Mešavina sode bikarbone i ricinusovog ulja: Lek za osam problema, od podočnjaka do bolova u leđima

Svi znaju koliko je soba bikarbona korisna ne samo kad je reč o održavanju higijene u domaćinstvu, već i za zdravlje. Isto važi i za ricinusovo ulje.

YOUTUBE/SCREENSHOT/HEALTH TIPS

A da li ste znali da kombinacija ova dva sastojka zapravo čini čuda za brojne tegobe i probleme, bilo da je reč o zdravlju, lepoti ili, pak, kući? Saznajte za šta je sve ova kombinacija dobra.

Gljivice

Pomešajte po 1 kašiku ricinusovog ulja i sode bikarbone. Nanesite smesu na deo zahvaćen gljivicama. Ostavite da odstoji pola sata, a zatim isperite i osušite kožu.

Bol u zglobovima

Isti ovaj recept pomaže i kod bola u kolenu. Ako je potrebno, napravite veću količinu u istoj razmeri i nanesite na bolno mesto.

Podočnjaci

Pomešajte 1 kašiku ricinusovog ulja i pola kašičice sode bikarbone i nanesite na podočnjake. Ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite vodom.

Za kožu ruku i vrata

Pomešajte po 1 kašiku ulja i sode. Nanesite na ruke ili kožu vrata i tri minuta dobro trljajte, delovaće kao piling. Dobro isperite. Ovaj tretman će podmladiti kožu.

Bradavice

Istu ovu razmeru ulja i sode pomešajte, pa nanesite na bradavice i uvežite zavojem. Ujutru uklonite zavoj. Postupak ponavljajte nekoliko dana i bradavice će nestati.

Fleke od pojačanog pigmenta

Pre spavanja nanesite istu smesu na kožu, nežno utrljavajte i ostavite da ostoji 20 minuta. Isperite i ponavljajte postupak nedelju dana. Fleke od pojačane pigmentacije će nesati.

Ujedi insekata

Smesu od jednake doze ulja i sode bikarbone nanesite na mesto ujeda insekta i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Bol i svrab će se ublažiti.

Bolovi u leđima

Pomešajte po 2 kašike ricinusovog ulja i sode bikarbone i smesu nanesite na donji deo leđa. Masirajte bolno mesto 10-ak minuta, pa isperite. Postupak ponavljajte svako veče deset dana.

Mondo

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар