HOROSKOP: Šta vaš znak čeka posle četrdesete godine?

Svojevremeno je jedan satiričar primetio kako godine dolaze i prolaze i sve više ostavljaju ragove one na nama, a sve manje mi na njima. Mora li i u kojoj meri da bude baš tako? Da li je 40. godina svojevrsna životna prekretnica, kada se svode računi i nastavlja već uspostavljenim putem? Evo kako na ta pitanja odgovaraju astrolozi.

Pixabay

Ovan
Vas užasava već i sama pomisao na starenje. Međutim, nemate razloga za brigu, jer pod uticajem vašeg vladaoca Marsa, planete energije, ni vaša energija ne slabi. Možda vam je potrebno više sna nego kada ste imali 20 godina, ali tada niste imali ovo iskustvo.

Kako vrijeme prolazi, postajete sigurniji u sebe, a vaši stavovi i uvjerenja dobijaju na snazi. S godinama raste i vaš ugled, pogotovo ukoliko ste naučili da svoj vatreni temperament i impulsivnost držite pod kontrolom.


Bik
Strepite već od pomisli da vaša privlačnost može da izblijedi, mada nemate razloga za brigu, jer vaši pravi kvaliteti leže upravo u vašem šarmu i društvenosti, osobinama kojima godine ne mogu ništa. Naprotiv, vama upravlja Venera, simbol ljubavi, zbog čega ne možete da izgubite dar da usrećite one koje volite. Iako će se vaš izgled s godinama mijenjati, nikada nećete moći da prođete neopaženo.

Kako vam je stabilnost važna, mnogo bolje ćete se osjećati poslije četrdesete nego u ranoj mladosti.


Blizanci
Pripadnici vašeg znaka nisu baš oduševljeni pri pomisli da godine prolaze, i to sve brže. Vaš vladalac Merkur, planeta logike, podario vam je inteligenciju i analitički dar, zbog čega vam ipak polazi za rukom da razumno prihvatite zrelost.

Sve dok ste otvoreni, radoznali i svestrani, nikome neće ni pasti na pamet da vas pita za godine. Zrelost vam, pored više novca i slobodnog vremena, donosi i mogućnost da najzad sebi priuštite ono što niste mogli kada ste bili mlađi.


Rak
Tek kada vam zarastu ljubavne rane iz rane mladosti, vi možete zaista da uživate u lepotama života. Vama upravlja Mesec, simbol doma, pa predstavnici vašeg znaka imaju naglašen roditeljski instinkt i veoma su požrtvovani.

A, kada se skrasite, počinjete da shvatate da vam zrelost može doneti samo još više zadovoljstva u krugu porodice. Godine vas čine mudrijim i iskusnijim, donoseći vam ugled i materijalnu sigurnost, zbog čega se osjećate bezbjednijim i srećnijim.


Lav
Dođe onaj trenutak u životu kada vam postane jasno da u centru pažnje niste više vi, nego neko mlađi, što naravno ne prija predstavnicima vašeg znaka pod uticajem Sunca, simbola vitalnosti i energije.

Međutim, s godinama, stekli ste povjerenje i poštovanje svoje okoline, jer sa zrelošću dolaze i položaj i autoritet, sve ono o čemu ste oduvijek maštali. Mnogo su manje šance da budete izloženi nečijem podsmehu na poslu jer ste nešto pogrešno uradili, a to dolazi upravo sa godinama.


Devica
Vašim znakom upravlja Merkur, planeta koja simbolizuje radoznao duh, pa sve i da hoćete, ne možete tek tako da ostarite. Zahvaljujući vašem mladalačkom izgledu i komunikativnosti, u društvu će vam uvijek smanjivati broj godina.

Naviknuti na komplimente, odjednom ćete postati svjesni da ste već prevalili četrdesetu. Međutim, ulazak u zrelije godine možete iskoristiti na najbolji mogući način, da napredujete u karijeri, započnete privatni biznis, ali i da povedete više računa o zdravlju i finansijama.


Vaga
Kao i Biku, znaku kojim takođe upravlja Venera, planeta ljepote, stalo vam je da uvijek dobro izgledate, a naročito u zrelijim godinama, što naravno, nije nikakav grijeh. Vaš šarm je sastavni deo vaše privlačnosti, a on sa godinama samo dobija na snazi.

Međutim, višak kilograma koji donose godine može da postane problem, i to zdravstveni, jer opterećuje kičmu. Zbog toga, više pažnje posvetite vježbanju i rekreaciji, baš zato što u tom pogledu znate da budete prilično lijeni.


Škorpija
Pod uticajem svog mračnog vladara Plutona, i vi uvijek prvo vidite onu mračniju stranu starosti, bilo da je reč o poslu, zdravlju, ljubavi ili prolaznosti života. Međutim, vaš analitički duh i poseban, ironični smisao za humor, mogu vam pomoći da se lakše izborite sa neminovnim protokom vremena s kojim dolaze i mudrost i iskustvo.
Svjesni ste da bi vam povratak u mladost za kojom toliko žudite mogao doneti samo više ljubavne patnje i sekiracije na poslu, a manje para.


Strelac
Osim Blizanaca i Vodolije, i vi ste znak mladosti, pa vas prve bore oko očiju mogu oneraspoložiti, ali ne zadugo. Bolje se osjećate čim taj problem sagledate na vaš filozofski način, jer vama upravlja Jupiter, planeta optimizma.

U duši, ostajete zauvijek mladi, otvoreni i radoznali, na čemu vam, kao i na fizičkoj kondiciji, mogu pozavidjeti predstavnici mnogih drugih znakova. Zrelost vam pruža mogućnost da učite i stvari poimate na potpuniji, drugačiji i mudriji način, nego u mladosti.


Jarac
Pravi ste predstavnik svog znaka kojim upravlja Saturn, planeta zrelosti, znanja i ambicije. Ne razumijete one koji žale za mladošću i padaju u depresiju kada u svojoj kosi primijete prve sijede, jer vam zrelost donosi mnogo toga dobrog.

U mladosti ste imali planove i ciljeve, uvijek zreliji od svojih vršnjaka i verovatno su vas nazivali štreberom. Ali, zato oni danas još uvijek jure položaj i zaradu, dok vi već ubirete plodove svoga rada, znanja i iskustva.


Vodolija
Osim straha od starenja, vas rijetko muče neki drugi strahovi, ali baš zato bi trebalo da postanete svjesni da vam godine donose samo korist. Jer, vi ste mentalno mladi, kreativni i autentični u svemu što radite, prije svega, zahvaljujući uticaju vašeg vladaoca Urana, planete budućnosti, pronalazaka i promjena. 

Kako o zdravlju ne brinete previše, u zrelijim godinama to ćete najvjerovatnije morati da promijenite, ukoliko želite da duže ostanete mladi. Malo više odmora, odgovarajuća ishrana i rekreacija mogu da vas preporode.


Ribe
Godine koje se nižu, sve brže i brže, u vama izazivaju samo neki neobjašnjivi strah koji čak ne umijete ni da opišete. Ukoliko na vreme povedete računa o svom zdravlju i pobrinete se za finansije, biće vam jasno da nemate razloga za brigu.

Predstavnici vašeg znaka su pod uticajem Neptuna, planete ljubavi, pa vaša emotivnost i saosjećajnost, vremenom, postaju još naglašeniji. Međutim, i vaša čula takođe postaju izoštrenija za sve one koji su u mladosti htjeli samo da vas iskoriste.

(Dnevne.rs)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар