Srce dovodite u opasnost ako ovo pojedete na prazan želudac

Banane su voće preporučljivo za konzumiranje kod svih oblika gastritisa, koje su  izvor supstanci korisnih za probavni sistem, regeneraciju, lečenje, poboljšanje mikroflore i zgrušavanje krvi. Međutim, banane mogu predstavljati i ozbiljan problem u situaciji kada imate neku od crevnih bolesti u akutnoj fazi, upozorava slavna ruska lekarka, specijalistkinja dijetologije Tatjana Razumovska.

Pixabay

Dijeta kod gastritisa važna je koliko i lekovi, i uključuje hranu koja spasava i popravlja upaljenu sluznicu želuca. Kako biste stimulisali probavnu aktivnost, telu treba mnogo korisnih supstanci, elemenata u tragovima, vitamina i biljnih vlakana, sve što banane imaju, tako da zadovoljavaju sve zahteve koje lekari postavljaju pacijentovoj ishrani.

Kod gastritisa, banane imaju brojne prednosti, pa su poželjne u jelovniku svakog pacijenta. Banane vraćaju kiselinsko-baznu ravnotežu, uklanjaju otrove, pomažu da se smanji intenzitet upale i deluju laksativno. Istovremeno, banane poboljšavaju stanje mikroflore i pomažu u ublažavanju napetosti.

Osobama sa gastritisom se savetuje da jedu banane da bi se smanjila kiselost želuca i rizik od gorušice, ali je bolje izbeći to voće u slučaju crevnih bolesti u akutnoj fazi, izjavila je ruska lekarka Tatjana Razumovska. Prema rečima dijetologa, zelene nezrele banane imaju visok sadržaj natrijuma i stoga mogu da deluu kao diuretik.

"Zrele banane deluju laksativno, zato je to voće najverovatnije štetno tokom poremećaja creva ili gastrointestinalnih oboljenja u akutnoj fazi. Mogu da izazovu nadutost", objasnila je slavna doktorka Razumovska.

Ona je dodala da jedna banana daje energiju za sat treninga snage ili teškog fizičkog rada. Kako kaže, ako se voće osuši, sadržaj kalorija u banani će se povećati pet puta.

Takođe, ova lekarka upozorava da banane za gastritis nikako ne smemo kombinovati sa nekim drugim proizvodima, a jedino kombinovanje moguće je sa kefirom, pavlakom, svežim sirom, mlekom ili jabukom.

Ako jedete banane na prazan želudac, količina magnezijuma u krvi će se znatno povećati, što može da bude štetno za srce.

Autor: NOVOSTI
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар