VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN i JUL 2022. godine

Kakvoj se  vremenskoj situaciji moižemo nadati u narednom periodu, u junu i julu ove godine, saznajte iz dugoročne prognoze.

Početak meseca juna obeležiće, prema prognozi Republičkoh hidrometeorloškog zavoda Srbije, tropske vrućine, pa će se temperatura 4. juna popeti do 35. podeljka Celzijusove skale. Već narednog dana stiže naoblačenje s kišom i zahlađenjem. Kiša će brzo prestati, ali će temperatura nastaviti da pada sve do 10. dana u mesecu. 

Posle trodnevnog svežijeg perioda očekuje se otopljenje i niz sunčanih dana s temperaturom koja neće prelaziti 30 stepeni. 

Uz manja temperaturna kolebanja, do kraja juna biće pretežno sunčano i bez padavina.

Pogledajte i grafički prikaz kretanja vremenske situacije u junu, prema sajtu accuweather.com.

accuweather.com


SEZONSKA PROGNOZA ZA LETO RHMZ SRBIJE


JUL 2022: Topliji i suvlјi, toplotni talasi


Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha oko 19.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 32.1ºS.

Mesečna suma padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 10 mm do 20 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 22 mm.



AVGUST 2022: Topliji i suvlјi, toplotni talasi

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha oko 19.8ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 32.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom avgusta biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm do 20 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 33 mm.

RHMZ






Prognoza za naredne dane 





 



Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар