Prognoza vremena do kraja leta 2016.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 15. jula, biće pretežno sunčano. U subotu su ponegde u planinskim predelima moguci kratkotrajni pljuskovi i grmljavine. Ali, to nije sve - sprema se crveni meteoalarm?!




Od ponedeljka do četvrtka u Srbiji se očekuju temperature iznad proseka, te se pripremite za vrele dane ali i kišu nakon toga.

Do kraja sedmice maksimalna temperatura od 30 do 32 stepena, a od ponedeljka do četvrtka od 33 do 35 stepeni.

Krajem perioda očekuje se prolazno naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom.

Evi o pregleda tempratura do kraja jula 2016. godine.


Iluztracija: accuweather.com

 

Sezonska prognoza Republičkog hidrometeorolološkog zavoda



JUL: Prosečno topao i suvlјi

Srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature vazduha od 18.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u julu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom jula biće oko 28.9ºS.

Srednja količina padavina tokom jula biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 15 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja julska količina padavina iznosiće oko 30 mm.


AVGUST 2016: Topliji. Avgustovska količina padavina manja, ali ipak u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost avgustovske srednje minimalne temperature vazduha od 19.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u avgustu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom avgusta biće oko 29.5ºS.

Srednja količina padavina tokom avgusta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 11 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja avgustovska količina padavina iznosiće oko 39 mm.

SEPTEMBAR 2016: Prosečno topao i prosečno suv septembar.


Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.3ºS.

Srednja količina padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja septembarska količina padavina iznosiće oko 47 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар