Astrološki pregled za ovu nedelju: 29. februar - 7. mart 2016.

Sa početkom meseca marta, stvari počinju da se osetnije menjaju. Verovatno će većini to značiti pomak nabolje. Nemojte očekivati iznenadni udar sreće, ali možete da se nadate boljim vetrovima koji će vas, od ove godine, uz vaše dobro kormilarenje, povesti polako ka željenoj destinaciji.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin


Ponedeljak je sve samo nije bledunjav, nezametljiv dan. Ako ste se zaneli u sanjarenju tokom prethodnog vikenda, mogli biste da iznenadite i sebe i svoju okolinu konkretizovanjem (bar dela) svojih fantazija.
Iskoristite jačinu škorpionskog uticaja na ovaj dan. Ovaj znak je, sa jedne strane, duboko emotivan, a sa druge, što je manje poznato, izuzetno sposoban za ostvarivanje poslovnih ciljeva. Dakle, počnite nedelju sa čvrstim usmerenjem ka ostvarenju maštarija bez obzira na njihovu temu.  

Sa početkom meseca marta, stvari počinju da se osetnije menjaju. Verovatno će većini to značiti pomak nabolje. Nemojte očekivati iznenadni udar sreće, ali možete da se nadate boljim vetrovima koji će vas, od ove godine, uz vaše dobro kormilarenje, povesti polako ka željenoj destinaciji.

Da ostanemo pri ovoj slici: čeoni vetar koji nas je sputavao prethodnih godina, u naredna dva meseca slabi, da bi od maja ove godine prestao da bude faktor u našim životima. Čuveni kardinalni kvadrat između Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu polako postaje stvar prošlosti.

Na nebu se sad obrazuju aspekti koji bi trebalo da nas usmere na pronalaženje novih načina za uspešno bivstvovanje. Nisu svi laki – usmeravanje je nekada praćeno bolnim prekidom sa navikama, ali su svi podjednako korisni ako ih upotrebimo na pravi način.

Pogledajte i: Nedeljni horoskop po znacima (28. februar - 6. mart)
                   Mesečni horoskop za mart
                   Uz 29. februar: Šta prestupne godine ne sme da se radi?

Aspekt čije se ponovno građenje oseća i ove sedmice, a koji će biti tačan 16. marta, ima međutim, pre svega ulogu da nas osnaži i podrži u naporima da prevaziđemo probleme. O ovome ćemo više pisati u astrološkim pregledima narednih sedmica, ali zasad imajte na umu da će eventualni zastoji i eventualni pad energije krajem ove sedmice, biti samo deo veće slike – slike prevazilaženja problema, otkrivanja novih puteva i stabilizacije.

Kada je stabilizacija u pitanju, uvek je umešan Saturn. I kao i uvek, njegovo delovanje nam najčešće isprva ne prija, ali je on neophodan sastojak svega što želimo da sagradimo kvalitetno i što želimo da ostane kao trajna vrednost u našim životima.

Saturn će ove sedmice imati zapaženu ulogu. Da počnemo skraja:  za vikend će nekim, podložnijim osobama, Saturn doneti depresiju i malodušnost. Sukob između njega i Sunca u promenljivim znacima, utiče na preispitivanje ciljeva koje može dovesti do nesigurnosti, osećaja nemoći ili osećaja da su ciljevi nedostižni.

Početkom sledeće sedmice, ovaj osećaj će biti još izraženiji, ali će se iz njega izroditi i prečišćena, osnažena volja za uspehom. Sledeće sedmice, 9. marta, imamo i prvu i najznačajniju ovogodišnju eklipsu – pomračenje Sunca u Ribama. Saturn će nam pomoći da prečistimo želje, utvrdimo šta su nam mogućnosti i da, sa eklipsom, krenemo sa realizacijom. Imajte ovo na umu ako vas zapljusne blagi talas potištenosti za vikend.

Ovo jeste značajnije za sve nas – činjenica da će nam Saturn pomoći u definisanju i uobličavanju ciljeva, ali bi zanimljivija i, svakako lepša, mogla da bude njegova uloga u toku sedmice.

Pri susretima sa Venerom, Saturn stvara trajne veze među ljudima. Najčešće se govori o romantičnim vezama, ali on potpomaže i učvršćivanje veza među poslovnim partnerima. Ovaj aspekt ljudi, naročito oni mlađi, željni ljubavnih priča od kojih zastaje dah i o kojima se pišu pesme i romani i snimaju filmovi, često doživljavaju kao proračunatost koja ubija romantiku. To nikad nije baš tako. Da se ponovimo na ovom mestu – bez Saturna nema trajnosti.

Međutim, ove sedmice još nešto doprinosi da ovo bude izrazito pozitivan uticaj na sve, čak i na one željne velikih ljubavnih priča bez stega konvencije i razmišljanja o budućnosti. Uran – planeta nekonvencionalnog, neočekivanog i slobodnog, utiče na vezu između Venere i Saturna. Saturnu u nekonvencionalnom znaku Strelca pridružuje se i Mesec. Tako da sve ovo stvara mešavinu opuštenosti i stabilnosti, slobode i poštovanja pravila, zanesenosti i jasnih, čistih osećaja… 

Za ljubav – odlično. Za posao – pomaže naročito profesionalcima kojima su presudni kontakti.

Na samom početku vikenda, možda neprimećeno prođe izazovni aspekt koji međusobno grade Merkur i Mars u fiksnim znacima, neposredno pre nego što pređu u promenljive znake. Ovo bi mogao biti uvod u osećaj teskobe za vikend, ali bi zaista i moglo proći neopaženo.

Saturn nas možda zapljusne setom a da neposredni povod i ne postoji. Ali bi kontakt Merkur – Mars mogao predstavljati taj povod. Ovaj kontakt stvara osećaj nesposobnosti suočavanja i savladavanja teškoća, a može doneti i neki manji poslovni neuspeh na samom kraju radne sedmice. Mnogi ga, međutim, neće osetiti.

Ali će se, od naredne sedmice naročito, osetiti prelaz Merkura u znak Riba (subota) i prelaz Marsa u znak Strelca (nedelja). Kako će se i planeta komunikacije i planeta akcije naći u promenljivim znacima, to će od sledeće sedmice odnosi među ljudima biti malo rasterećeniji. Treba se, međutim, čuvati nervoze koju bi mogli da stvore budući da ćemo manje biti usmereni na izvršavanje konkretnih zadataka, a više rasplinuti i, samim tim, rastrgnuti na više strana. Ali, o tome sledeće sedmice.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Venera u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu
  • četvrtak – Venera u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
    Venera u Vodoliji inkonjukcija retrogradni Jupiter u Devici
  • subota – Merkur u Vodoliji kvadrat Mars u Škorpiji
    Merkur ulazi u znak Riba (11:25h)
    Venera u Vodoliji trigon Lilit u Vagi
  • nedelja – Mars ulazi u znak Strelca (3:30h)
    Sunce u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu
    retrogradni Jupiter u Devici inkonjukcija Uran u Ovnu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар