Rukovanje otkriva koliko dugo ćete živeti!

Tajna zdravog života - procenjivanje izgleda za preuranjenu smrt, srčani ili moždani udar mogla bi da leži u dlanu, navodi se u studiji koju je objavio medicinski časopis „Lancet”. Snaga stiska s godinama je sve slabija. Ali, ukoliko se taj intenzitet stiska smanjuje ubrzano može da znači da će osoba imati više zdravstvenih smetnji! 

Ilustracija: geralt / Pixabay.com

Podeljena su mišljena u vezi sa ovim istraživanjem. Međunarodi tim lekara je istakao da bi ovaj brz i jeftin test bio olakšavajuća okolnost za sve one koji imaju problem sa oboljenima srca. Lekari bi mogli lako da ga sprovode.  Međutim stručnjaci navode da su potrebna dodatna ispitivanje, jer ne može tačno da se dovede u vezu stisak šake sa kardiovaskularnim bolestima.

Žene u 20-im imaju snagu stiska od oko 34 kg, što kod žena u 70-im pada na 24 kg, dok su ekvivalentni iznosi za muškarce 54 kg odnosno 38 kg.

Istraživanje je pokazalo da smanjanje snage za pet kilograma uvećava rizik od preuranjene smrti za 16 odsto, šanse za fatalni srčani udar povećavaju se za 17, a izgledi za moždani udar rastu za 9 odsto.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар