskrin / RHMZS

Maksimalna će biti 12 stepeni, 1. januara, a minimalna minus pet stepeni – 13. januara.

U Novom Sadu će prema ovoj prognozi najveća temperatura biti početkom meseca, 12 stepeni, dok će će najniža biti 13. januara – minus pet stepeni Celzijusa.

Januar 2024. biće blaži i vlažniji, navodi RHMZ u svojoj sezonskoj prognozi, a slabi ili umereni jutarnji mrazevi očekuju se tokom treće dekade januara.

AccuWeather, kao i obično ima mesečnu prognozu za svaki dan u janaru 2024. godine:

AccuWeather

SEZONSKA PROGNOZA RHMZ SRBIJE

FEBRUAR 2024: U većem delu Srbije blaži i prosečno vlažan, a u Južnoj Srbiji blaži i vlažniji februar. Mala verovatnoća za pojavu jakih jutarnjih mrazeva.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 8.1ºS.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 4 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Južnoj Srbiji biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 5 mm do 10 mm višim u odnosu na vipegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 49 mm.


MART 2024: Topliji i prosečno vlažan mart. Mogući slabi ili umereni jutarnji mrazevi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 4.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 43 mm.


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар