Pun Mesec u Strelcu: Budite oprezni!

Iznad Srbije drugog dana juna, u 18:20, je pun mesec (li uštap) u Strelcu. Pun mesec je vreme bujanja – stvari ili naglo napreduju ili pucaju. Mesec i Sunce su u suprotnim znacima u periodu punog Meseca na 11 stepenu, ovog putaMesec je u Strelcu, a Sunce u Blizancima i oba svetla će biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Rituali za blagostanje u noći punog Meseca

Ilustracija: geralt / PixabayPoznato je da pun Mesec u Strelcu donosi pojačanu napetost, nemir, neodlučnost, zablude, neistine, obmane u nekim slučajevima, ali ovoga puta i više konfuzije, sumnje, nejasnoće, emotivne osetljivosti, a u pojedinim slučajevima i razočarenje. Zato budite oprezni i ne ukazujte olako poverenje drugima. Nastojte da ne žurite, posebno kada je reč o saobraćaju.

Podsećamo, uštap nastaje kada se Sunce nađe tačno nasuprot Meseca osvetljavajući jednu njegovu stranu. Dakle, otprilike jednom mesečno, dva naša Svetla, sa dva suprotna kraja Zodijaka, obrazuju Pun mesec. On, stoga, uprošćeno gledano, može pospešiti sagledavanje situacije iz svih uglova, unaprediti shvatanje i pojačati rast ili može rastrzati na dve strane, zbunjivati, izluđivati i kidati - piše Penzin.

Uvek je naglašena jedna od šest osi zodijačkih znakova, ali ovog meseca kao da je posebno naglašena ova dualnost – jedinstveno delovanje ili rastrazanje između suprotnosti dva znaka. U pitanju su Strelac u kome je Mesec i Blizanci u kojima se, neposredno uz Sunce, nalaze i Merkur u retrogradnom hodu i Mars.

Ova osa podstiče stvaralačke i mentalne sposobnosti, kao i težnju za saznavanjem, sticanjem iskustva i izražavanjem. Ovaj Uštap će istaći nedostatak jasnog fokusa i zrelosti ili će omogućiti uspeh onima koji su otvoreni za nove mogućnosti.

Od čega zavisi kako će se u određenom slučaju razvijati stvari zavisi od same osobe i njene pripremljenosti za uspeh?

Oni koji su radili na određenom cilju, sa ovim Uštapom bi mogli da dobiju nove, skoro bajkovite mogućnosti. Da bi ih iskoristili, potrebno je da veruju da je uspeh moguć. Drugi bi mogli isuviše verovati u šarene laže, zaleteti se i poverovati u srećan kraj priče koju se nisu ni potrudili da valjano napišu.
Kao što i obično biva, da biste znali treba li sebe podstaći ka sreći ili obuzdati u maštanju, trebalo bi da se poznajete. Potrebna je iskrenost.

Ovaj Pun mesec najsnažnije deluje na osobe rođene u znaku Ovna od oko 28. marta do 7. aprila, na Blizance rođene od oko 29. maja do 8. juna, na Lavove rođene od oko 31. jula do 9. avgusta, na Device rođene oko 1. do 10 septembra, na Strelčeve rođene od oko 29. novembra do 10. decembra i na Ribe rođene od oko 27. februara do 10. marta.

Da bi ste se bolje osećali treba da pijete manje tečnosti, da jedete čvrstu hranu, posebno mahunarke, da izbegavate slatko, sokove, voće, povrće i više se opuštate. Najvažniji su vera i optimizam da će sve proći dobro i da se sve menja i ne traje dugo, savetuje Sensa.


Rituali za blagostanje u noći punog Meseca


Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun. Pun Mesec predstavlja astrološku opoziciju Sunca i Meseca odnosno period kada Mesec prima najviše svetlosti od Sunca. Tada možete videti Mesec kako blista na noćnom nebu u punom sjaju.

Ta svetlost je čista energija. Iako će zbog svoje snage na zdravstvenom planu napraviti disbalans i mnogima doneti nesanicu, za finansije je ta energija dragocena.

Najednostavniji ritual jeste da uzmete novčanicu (po mogućnosti crvenu) i njome mašete prema Mesecu i zamišljate kako vam se novac umnožava. Tu novčanicu onda ostavite u novčanik da prenoći a idući dan potrošite.

Slično ovome, kada je Mesec u fazi opadanja (nekoliko dana nakon uštapa) gledajte u Mesec i razmišljajte o tome kako vaši problemi nestaju, opadaju.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар