Plavi i krvavi Mesec 31. januara 2018: Saznajte šta vas važno čeka?

Događaj izaziva veliko uzbuđenje jer će 31. januara spojiti tri neobične lunarne pojave, supermesec, plavi Mesec i potpuno pomračenje Meseca. Neobični događaji, netipična ponašanja, opšti haos i konfuzija stižu svima, a ono što će ovaj fenomen okarakterisati u astrološkom smislu jeste sveopšta jurnjava za novcem, kao i pokušaj da se otrgnemo od prošlosti i fokusiramo na budućnost. 

NASA



 "To je retki astronomski triplet", rekao je Keli Beati, urednik časopisa "Sky and Telescope". Plavi Mesec je drugi puni mesec u jednom kalendarskom. Pojava se tipično javlja svake dve godine i osam meseci. Supermesec se javlja kada je Mesec najbliži Zemlji u svojoj orbiti. U toj tački, nazvanoj perigej, Mesec izgleda 14 posto veći i 30 posto sjajniji. Te dve pojave nisu toliko retke, ali u kombinaciji s istovremenim pomračenjem Meseca nije ih bilo 36 godina.

Tokom pomračenja Mesec će kliznuti u Zemljinu senu i beli disk postupno pretvoriti u narandžasti ili crveni. Tako će 'plavi' Mesec postati 'krvav'.

Poravnanje Sunca, Meseca i Zemlje trajaće sat i 16 minuta. U zapadnom delu SAD-a i Kanade biće vidljivo pre zore, a na Bliskom istoku, u istočnoj Rusiji, u Australiji i na Novom Zelandu uveče, kad Mesec izlazi. Suprotno od pomračenja Sunca, Mesečevo se može sigurno promatrati golim okom

."Bilo je mnogih supermeseca i pomračenja Meseca, ali retko je da se to dogodi za vreme Plavog meseca", kaže profesor fizike i astronomije na univerzitetu u Dejtona Biču.

"Poravnanje ta tri ciklusa, to je čudo koje treba pogledati", rekao je.

To se poslednji put dogodilo 30. decembra 1982. i tada bilo vidljivo u Evropi, Africi i zapadnoj Aziji.


ŠTA KAŽU ASTROLOZI?


Pčekuje nas u najmanju ruku neobično ponašanje, koje će se više-manje ispoljiti kod svih horoskopskih znakova. Nemojte da vas iznenadi ako upadnete u potpuni haos sa svojim mislima i ako se nađete u raskoraku između onog što ste nameravali da učinite i načina na koji se ponašate. Jednostavno, pomračenje Meseca u kombinaciji sa punim Mesecom je ogromna energija koja će nas sve privremeno dezorjentisati, piše mogujatosama.rs.

Mnogi od nas će donositi čudne odluke, počećemo da se pitamo o smislu nekih stvari iz prošlosti i pokušavaćemo da ispravimo neke naše ranije postupke i greške. Takođe će se javiti i pomalo paničan strah od onog što nam donosi budućnost. Uglavnom, sve bi ovo trebalo da imate na umu kako biste se koliko toliko suzdržali od naglih postupaka, a naročito od razgovora sa ljudima u svom okruženju sa kojima ste ranije imali nekih razmirica i nesuglasica, jer možete samo pogoršati situaciju.

Ono što će takođe biti karakteristično jeste da će 31. januara kod svih astroloških znakova biti naglašena želja za novcem, pa će se mnogi upustiti u rizična ulaganja, što se nikako ne prepručuje. Međutim, ono što svakako možete dopustiti sebi, i gde vam zvezde mogu biti naklonjene, jesu igre na sreću.

Takođe, horoskopski znakovi koji će posebno biti pogođeni poklapanjem plavog i krvavog Meseca jesu Vodolija, Škorpija, Bik i Lav. Za neke će promene biti pozitivne,a za neke negativne.

Dok će se za Škorpije konačno namestiti karte kada su u pitanju poslovni uspesi i napredak u karijeri, Bikovima se smeši potpuni duhovni preobražaj - doći će do korenitih promena po pitanju nekih njihovih ranijih stavova i do potpune promene stava, što inače niko ne bi očekivao od osoba rođenih u ovom horoskopskom znaku.

Kod Vodolija će doći do značajnog napretka u komunikaciji sa drugima, i na ličnom, i na poslovnom planu, a sa druge strane Lavovi će dobiti priliku da se fokusiraju samo na sebe i konačno će spoznati svoje prave emocije i šta zaista žele u životu, i to bez uplitanja njima tipičnog egocentrizma.


POSEBAN UTICAJ

Zanimljivo je da će 31. januar, premda će i te kako imati uticaj na sve, posebno pogoditi sledeća četiri horoskopska znaka.

Bik

Pripremite se da budete dobro prodrmani, sve do same srži. Zahvaljujući ovom lunarnom haosu doživećete potpuni preobražaj i vaši stavovi i lična filozofija će se iz korena promeniti. Budite spremni da prihvatite te promene, umesto da im se opirete.

Lav

Oni će u ovoj fazi biti u centru pažnje. Svi pogledi usmereni su na Lavove, a vreme je da se oni fokusiraju na sopstvene emocionalne potrebe. Takođe, vreme je da poradite na svom samopouzdanju i da se posvetiti sebi, kako fizički, tako i psihički.

Škorpija

Ovo pomarečenje Škorpijama će otvoriti pozitivne promene na poslovnom planu i konačno im doneti prilike za konkretni napredak. Takođe, okolina će početi da ih više ceni i drugačije percipira. Dolazi i do niza malih, ali važnih pozitivnih promena u životu.

Vodolija

Osetićete značajne promene u odnosu sa drugima. Ono što vam sledi jeste dobra lekciju u uspostavljanju balansa u odnosima i to da ne možete očekivati uvek da se drugi ponašaju shodno vašim željama.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар