Da li će od 2050. vozačima biti zabranjeno da upravljaju vozilom?

Zanimljivu studiju je objavio IDTechEx, američka kompanija za istraživanje tržišta koja je specijalizovana za napredne tehnologije. Njihova predviđanja razvoja autonomne vožnje su zaista radikalna.

Pixabay

Američka kompanija tvrdi da će već 2024. godine autonomni automobili biti na sigurnosnom nivou kao vozila sa vozačima i vozačicama od krvi i mesa, a od 2050. će ispuniti sve transportne potrebe u celom svetu.

U tom trenutku, u većini država vozači će biti izvan zakona, odnosno biće im onemogućeno da preuzumu kontrolu nad vozilima. Biće to svojevrsna sigurnosna anomalija, a sa autonomnim vozilima gotovo će nestati saobraćajne nesreće.

Kako piše Revija HAK, jedan od razloga za ovako odvažne prognoze je i razvoj usluga konekcije, poput 5G mreže, koje omogućuju sve brži transfer podataka i komunikaciju između vozila. IDTechEx predviđa da će sa 2050. godinom saobraćajne nesreće biti stvar prošlosti.

Kažu u IDTechExu da će najveći problem biti sa regulatorima, odnosno državnim organima i njihovom sposobnošću da se nose sa izazovima novih tehnologija.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар