KAKO DOBITI POTVRDU O VAKCINACIJI: Evo šta da uradite da bi sertifikat stigao istog trenutka!

Ukoliko ste uspešno završili proces imunizacije u samo nekoliko koraka možete se posredstvom sajta eUprave prijaviti za potvrdu o vakcinaciji. Neophodno je da imate registrovani nalog na portalu, a potvrdu osim za sebe možete preuzeti i za članove svoje porodice.


Korak 1

Prvo je neophodno da u pretraživač ukucate eUprava i pošto kliknete na OK ili enter pojaviće vam se ponude u pretraživaču. Neophodno je da samo kliknete na prvu, koja je sajt eUprave, a koja će vas odvesti na portal.


Korak 2

Na početnoj strani portala eUprava u gornjem levom uglu nalazi se opcija "usluge" koja vam pod stavkom broj tri daje oznaku "zdravlje".

Kad kliknete na tu opciju možete odmah da izaberete opciju "kovid-19" Ili ako želite da izbegnete ove korake možete u pretraživač eUprave koji se nalazi na početnoj strani u donjem desnom uglu odmah ukucati "kovid-19".


Korak 3

Kad vas pretraživač odvede na odeljak eUprave, označen kao kovid-19, nudi vam se nekoliko opcija koje možete izabrati. Potvrda o vakcinaciji je poslednja u ponuđenom nizu. Potrebno je da sada kliknete na nju kako biste došli do željene potvrde.


Korak 4

Nakon što ste se prijavite na portal eUprava klikom na zeleni taster "pokreni uslugu" koji se nalazi u gornjem levom uglu pojaviće vam se polja koja je potrebno da popunite. Tu morate da ukucate JMBG i mejl na koji želite da vam se potvrda pošalje. Zatim kliknite na opciju "podnesi zahtev" i kroz nekoliko minuta potvrdu ćete dobiti elektronskom poštom.


Korak 5

Ukoliko niste primili mejl, proverite i sanduče sa nepoželjnom poštom, a ako potvrda za vakcinaciju nije ni tamo stigla pišite na http://office@ite.gov.rs

(Mondo/Pink)

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар