Astrološki pregled za ovu nedelju: 8 - 15. avgust 2016.

Radna sedmica: usmerena, posvećena i, baš kako joj i ime kaže – radna. Vikend donosi nemir i nespokoj, kod nekih i želju da iskoče iz svoje kože.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin



Ali ništa nije crno-belo i sve zavisi od toga kako se mi postavimo. Možemo i sjajno proći ako dobro odigramo sa podeljenim kartama. A neke među njima su više nego dobre.

Krenimo redom. Iako je sredina leta, period godine (period znaka Lava) kada su poslovi i obaveze u drugom planu, a odmor i zabava primarna delatnost većine, ipak Devica preovlađuje. To znači da mnogi marljivo i strpljivo obavljaju svoje zadatke, da smo posvećeni obavezama i usmereni na rešavanje svakodnevnih problema. 

Budući da je u pitanju opšti trend, ne bi trebalo da imamo problema, da svoju marljivost moramo pravdamo i da se osećamo kao neko ko kvari zabavu. Većina će biti okrenuta svojim obavezama. 

Oni koji su i inače bili vredni i nisu zanemarivali svoje obaveze, ove sedmice bi mogli da profitiraju – ili unovčavanjem svog truda ili napredovanjem u poslu ili na statusnoj lestvici. Oni koji su, iz bilo kog razloga, otaljavali posao, sada imaju podsticaj da se trgnu i vrate u igru. Ove sedmice možemo da postignemo mnogo više uz, naizgled, manje truda. Ovo su oni dani kada se čini da se stvari rešavaju same od sebe i sve čega se prihvatimo, lako uradimo. 
Pogledajte i:
- Nedeljni horoskop do 14. avgusta po konkretnim znacima 
- Ljubavni nedeljni horoskop: 8 - 15. avgust
- Veliki mesečni horoskop za avgust


Ako ste iskoristili Mlad mesec prošle sedmice (2. avgusta) da započnete nešto novo, od srede imate odličnu priliku da odmah uvidite gde grešite u pristupu, da „naštelujete oruđe“ i da date sve od sebe kako biste napravili dobru osnovu svog poduhvata. Jer, bez dobrog temelja, nema dobre građevine. 

Do petka, iskoristite ovu eksploziju elana i marljivosti. Jer već u petak počinjemo da osećamo nemir koji onima fokusiranim možda neće zasmetati, ali onima koji su prijemčiviji ili u životnoj fazi u kojoj su više posvećeni emocijama i unutrašnjem svetu, a manje poslu i zaradi, njima će već petak početi da ljulja brod i da im odvlači pažnju. 

Dakle, prionite na posao odmah, sa početkom sedmice. Već će to što ćete lakše obavljati zadatke, održati vašu marljivost, a sasvim izgledne nagrade tokom sedmice biće vam dodatni podsticaj i, većini, dodatna zaštita od emotivno burnog vikenda. 

Ovi dani su posebno plodni dani za rođene prvih deset dana maja, od 2. do 13. jula, od 3. do 13. septembra, od 3. do 13. novembra, za rođene prvih deset dana januara i prvih deset dana marta. 

Sa petkom, rekosmo, počinjemo da osećamo nemir. Nekima ovo neće doneti ljubavne probleme, već osećaj straha da su na pogrešnom putu, da su izneverili sebe i svoje ideale, da negde greše. Možda ste ovakve sumnje imali novembra prošle godine. Jeste li već preispitivali sebe? 

Neki će osetiti da je neophodno da svoju svakodnevicu prilagode svojim stremljenjima. To nije teško odlučiti, usotalom svi želimo da živimo na način koji će nam obezbediti ono što mi smatramo uspehom. Ali to nije uvek lako sprovesti. Zapravo, često je veoma teško. 

Jer naša svakodnevica je čvrsto utkana u život kakav živimo sada. Taj život čine i drugi ljudi. Da li utičemo na život drugih ako menjamo svoje dane? Da li možemo naći razumevanje i potporu? Da li su drugi spremni da prilagode svoj svakodnevni život promenama koje mi napravimo u svom?

I onda, neizbežno pitanje – da li je sve to vredno tog cilja? Šta mi zapravo želimo i koliko snažno to želimo?
Ovo bi moglo da se isprepliće i sa problemima vezanim za partnerske odnose, ali bi oni mogli nastati i nezavisno od ove, prethodno ispričane priče. Ovi problemi možda uopšte nemaju podsticaj spolja. Mnogi će se, jednostavno, osećati nesrećno. Ili zato što su sami ili zato što su u vezi za koju nisu sigurni da im odgovara i za koju će osećati da ih, zapravo, veoma pritiska i sputava. 

Šta god radili, kako god se osećali i ko god se možda pojavio u vašem životu – nemojte započinjati emotivne veze, zapravo bilo kakve veze, ovog vikenda. Ako verujete da je ljubav u pitanju i da je vašem samovanju i isposništvu došao kraj, sačekajte još malo. Lepo kažu: prava ljubav zna da čeka. Nekoliko dana ne menja ništa. Znajte da veze koje počnu za ovaj vikend imaju sve izglede da budu teret i jednoj i drugoj strani.
Oni koji su u vezi i tokom vikenda osete da ih ona sputava, mogli bi da sa bilo kakavim odlukama sačekaju, takođe, nekoliko dana. Neka i patite, ali patite u samoći. Izolujte se, povucite se. Dozvolite sebi da promislite o svemu, ali ne donosite odluke. Jednostavno, nije vreme za to. 

Naročito kada su ljubav i želje u pitanju, ne rasuđujemo najbolje. Ništa nije baš onako kako osećamo. Ako problemi i postoje, treba ih rešavati onda kada vidimo jasnije i kada smo manje povređeni. 

Osobe u stabilnim vezama ovog vikenda zapravo mogu biti veoma dobra podrška jedno drugome. Možda će vikend biti sa manje dešavanja nego što ste se nadali, ali biste zajedno mogli da uživate u nekoj dobroj predstavi, svirci ili filmu. Umetnost je odličan ventil za teskobu nagomilanu u duši. Udvoje, i teskoba se lakše prevazilazi. 

Možda ovog vikenda možete da nađete neku zanimaciju koja će vas opuštati u narednom periodu. Koliko god bude bilo sjajnih dana u drugoj polovini leta, biće i onih momenata kada ne znamo šta nam se dešava, šta nas to nevidljivo sputava. I, kada se teskoba ponovo uvuče u dušu, mnogo će vam značiti da imate nešto što će vam skrenuti misli i zagrejati srce. 

Vikend će uticati posebno na osobe rođene od 25. maja do 7. juna, od 27. avgusta do 9. septembra, od 26. novembra do 8. decembra i od 23. februara do 7. marta. 

U subotu, 13. avgusta, Saturn kreće direktno kroz znak Strelca. On je išao unazad kroz ovaj znak od 25. marta 2016. terajući nas da ponavljamo lekcije. Naravno, ovo je potrebno da bismo mogli da napredujemo dalje, ali, budimo iskreni, u svakodnevnom životu, periodi retrogradnog hoda Saturna često izgledaju kao tapkanje u mestu. Nevidljive sile nas sprečavaju da, uprkos našim naporima, napredujemo. I čini nam se da izlaza nema. 

Sada polako počinjemo da ostvarujemo uspeh tamo gde su nam do juče bila zatvorena vrata. O ovome ćemo više sledeće sedmice, ali zasad, da vas samo obavestimo da bi bilo dobro da iskoristite kako ovu tako i narednu sedmicu (od 15. do 22. avgusta) da pozavršavate obaveze. Jer, pre nego što Saturn uhvati ritam u hodu unapred, Merkur će, 30. avgusta, krenuti unazad. To ćemo pregrmeti, ali sada iskoristite vreme da se ne biste nervirali oko „repova“ jednom kada septembar počne.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар