Keleraba je zdravo niskokalorično povrće koje je bogato vlaknima i pružiće vam osećaj energije, sitosti. Osim toga ubrzava metabolizam i probavu, pa se preporučuje svima koji se žele osloboditi viška kilograma.
Image by Couleur from Pixabay |
Keleraba je odličan izvor vitamina C i jača imunološki sastav, neutralizuje štetne učinke slobodnih radikala i usporava proces starenja.
Osim toga, vitamin C pospešuje apsorpciju železa koja je odgovorna za opskrbu krvi kiseonikom, a time i jača funkcije u celom telu.
Ima blagotvoran učinak na kardiovaskularni sastav jer smanjuje razmeru lošeg kolesterola u krvi. I stabilizira razinu šećera u krvi, pa se preporučuje kod pacijenata koji pate od hipoglikemije i dijabetesa.
Uz redovite konzumacije svežih keleraba možete smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca, dok kalijum smanjuje povišen krvni pritisak. Koraba uklanja zatvor, a neki rezultati istraživanja tvrde i kako pomaže u prevenciji raka debelog creva.
Štoviše, keleraba ima blagotvoran učinak na zdravlje i snagu kostiju, limfnog sastava, vezivnog tkiva, zuba i desni. Ujedno ublažava otekline, kandidijazu i virusne infekcije.
0 коментара:
Постави коментар