Stižu novi emotikoni, evo kako će izgledati

Emojipedia Sample Images for Emoji 15.1. Image: Emojipedia

Uskoro stiže čak 118 novih emodžija, a među njima je i jedan koji se dugo čekao...

Emojipedia je na X-u objavila vest da je „Unicode Consortium“ službeno potvrdio Emodži 15.1, što znači da bi novi emotikoni trebalo da stignu na sve digitalne uređaje u narednih godinu dana, piše Index.hr.

Serija od 118 novih emotikona uključuje šest potpuno novih koncepata, četiri nove rodno neutralne porodične kombinacije emotikona i 108 novih verzija za šest postojećih emodžija osoba koje pokazuju smer.

Šest potpuno novih emodžija koncepata uključuju horizontalno i vertikalno odmahivanje glavom, feniksa, smeđu pečurku, polomljen lanac i dugo iščekivani emodži limete. Naime, do sada se koristio emodži limuna i zelenog kvadratića kako bi se izrazio ovaj emotikon. A ako se pitate zašto je, dođavola, toliko važan emotikon limete, evo odgovora.

Osim onog očitog, emodži limete među korisnicima mreže poneo je i neka specifična značenja – predstavlja svežinu ili sklonost citrusnoj hrani i pićima, ali je i popularan simbol kojim se označava neobavezno druženje, bilo na privatnoj žurci ili noćnom izlasku, a takođe izražava i osećaj ljubomore.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар