PSIHIJATAR OTKRIVA TRIK ZA BOLJI SAN: Uradite ovo ujutru čim ustanete, i svake noći ćete spavati duže!

Stručnjaci kažu da postoji i jedna stvar koju možete uraditi ujutru, a koja će vam omogućiti da se bolje naspavate.

Pixabay

Nesanicu izazivaju stres, nervoza, brige, pa i pojedini medicinski problemi, ali je ona kod zdravih ljudi uglavnom izazvana mislima koje ne mogu da "ugase" i konačno utonu u san..

Psihijatar i specijalista za san dr Niši Bopal kaže da je u prekidanju svake loše navike ili čak zavisnosti naša svesna namera da se s tim problemom izborimo.

Brojne obaveze, pa i rad od kuće tokom pandemije, mnogima od nas "pomerile" su odlazak na spavanje zbog čega ne dobijamo dovoljno sati sna. Redovan san koji je u skladu s ritmom našeg organizma važan je za zdravlje i njegovo odsustvo će telo i um brzo osetiti.

"Zbog toga, morate sebi svesno pomoći. Već ujutru kada ustanete, recite sebi - večeras idem na spavanje u toliko i toliko sati. Svesno mislite o tome par minuta. Kako ćete se pripremati za spavanje, i završiti sve što pre toga treba uraditi", rekla je ona.

"Tokom dana, periodično podsećajte sebe na to zadato vreme. Podsetite se i zbog čega je to važno, odnosno kako ćete se osećati ujutru ako opet ne budete spavali dovoljno", rekla je ona.

"Obećanje" sebi nateraće nas da se dodatno potrudimo i legnemo ranije, a dr Bopal navodi da će čak i leškarenje u krevetu u to vreme odmoriti telo i duh, pre nego što utonemo u san.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар