Mesečeva dijeta za jun, jul, avgust i septembar 2015.

Gladujte samo jedan dan u nedelji, a smršaćete lako i bez remećenja metabolizma * Mesečeva dijeta skida suvišne kilograme i čisti organizam od toksina, a zasniva se na samo jednom pravilu: nije dozvoljeno ništa jesti 24 sata od prvog sata promene lunarne faze. * Proračuni u tabeli su dati za vremene uticaja Mesečevih mena i razliku se od onih koji se mogu naći na raznim sajtovima ili u crkvenim kalendarima. ti drugi proračuni su sami po sebi tačni, ali oni daju samo vthunac mena i ne bave se njihovim uticajem.

Foto: Photl.com

"Mesečeva dijeta" je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksifikaciju organizma i podstiče telo na gubitak težine - čak do 3 kg dnevno!

To je zapravo “post” koji započinje određenog sata, u vreme Mesečeve mene i promene magnetnog polja na Zemlji (to traje 24 sata). U to vreme dolazi do pojačanog izlučivanja tečnosti koju organizam inače zadržava usled loše ili preobilne ishrane, ali i pojačanog stanja stresa. Dakle, tog dana može se “izgubiti” (smršati) i do 3 kilograma, a da to ne bude štetno za organizam. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori, što doprinosi daljem jačanju njegovih odbrambenih sposobnosti.


Mesečeva dijeta nema loše posledice po telesne, fizičke i intelektualne sposobnosti. Gladovati jedan dan nije teško, naročito kada se zna kakav će rezultat biti na kraju, a pri tom nisu potrebni nikakvi lekovi za odstranjivanje tečnosti.


Ipak, dijeta nema uspeha kod osoba sa hormonalnim poremećajem, a uticaj je limitiran kod osoba sa odstranjenom žučnom kesom.

U toku dana trebalo bi popiti najmanje 2, a može i do 4 litra tečnosti (preporučljivo je da to bude voda, nikako zaslađeni čajevi ili gazirana pića). Mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez ikakvih dodataka, dok su alkohol i mlijeko zabranjeni.

Ako imate sporiji rad bubreha, nemojte piti previše vode!

Ova dijeta nije preporučljiva za skidanje prevelike težine (telesne mase), ali jeste za njeno pravilno održavanje i jačanje organizma, kao i za podizanje odbrambenih sposobnosti organizma.


Kada započeti mesečevu dijetu?
Onog trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) - počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli.


Šta u slučaju jake gladi?
Ukoliko osećate glad - popijte veliku čašu soka od povrća.

Da li je dozvoljena fizička aktivnost za vreme od 24 sata trajanja dijete?
Da, čak je i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksifikaciji.


Tabela sračunata za teritoriju Srbije i bivših republika SFRJ, preuzeta iz "Trećeg oka"
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар