Malo poznat simptom raka želuca koji možemo prepoznati dok jedemo

Rak želuca može uspešno da se leči hirurgijom u ranoj fazi, ali pacijenti najčešće dolaze na pregled kada je bolest već metastazirala.

Foto: Pixabay

Svake godine oko 6700 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu dobije dijagnozu raka želuca, a lekari upozoravaju da bi trebalo da obratimo pažnju na simptome. Vodeća dobrotvorna organizacija Guts UK upozorila je da se mnogim ljudima rak želuca dijagnostikuje kasno, što znači da su prognoze za pacijente lošije.

Uočavanje simptoma što je ranije moguće u tome može pomoći, a jedan od znakova upozorenja mogao bi se pojaviti za vreme obroka.

Stručnjaci upozoravaju da bi, ako se osećamo sito nakon što ste pojeli samo malu količinu obroka, to moglo ukazivati ​​na rak želuca. Ostali simptomi koji takođe mogu biti znak ove vrste raka uključuju gubitak težine, bolove u stomaku, probavne smetnje koje duže vreme ne prolaze i poteškoće s gutanjem.

U nešto ređim slučajevima javljaju se i poteškoće s gutanjem, neobjašnjiv gubitak težine, gubitak apetita, mučnina ili povraćanje, stolica tamne boje i umor zbog niskog nivoa crvenih krvnih ćelija.

  • IZVOR: INDEX.HR

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар