NASA objavila dugo očekivanu studiju o NLO-ima

Ima li inteligentnog života izvan naše planete? Posećuju li nas druga bića iz svemira? Neidentifikovani leteći objekti na nebu dodatno pobuđuju maštu. Dugo očekivanu studiju upravo o njima objavila je američka svemirska agencija NASA.


Neidentificirani leteći objekti, ili kako ih odnedavno NASA zove: neidentificirani anomalijski fenomeni, još nisu rasvijetljeni. To je srž iščekivanog izvješća koje je objavljeno prije nekoliko sati. Posve konkretno: navodi se kako nema nikakvog razloga vjerovati da bi pojave na nebu koje su desetljećima nazivane NLO-ima, i izazivale znatiželju i uzbuđenje, imale nezemaljsko podrijetlo.

- Glavni je zaključak naše studije da još mnogo toga tek trebamo doznati. NASA-ino neovisno tijelo nije pronašlo nikakav dokaz da su ti fenomeni izvanzemaljskog podrijetla, ali ne znamo ni što su oni zapravo. I zato smo imenovali direktora odjela za istraživanje neidentificiranih anomalijskih fenomena, rekao je ravnatelj NASA-e Bill Nelson.

Prošle godine osnovano je šesnaesteročlano povjerenstvo koje je razmatralo činjenice iz nebrojenih prijava NLO-a, no podaci o tim događajima izrazito su šturi, rekao je ravnatelj Nelson. Dodaje kako stalno tragaju za dokazima o drukčijim oblicima života, prijašnjim ili sadašnjim.

Neovisni stručnjaci pozvali NASA-u da poboljša istraživanja NLO-a

NASA-ina radna skupina preporučila je u izvješću da NASA poboljša prikupljanje informacija o neidentificiranim anomalijskim fenomenima i da više pomaže Pentagonu da ih detektira.

NASA je, u priopćenju koje prati izvješće, objavila da analizira zaključke i preporuke izvješća neovisnih stručnjaka, ali je ipak uspostavila novu funkciju - direktora za istraživanje neidentificiranih anomalijskih fenomena (UAP).

NASA-ina radna skupina, koju čine stručnjaci iz područja koja se kreću od fizike do astrobiologije, objavila je izvješće nakon što je u lipnju održala prvi javni sastanak.

- NASA ima niz postojećih i planiranih sredstava za promatranje Zemlje i svemira, zajedno s opširnom arhivom povijesnih i aktualnih skupova podataka, što bi se trebalo izravno koristiti da bi se razumjelo UAP-ove, navodi se u izvješću.

- Premda NASA-ina flota satelita za praćenje Zemlje obično nema prostornu rezoluciju da detektira relativno malene objekte kao što su UAP-ovi, njihovi najmoderniji senzori mogu se izravno koristiti za praćenje stanja lokalnih zemaljskih, oceanskih i atmosferskih uvjeta koji se prostorno i vremenski podudaraju s UAP-ovima koji su prvo bili detektirani drugim metodama. NASA-ina sredstava tako mogu imati ključnu ulogu da se izravno utvrdi jesu li neki okolišni čimbenici povezani s nekim prijavljenim UAP ponašanjima ili događajima, dodaje se u izvješću.

"Jedna od najvećih tajni planeta"

Američka vlada zadnjih je nekoliko godina nekoliko puta objavila informacije koje je prikupila u vezi ove teme o kojoj se nekoć službeno gotovo nije govorilo.

Novo izvješće ocjenjuje da su UAP-ovi "jedna od najvećih tajni planeta".

- Širom svijeta primijećeni su objekti na nebu koji ne mogu biti identificirani kao baloni, letjelice ili prirodni poznati fenomeni, ali ograničen je broj visoko kvalitetnih opažanja. Priroda znanosti je da istražuje nepoznato i podaci su jezik koji znanstvenici koriste kako bi otkrili tajne našeg univerzuma, navodi se u izvješću.

- Unatoč mnogobrojnim izvješćima i viđenjima, izostanak konzistentnih, detaljnih i selektiranih opažanja znači da trenutačno nemamo skup podataka koji je potreban za definitivne, znanstvene zaključke o UAP-ovima.

Mumificirani ostaci nezemaljskih bića u meksičkom parlamentu

Dva dana prije NASA-u je preduhitrio meksički parlament sa svojim prvim javnim saslušanjem vezanim za nezemaljske objekte ili organizme. Tamošnji istraživač tih fenomena donio je pred zastupnike dva predmeta, omanje, naoko okamenjene figure, za koje on tvrdi da su mumificirani ostaci nezemaljskih bića, s tri prsta na ruci, otkriveni prije šest godina u Peruu.

- Ovo je prvi put da su ovi dokazi predstavljeni na ovakav način, i mislim kako ovo jasno pokazuje da je riječ o primjercima koji nisu ljudskog podrijetla, koji ni na koji način nisu povezani s nekom drugom vrstom s našeg planeta i da to sada može istraživati bilo koja znanstvena institucija, rekao je meksički novinar i istraživač NLO-a Jaime Maussan.

- Prepoznao sam potrebu za akcijom i odgovorima i osnovao udrugu Amerikanci za siguran zračni prostor. Vjerujemo da su neidentificirani fenomeni, anomalije, prioritet i za pitanje zračne sigurnosti, i za znanstveno istraživanje. Naš je cilj unapređivanje obrazovanja javnosti o tom problemu, ukidanje stigmatizacije te povećavanje transparentnosti i otvorenosti, rekao je Ryan Graves, direktor udruge "Amerikanci za sigurni zračni prostor".

Istražitelj Maussan tvrdi da figure nemaju zemaljski DNK, te da je jedna stara oko 700, a druga oko 1800 godina. Saslušanje u meksičkom Kongresu dio je procedure donošenja novog zakona o zaštiti zračnog prostora, koji bi, prvi na svijetu, predvidio i prihvatio postojanje nezemaljskog oblika života na našem planetu.

  • Dnevnik/Hina/HRT

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар