Mlad Mesec: Ritual za ostvarenje želje

Ovog 13. septembra je mlad mesec, ali i takozvana delimična solarna eklipsa u Devici. Do delimične eklipse ili delimičnog pomračenja dolazi kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje, ali ne u direktnoj liniji - tako da neće celo Sunce biti pokriveno, već samo jedan deo.

Ilustracija:  Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net

Još od drevnih vremena mesecu se pripisuju magične moći: žetva, setva, venčanje ili početak bilo kakvog posla usklađivali su se s mesečevim fazama. Ovo nebesko telo nosi nežnu a istovremeno snažnu žensku energiju, vlada emocijama, podsvešću i magijom. Veruje sa da mesecom vladaju žene jer se mene smenjuju tokom 28 dana, isto koliko traje i ženski reproduktivni ciklus. Zato treba iskoristiti njegovu eneregiju jer može doneti brojne dobrobiti.

Mlad mesec: u prvih nekoliko dana nije vidljiv, a onda polako poprima oblik tankog srpa. Njegova energija utiče na obnovu, pa je ovo idealan period da se neke stvari u životu dovedu u red.

U vreme mlađaka dobro je krenuti u nešto novo, u ovoj fazi mesec deluje podsticajno za bilo kakva pokretanja.

Mladi mesec daje pojačanu intuiciju, što može biti veoma korisno kada treba doneti neku odluku. Ovo je i vreme kada je povoljno krenuti sa odbacivanjem loših i štetnih navika. Treba imati u vidu da je dan kada nastupa mladina period kada statična energija prelazi u aktivnu, pa dolazi do pojačane osetljivosti.

Pretvoriti moć Meseca u vašu korist je teška stvar jer je reč o takvoj snazi koja je u stanju pomeriti vodu u okeanima, uticati na vreme i na raspoloženje. Moć, koja se krije u Mladom Mjesecu je više puta jača nego sile koje se osećaju u drugim periodima.

Septembar
13
08
42
Oktobar
13
02
06
Novembar
11
18
48
Decembar
11
11
30
Tabela mladog Meseca do kraja 2015. godine

Važno je koja Vam je želja jer nije svejedno što očekujete od Mesečeve moći. Sama sila je pusta energija koja se može usmeravati. Međutim, one sile koje se nalaze oko Meseca, obraćaju pažnju na Vas i nisu uvek na dobroj strani. Bilo koja greška može Vam prouzrokovati velike probleme jer ne možete znati da li će Vaša nesvesna dela privući pažnju pozitivnih ili negativnih sila (koje su tada posebno moćne).

Svaki se Mesečev ritual treba precizno i detaljno sprovesti zbog bezbednosti i efikasnosti. Jedna stvar je sigurna, jedan manji ritual gde se samo pale sveće ne budi pažnju negativnih sila. Međutim, kad je reč o velikim željama i ozdravljenju, potrebno je energije u većoj meri usmeriti. Znači, samo jedna greška može imati velike posledice.

Želja treba biti realna i promišljena. Mesec može uticati na dve strane, na sreću i ljubav. U to vreme izvršava se puno ljubavne povezanosti koja na žalost prouzrokuje dosta problema. S toga se može korigovati jedino u ovo doba. Za ukidanje tih povezanosti, ovaj period je takođe pogodan. Ljubavna magija postoji, ali je isključivo prihvatljiva ona koja nikoga ne odvlači sa puta slobodne volje i razmišljanja.

Ukoliko se to dogodi, tomu nema mesta u svetu bele magije. Vezano za ukidanje povezanosti, poželjno je da zatraži pomoć stručnjaka jer gde su mračne sile prisutne, tamo su i opasnosti mnogo veće. Zato je potrebno dobro razmisliti o željama.

Ritual Vatra ljubavi


Uzmite jedan beli papir i komad uglja. Sačekajte Mesec, njegovo prisustvo na horizontu. Napišite ime vaše ljubavi sa ugljem na papir i nakon toga bdijte. Kod prvih znakova izlazećeg sunca, papir spalite.

Nakon toga je bitno da Vas još toga dana vaša ljubav vidi. Tako će vaše zračenje za njega biti privlačno, možda se čak zbog toga odluči na Vas za ceo život. Važno je da ova bela magija ne deluje na slobodnu volju nego pre svega na Vas.

U nama skrivene dobre energije se ojačavaju, tj. Delimično nas povezuju sa osobom čije ime se nalazi na papiru. Blaga telepatska veza će se razviti što pomaže u tome da se ojača postojeća naklonost.

Za ostvarenje želja


Čim se uoči Mladi Mesec na horizontu, odmah treba zapaliti jednu sveću pored koje će se vrlo duboko meditira. Trebate misliti na želju, vrlo duboko na način da vašu želju formirate u kratku rečenicu. Ovu želju treba izgovoriti 70 puta pre Mladog Meseca. Ako je to učinjeno, možete ugasiti sveću koju ćete ponovo upaliti tek ujutro kada se ustanete. Nije bitno kad se budite, bitno je samo buđenje. Ponovno palite sveću i 70 puta izgovorite Vašu želju. Nakon toga ugasite sveću.

(astro24h.hr / Dnevne.rs /atma.hr)

22. septembra: Prva četvrtina Meseca


Lepe vesti - ovo je vreme pozitivnih promena. Od mladog Meseca ka punom Mesecu put nije tako dug, ali je uzbudljiv jer je ovo vreme novih početaka i mlade energije. Trebalo bi više pažnje da posvetimo telu, ali i negovanju duše i uma. Pročitajte knjigu, odgledajte dobar film, posetite spa ili jednostavno uradite nešto što vas usrećuje a što dugo niste radili.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар