Lekar otkrio šta se nalazi u mlevenoj kafi i zgrozio sve

Ispijanje kafe jedan od rituala bez kojih mnogi ne mogu da zamisle dan. Međutim, Karan Raj, lekar iz Velike Britanije, otkrio je nedavno šta sve može da bude u mlevenoj kafi i zgrozio mnoge, piše Metro.

Foto Pixabay

Naime, on je kazao kako postoji verovatnoća da naša mlevena kafa sadrži mali procenat bubašvaba i delića drugih insekata. To nikako nije namerno, već se ti insekti jednostavno slučajno nađu u kesicama s kafom.

“Mlevena kafa kakvu dobijate u većini radnji sadrži određenu količinu bubašvaba. To obično ne može sasvim da se spreči. Tako se one samo ispeku i samelju sa zrnima kafe. Većina nadležnih tela za hranu dopušta određen procenat delova insekata u našoj hrani. Ali ako ste alergični na bubašvabe – klonio bih se mlevene kafe”, objasnio je ovaj lekar u videu objavljenom na TikToku.

Mnogi su se nakon ovog saznanja šokirali i odlučili da više neće piti kafu.

“Ovo stvarno nije trebalo da znam! Svaki dan pijem kafu, uništio si mi jutarnji ritual”, kaže se u jednom od mnogobrojnih komentara, prenosi Večernji list.

Inače, Agencija za hranu i lekove iz SAD sprovela je studije koje su pokazale da se do 10 odsto zrna kafe kontaminira bubašvabama i drugim insektima. Aparati za prženje i mlevenje kafe ne mogu da ih potpuno prerade, pa se insekti samo ispeku i samelju u zrno. Ova agencija dopušta određenu količinu delova insekata u našoj hrani sve dok to ne prelazi određeni procenat.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар