Džordž Soros upozorava: Treći svetski rat pred vratima!

"Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je pretnja od novog svetskog rata realna“ - upozorava uticajni milijarder Džordž Soros.

Foto: wikipedia.org
Soros je veoma zabrinut zbog nastupajućeg razvoja dogadjaja i mogućnosti trećeg svetskog rata, koji bi, kako predviđa, počeo sukobom između Kine i Amerike.

Vojna potrošnja u Kini je u porastu, gde takođe postoji tendencija usmeravanja ekonomije na domaće potrebe, a ne na izvoz.

Ako postoji sukob između Kine i vojnih saveznika Amerike, kao što je Japan, nije preterivanje reći da smo na “pragu trećeg svetskog rata‘“, navodi Soros.

Da bi to izbegli, SAD treba da da dozvole da kineski juan bude uključen u skup valuta MMF-a. Kineska valuta, u tom slučaju, može da se takmiči sa dolarom.

Kina mora dati odgovor u vezi sa transformacijom privrede, rekao je Soros. On je naglasio da će Kina i SAD teško postići sporazum, ali alternativa će biti “veoma neprijatna“.

"Postoji ozbiljna opasnost da će Kina stvoriti politički i vojni savez sa Rusijom, zbog čega je pretnja od novog svetskog rata realna“, zaključio je Soros.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар