HOROSKOP za 2024: NAJVAŽNIJI DATUMI u godini pred nama

Tokom 2024. biće prisutno mnogo kszmičkih usklađivanja koja se fokusiraju na principe ravnoteže. Osećaćemo se kao da nas nešto gura i vuče u dva suprotna smjera, a krajnji rezultat je pronalaženje spostvene sredine, prenosi Forever Conscious.

Foto: Pixabay

Tehnologija, finansije i odnosi biće velika tema 2024, a mnogi od nas će osjetiti snažnu promjenu u potrebi za samostalnošću i slobodom.

I na kraju, 2024. je godina broj 8 u numerologiji, a to je broj koji predstavlja sreću, simetriju i beskonačnost. Mi smo beskonačna bića, ali naše vrijeme ovdje na ovoj planeti nije beskonačno. Moramo maksimalno da iskoristimo vrijeme koje imamo i da ne diskreditujemo uticaj koji imamo na druge i na svijet oko nas.

Glavni astrološki događaji 2024.

1. Severni čvor u konjunkciji s Hironom (januar – april)

Ovo je energija koju ćemo osjećati prva tri do četiri mjeseca u godini, posebno oko 11. februara i zatim pod Ovnovim pomračenjem Sunca 8. aprila. Hiron je asteroid iscjeljenja, a sjeverni čvor predstavlja put kojim ide naša kolektivna svijest. Spajanje ove dvije planetarne sile stvara snažnu iscjeljujuću energiju koja nam može pomoći da se izdignemo iznad problema svakodnevice.


2. Jupiter u konjunkciji s Uranom (mart- maj)

Ovo je vjerovatno najznačajnije usklađivanje 2024. Susret Jupitera i Urana događa se svakih 12 do 14 godina, ali susret Jupitera i Urana u znaku Bika nevjerovatno je rijedak. Uran je u Biku od 2018, a Jupiter je prešao u Bika 2023. Bik je obično povezan s finansijskim temama i našim osjećajem lične vrijednosti. Jupiter je planeta obilja i ekspanzije, a Uran tehnologije i inovacija. Ove teme mogle bi da se manifestuju kao glavne vijesti o globalnim finansijskim tržištima i digitalnim valutama.


3. Jupiter u znaku Blizanaca (maj 2024. – jun 2025.)

Jupiter prelazi u Blizance 26. maja, prvi put u 12 godina, čineći ga svojim novim domom do juna 2025. Jupiter je planeta ekspanzije, a Blizanci predstavljaju dualnost duše i tela. Naša duša zna da smo mi ljubav i da je život jednostavno niz lekcija i iskustava. Međutim, naše ljudsko ja mora živjeti po pravilima 3D svijeta. Ono se mora nositi s patnjom, realnošću života na Zemlji i ne osjeća uvijek ljubav koju osjeća naša duša. Te dvije strane našeg bića moramo poštovati i njegovati.


4. Kvadrat Jupitera i Saturna (jul – decembar)

Jupiter i Saturn doći će u kvadrat (90 stepeni) jedan s drugim 19. avgusta, u kojem će ostati do 24. decembra. Njihovu energiju počećemo da osjećamo već u julu i sve do samoga kraja godine. Jupiter će biti u Blizancima, a Saturn u Ribama – ovo je kombinacija koja može da stvori trenje i napetost jer Jupiter želi širenje, a Saturn skupljanje i fokusiranje na granice.


5. Pluton u znaku Vodolije (novembar 2024 – mart 2043.)

Godina 2024. je ona u kojoj Pluton zvanično napušta znak Jarca i ulazi u Vodoliju na sledeće dvije decenije. Prelazak Plutona u znak Vodolije monumentalna je promjena koja se odvijala poslednjih nekoliko godina. Kako Pluton već neko vrijeme pleše na granici između Jarca i Vodolije, već smo počeli da doživljamo neke od tema koje su predodređene da se dese. U Vodoliji, Pluton radi na svemu što se tiče tehnologije.


6. Retrogradni Mars (oktobar 2024 – maj 2025.)

Mars je retrogradan najmanje od svih planeta, pa kada se to dogodi, to je nešto na šta želimo da obratimo posebnu pažnju! Mars je planeta akcije, motivacije i energije. Kada putuje retrogradno, smanjuje našu produktivnost, iscrpljuje energiju i čini da osjećamo nedostatak motivacije.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар