DUGOROČNA PROGNOZA VREMENA ZA JUN, JUL I AVGUST 2019.

Mesečna prognoza za jun 2019. nagoveštava kišoviti mesec. Kako će prema dugoročnoj prognozi vreme biti u julu i avgustu?

Pixabay

Do 19. juna se prognozira prosečno toplo vreme. sa češćim pljuskovima i grmljavinom. Srednja temperatura vazduha biće u granicama višegodišnjeg proseka, s najvišom dnevnom od 24 do 29 stepeni.

Krajem prve i sredinom druge dekade juna, moguće su nepogode sa gradom, olujnim vetrom i intenzivnim padavinama.

Do kraja meseca juna očekuje se prosečno toplo, ali promenljivo vreme, a zatim vremenske nepogode i jake padavine.

Pogledajte i grafički prikaz prognoze vremena za jun 2019. godine u Srbiji.

Izvor: Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Pogledajte i: 



SEZONSKA PROGNOZA VREMENA RHMZ SRBIJE

JUL 2019: Toplotni talasi. Topliji i malo suvlјi jul. Ipak, julska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 19.1ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 30.7ºS.

Mesečna suma padavina tokom jula biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini julska suma padavina iznosiće oko 31 mm.


AVGUST 2019: Tolotni talasi. Topliji i suvlјi avgust. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 19.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 31.6ºS.

Mesečna suma padavina tokom avgusta biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 17 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini avgustovska suma padavina iznosiće oko 37 mm.


SEPTEMBAR 2019: Nastavak leta i u prvoj polovini septembra. Topliji i malo suvlјi septembar. 

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.8ºS.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 15 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 37 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар