MISTERIJA: Na drevnoj grčkoj skulpturi - laptop!?

U pitanju je grčka kamena ploča nepoznatog umetnika, stara stotinak godina pre Hrista, koja je iniciala novu je raspravu među teoretičarima drevnih tehnologija, pobornicima putovanja kroz vreme i arheolozima. Da li su stari Grci imali pristup modernoj tehnologiji? Da li je to dokaz putovanja kroz vreme? Da li su im tu tehnologiju podarili vanzemaljci?

 

Kamena ploča prikazuje ženu kako sedi na stolici, ispred nje manji ženski lik ili devojčicu koja drži objekt koji zaista izgleda modernim očima na – laptop.

Prema Getty Villa Muzeju u Malibuu, gdje je ploča izložena, prikaz oslikava ženu koja dotiče poklopac plitkog kovčežića.

Ali,  neki se pitaju što označavaju i čemu služe precizne rupe prikazane na bočnoj strani objekta. Zašto bi jedna škrinja imala takve otvore? Zar to ne liči na USB port ili ostale portove koje laptop pseduje? Možda čak žena dodiruje dugmad na vrhu ekrana ili pritiska touch-screen?

Da li su stari Grci imali pristup modernoj tehnologiji? Da li je to dokaz putovanja kroz vreme? Da li su im tu tehnologiju podarili vanzemaljci?

Ili zaista dama na kamenoj ploči dotiče poklopac plitkog kovčežića... i ništa više?
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар