Kako da vam se ispune novogodišnje ponoćne želje?

Praznici su vreme kada mnogi  svode račune i procene kakvu godinu ostavljaju iza sebe i planiraju šta će raditi u narednih godinu dana. A, naravno, tu su i sve one silne želje, realne ili ne, svojtsvene raspoloženju ovih dana i veri da su praznici ipak jedno posebno doba...

Pixabay

Možda se želje i ne ostvaruju, ali je lepo u njih verovati. A, ukoliko želite da vam se ispuni bar jedna, probajte sa nekim starim, sujevernim ili šašavim "receptima".

Rusi veruju da bi trebalo da napišete želju na papiru, a potom da ga spalite, ostatke ubacite u šampanjac i tačno u ponoć popijete. Važno je, kažu, da se želja ispiše grafitnom olovkom i papir sklopi tačno četiri puta, a potom zapali upaljačem, šibicom ili plamenom sveće.

U nekim kulturama ljudi prave šešir od papira, kartona ili novina, a onda u njega ubacuju papiriće sa ispisanim željama. Kada otkuca ponoć, tiho izgovaraju šta su poželeli, a šešir čuvaju sve dok im se željice ne pretvore u stvarnost.

Ako vidite da neko do vas u ponoć skače visoko i u sebi nešto izgovara, vrlo je verovatno da sledi neko davno verovanje. A po njemu, tačno tako treba - da se skoči najviše što se može i prošapuće želja. Sutradan se na papiriću ispiše 12 snova, od običnih do najvećih. Trinaesti papirić se ostavi prazan, pa se presavije napola i ostavi ispod jastuka. Ujutru, bez gledanja, izvlači se jedan od njih i baš ta želja će se ispuniti. Ukoliko bude izvučen prazan papirić, znači da sudbina priprema neko iznenađenje...
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар