Astrološki pregled za ovu nedelju: 4 - 11. maj 2015.

Ova sedmica donosi šansu. Međutim, šansa treba da se zasluži. Ko to prihvata, sa izazovima raste, a od ove sedmice profitira.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

Autor Penzin

 

U ponedeljak, u 5 i 43 ujutru imamo Pun mesec u Škorpiji. On nam otvara sedmicu koju obeležava potreba za nalaženjem mere bilo da je u pitanju slepi optimizam ili bezrazložni pesimizam.

Cilj nije da nađemo zlatnu sredinu. Nije bitna ravnoteža, već razumevanje. Ova sedmica će nas voditi od zanosa do sumnje i najgore što možemo da uradimo jeste da dozvolimo da nas oni zavedu. Treba pravilno sagledati situaciju kako bismo mogli adekvatno da reagujemo bez padanja u euforiju ili u depresiju. Staloženo.

Staloženost ove sedmice predstavlja izazov. Odmah na početku sedmice, ugrožava je Pun mesec. Sunce u Biku i Mesec u Škorpiji koji, stojeći tačno jedno nasuprot drugom, obrazuju ovaj Uštap, nalaze se u fiksnim znacima gde staloženost ne bi trebalo da predstavlja problem. Naprotiv.

Ali pod pravim uglom u odnosu na ova dva Svetla, nalazi se Jupiter u Lavu, trećem fiksnom znaku. Sama priroda izazovnog aspekta koji Jupiter pravi – kvadrata, upućuje da se izazov nalazi, pre svega, u regulisanju unutrašnjih procesa u pojedincu.

Jupiter ovde naglašava, on podstiče, ali prekomerno, čineći nas slepim za činjenice i utvrđujući u nama uverenje da vredimo više, da zaslužujemo bolje.

Fiksni znaci ovim uticajem izvrću se, pa njihova fokusiranost postaje opsesivnost, istrajnost prelazi u tvrdoglavost i staloženost se gubi. Smatramo da nema potrebe da se prilagođavamo, ne želimo da saznajemo. Želimo da nam se da ono što smatramo da zaslužujemo i to želimo odmah.

Već u utorak, mogli bismo da se osetimo ugroženi od drugih ili bismo mi mogli ugroziti prava drugih, sve u slepoj veri da je nama nešto uskraćeno i da nismo dobili zadovoljenje. Mars iz Bika udara opozicijom na Mesec u Škorpiji.

Čak i kad pređe u znak Strelca, što bi trebalo da nam donese rasterećenje i malo vedrog duha, Mesec će se naći pod udarom Merkura  u Blizancima skoro istovremeno se spajajući sa retrogradnim Saturnom u Strelcu. Nakon dana ispunjenog konfliktima, mnogi bi mogli biti povređeni i depresivni.
Sreda donosi sasvim druge note, veoma vesele i optimistične.

Mesec, nakratko, povezuje sada već udaljene Jupitera u Lavu i Urana u Ovnu. Ove dve planete su ipak dovoljno blizu tačnom trigonu da bi na njih još uvek mogla da deluje blagotvorna veza brzog Meseca u Strelcu. Tako dobijamo blagi, ali blagotvorni Veliki vatreni trigon.

On širi dobre vibracije, ali je i veoma dobra podloga za najznačajniji aspekt nedelje: trigon između Sunca u Biku i retrogradnog Plutona u Jarcu.

Ovaj trigon u zemljanim znacima, daje snagu i odlučnost, podstiče ambiciju i istrajnost, pokreće napred tamo tamo gde se zastalo, donosi silovitosti tamo gde smo usmerili snagu svoje volje. Sjajan dan.

Ali… Ako smo se zaneli isuviše, ako smo zaslepljeni i ako verujemo da mana nemamo i da su nam postupci bez greške, čak i ovaj dobar aspekt može se pretvoriti u zamajac u lošem smeru.

Da smo sposobni da stvaramo, jesmo. Stvaralaštvo podstiče i trigon koji će sa Suncem, u petak, obrazovati Lilit iz Device.

Ovaj aspekt ukazuje da smo i dobri (i potrebni) učitelji drugima, ali je pitanje da li smo spremni da se potrudimo da i dalje sami učimo (bez učenja, nema ni stvaranja) i da li smo spremni da svoje znanje ponudimo na pravi način drugima.

Jer evo gde se na granici između petka i subote Mesec nalazi u čvrstom spoju sa retrogradnim Plutonom u Jarcu. Govorimo li mi to sebi da smo po prirodi bolji i da je potrebno da drugi prihvate naš autoritet ukoliko žele da se ogreju na našoj vatri?

Subota donosi aspekt koji nam zamagljuje rasuđivanje i uskraćuje uvid. Merkur u Blizancima se nalazi u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Danas je lako biti (samo)prevaren.

Umesto da donosim bilo kakve zaključke koje utiču na sadašnjost i budućnost, bilo bi bolje zaviriti u prošlost. Severni mesečev čvor u Vagi pravi trigon sa Merkurom u Blizancima.

Ništa spektakularno, nikakva iznenadna informacija koja će nas pogoditi kao iz vedra neba, ali zato dobar podsticaj za one koji žele da bace drugi pogled na dešavanja iz prošlosti.

Merkur je još u ponedeljak ušao u zonu senke. Zona senke označava period kada Merkur (koji će uskoro krenuti retrogradno) prvi put prelazi stepene znaka kojima će, retrogradnim hodom, ponovo hoditi. Dakle, usporavamo i polako okrećemo pogled ka sebi, ka svojim unutrašnjim procesima.

Deo nas su i prošli događaji. Evo prilike da ih bolje razumemo. Za vikend nam spoljni svet sadašnjosti ionako neće biti jasan. Okrenimo se sebi.

U nedelju, Venera koja je u petak ušla u znak Raka, sada obrazuje prvi svoj značajniji aspekt – inkonjukciju sa retrogradnim Saturnom u Strelcu. Želje je potrebno prilagoditi mogućnostima. Raspoložive resurse treba usmeriti ka ispunjavanju želja. Ali onih dostižnih, mogućih.
Ova sedmica donosi šansu. Međutim, šansa treba da se zasluži. Uštap predstavlja kulminaciju i završetak, ali iz tog završetka mora da se rodi neki novi početak. Ciklusi i neprestano učenje.
Ko to prihvata, sa izazovima raste, a od ove sedmice profitira. Ko ne shvata, već veruje da je sve poslove završio i da je iznad običnih koji moraju da se kroz život bore, taj bi mogao žestoko da udari u zid stvarnosti i još da mu se dodatno zamuti vid i da i ne shvati lekciju.

Ne dozvolite sebi da budete među onima koji će tumarati ogorčeni što im uspeh nije dat. Iskoristite svoje potencijale da se razvijate i dalje, pomažite drugima na putu, a uspeh će vas pratiti i rasti sa vama.

 

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Pun mesec u Škorpiji, Jupiter iz Lava pravi kvadrate sa Suncem u Biku i Mesecom u Škorpiji
 • sreda – Sunce u Biku trigon retrogradni Pluton u Jarcu
 • petak – Venera ulazi u znak Raka
  Sunce u Biku trigon Lilit u Devici (labavi Veliki zemljani trigon sa Plutonom u Jarcu)
 • subota – Merkur u Blizancima kvadrat Neptun u Ribama
  Merkur u Blizancima kvadrat Severni mesečev čvor u Vagi
 • nedelja – Venera u Raku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcuc
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар