Tajenstveno ubistvo za koje je u Švedskoj osumnjičen vampir!

Misteriozno ubistvo u Švedskoj poznato kao "vampirsko ubistvo iz Atlasa" i danas zbunjuje policijske stručnjake u toj zemlji. Počinitelj nikada nije pronađen, a prošle su decenije...

Stokholm, Foto: FuzzyDunlop / Pixabay.com

Slavno i stravično ubistvo ime je dobilo po Atlasu, kvartu u Stokholmu. Godine 1932. u Atlasu je ubijena Lili Lindstrom, 32-godišnja prostitutka koja je klijente redovno primala u svom stanu. Poslednja osoba koja je Lili videla živu bila je njena komšinica Mini Dženson, koja je takođe bila prostitutka.
 
Jednog dana Lili je otišla do Mini kako bi pozajmila nekoliko prezervativa. Pošto sutra ujutro nije navratila do nje, kao ni naredna dva dana, Minie+ je pozvala policiju.
 
Kada su provaljivali u njen stan, policajci nisu mogli ni da sanjaju da će za samo nekoliko sekundi pred sobom imati scenu zločina koji će decenijama zbunjivati i interesovati njihove kolege.
 
Na krevetu u spavaćoj sobi Lili je ležala potrbuške. Procenjeno je da je u tom trenutku bila mrtva već dva ili tri dana. Bila je gola, a njena odeća bila je uredno složena na fotelji koja je stajala pored kreveta.
Stokholm
Bilo je jasno da je Lili imala seksualni odnos neposredno pre nego što je ubijena. U njenom analnom otvoru pronađen je prezervativ, a na glavi su bili tragovi od udaraca tupim predmetom.
 
Detaljna analiza tela šokirala je policiju. Pokazalo se da u telu više nije bilo ni kapi krvi, a na njenom vratu su pronađeni tragovi sline. Zbog toga je slučaj nazvan slučajem "Vampira iz Atlasa".
 
S obzirom na to da je forenzika tada još uvek bila na vrlo primitivnom nivou, a mogućnost DNA analize nije postojala, inspektori nikada nisu uspeli da pronađu ubicu.
 
Predmeti iz njene sobe i danas su izloženi u Policijskom muzeju u Stokholmu, a muzičar Erik Malmberg je 2007. godine objavio instrumental pod nazivom "U sećanje na Lili".

 24sata.hr / blic.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар