Astrološki pregled za ovu nedelju:1 - 8. jun 2015.

Osećanja su u krupnom planu ove sedmice. Imaćemo prilike i da se pozabavimo odnosom između sopstvenih i ciljeva okoline, ali je ono što se dešava na ličnom planu i što izaziva najjače emocije ipak više naglašeno.

Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

 

Pogledajte i Vaš pojedinačni... 

Nedeljni horoskop 1 - 6. jun

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje i da li da investirate

 

Pre svega, Mesec je taj koji će tokom sedmice uticati na uzburkavanje našeg unutrašnjeg sveta.

U utorak imamo Pun mesec u znaku Strelca. Ovaj Uštap će preneti u ovu sedmicu „temu“ koja je bila udarna tokom prethodne zaokružujući priču.

Naime, prethodna sedmica je sa sobom nosila dosta nejasnoća i nedefinisanih odnosa, pokretala je pitanja koja su samo rađala nova, zbunjujući nas.

Vreme Punog meseca je vreme kulminacije, pa bismo, na tren, ove sedmice mogli biti zbunjeniji nego prethodne. Ali samo na tren jer Uštap sa sobom donosi i podsticaj da se situacija raščisti i odnosi definišu.

Za razliku od prethodne, ova sedmica je više optimistična i, kao što završava jednu, tako i započinje drugu priču – priču koja bi trebalo da jača tokom juna donoseći sve više mogućnosti i jačajući veru u dobar završetak.

Glavni nosioci ove priče su Jupiter u Lavu i Uran u Ovnu koji se polako približavaju tačnom trigonu (pozitivnom aspektu). Egzaktan trigon između ove dve planete biće 22. juna te ćemo do tada još pisati o ovome.

Za sada da napomenemo da nije teško „pročitati“ osnovno značenje pozitivnog kontakta ove dve planete, ako znamo da je osnovna simbolika Jupitera – sreća, a Urana – iznednadno delovanje.

Zato ćemo dozvoliti sebi da smelo izjavimo da nas tokom ovog meseca čeka iznenadna sreća. Uostalom, ako joj se ne nadamo, ona neće ni stići do nas. A sigurno je da nam je svima potrebna.

Kao mali preludijum u ovu priču o srećnim događajima, imamo labavi, ali sasvim dobrodošao veliki vatreni trigon.

U sredu će, naime, Mesec na svom prolasku kroz znak Strelca, povezati delovanje ove dve planete na prolasku kroz u druga dva vatrena znaka (Ovan i Lav), te bismo mogli dobiti (makar intuitivno, a i kako drugačije) ideju u kojoj sferi života bismo mogli očekivati poboljšanje situacije.

Mesec će i u ponedeljak biti deo jednog drugog velikog trigona, ali kako će tada biti u vodenom znaku Škorpije, to će biti vodeni trigon koji bi mogao da nam pomogne da shvatimo i prihvatimo svoja i tuđa osećanja i da nas pripremi na zaključke koje donosi Uštap narednog dana. Duga dva nebeska tela koja će obrazovati sa Mesecom ovaj veliki vodeni trigon, jesu Venera u Raku i Hiron u Ribama.

Od prihvatanja (ponedeljak), preko zaključivanja (utorak) do ponovnog preispitivanja (sreda).

 

U sredu, istog dana kada učestvuje i u, da tako kažemo: najavi sreće, Mesec u Strelcu sa Hironom u Ribama i Lilit u Devici obrazuje i T-kvadrat u promenljivim znacima. Time nas navodi da zagrebemo po starim ranama kako bismo bili sigurni da je stvar rešena i da drugi neće moći da ponovo, kada ne budemo spremni, pokreću to pitanje.

Treba staviti tačku. A to zna da boli.

Kako i priliči sedmici koja pretenduje da bude zapamćena po emotivnom komešanju, i Venera u ovih sedam dana ima zapaženu ulogu na nebu.
Pre svega, veoma je značajan njen prelazak u znak Lava. Venera koja jedan znak prođe za oko tri i po nedelje, u Lavu će ove godine ostati dosta dugo. Izuzev dve sedmice u znaku Device (krajem jula), Venera sve do 8. oktobra ostaje u znaku Lava. To se dešava usled retrogradnog kretanja ove planete.

Onaj kratki period njenog julskog boravka u Devici nećemo ni osetiti, tako da se pripremite na dugo, dramatično i vatreno leto.

Međutim, na samom početku njenog boravka u Lavu, Venera će biti posavetovana od strogog Saturna iz Strelca da bude mudra, i da ne prenagljuje, koliki god polet osećala. U subotu će ove dve planete obrazovati trigon. Sasvim pozitivno, veoma dobro za finansije kao i za onu priču o odnosima koju je Uštap zaokružio, ali bez drame i strasti koje će doći do izražaja tek u sedmicama pred nama.

Ova sedmica će, kako spomenusmo u uvodu, doneti mogućnosti za usklađivanje ciljeva kojima mi kao pojedinci težimo i ciljeva uže ili šire zajednice ljudi kojima pripadamo.

Koliko će to ići lako, zavisi umnogome od nas i naše umešnosti, ali je sada pravo vreme da se izvrši neophodno usklađivanje. Što se više odlaže, biće teže. O ovome govore inkonjukcije između Plutona u Jarcu i najpre Marsa, a zatim Sunca u Blizancima. 

Lep sekstil između Jupitera u Lavu i Marsa u Blizancima, u subotu će biti nešto kao šlag na torti – podsticaj za naše odlučno delovanje u danima i sedmicama koje slede.

Verujte u sreću, ali ne zaboravite da i sami delujete ka cilju koji ste zacrtali.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – veliki vodeni trigon: Mesec u Škorpiji / Hiron u Ribama / Venera u Raku
 • utorak – Pun mesec u Strelcu
  inkonjukcija između Marsa u Blizancima i retrogradnog Plutona u Jarcu
 • sreda – veliki vatreni trigon: Mesec u Strelcu / Uran u Ovnu / Jupiter u Lavu
  promenljivi T-kvadrat: Mesec u Strelcu / Hiron u Ribama / Lilit u Devici
 • petak – Venera prelazi u znak Lava
  inkonjukcija između Sunca u Blizancima i retrogradnog Plutona u Jarcu
 • subota – Venera u Lavu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
  Mars u Blizancima sekstil Jupiter u Lavu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар