Astrološki pregled za ovu nedelju: 11 - 18. maj 2015.

Sedmica od 11. do 18. maja verovatno neće obilovati događajima koje ćemo pamtiti, ali će mnogi osetiti uticaj već doživljenog.

Hermann / pixabay.com

 Autor Penzin

Početak i kraj su označeni umirujućim uticajem kojim dominira energija altruističkih Riba, dok period između donosi veliku tenziju.

Lako je zaključiti da bi nam svima bilo dobro da iskoristimo prvi dan u nedelji da se što više osnažimo, kako bismo lakše pregrmeli kraj radne nedelje.

U ponedeljak, naime, Sunce koje tranzitira sazvežđem Bika dobija podršku Hirona iz Riba.

Hiron, koji u Ribama boravi od 2010. i ostaje sve do 2019. godine, u ovom znaku nam omogućava da se lakše povežemo sa drugima, da u vremenu previranja shvatimo da nismo sami i u tome nađemo i utehu i snagu da se borimo ne samo za sebe nego i za druge.

U ponedeljak, on obrazuje sekstil sa Suncem. To je blaga podrška naporima individua da se održe i probiju u svakodnevnim bitkama života.

Ovim pojedinac dobija snagu koja ne proističe iz želje za postizanjem egoističnih ciljeva, već on stiče iskonsku snagu čoveka koji zna da na životnom putu nije sam te da svaka njegova bitka zato i vredi i jedino zato ima i smisla – jer se bori i za druge, kao što se i oni bore i za njega i čuvaju mu leđa.

Krajem sedmice, u subotu, ponovo imamo uticaj jednog nebeskog tela koje već dugo boravi u znaku Riba i koje aspektuje jednu ličnu planetu. U pitanju je veoma lep trigon između Neptuna u Ribama i Venere u znaku Raka.

Svako imalo upućen u astrologiju, zna da je ovo prelep aspekt za umetničko izražavanje. Želimo da istaknemo da se to odnosi na svakoga od nas jer umetnost je sastavni deo svih ljudi. A umetnost ne postoji dok ne osvestimo sebe i svoje životne uspone i padove. I evo nas danas, svesni smo sebe i lepote u sebi i oko nas.

Sedmica će mnogima biti teška, naizgled bez očiglednog razloga. Saplitaćemo se tamo gde nismo očekivali nikakvu prepreku.

Zato, čim osetite prve daške ove lepe kombinacije planete lepote i planete imaginacije u vodenim znacima  – znacima osećanja, prepustite se i opustite se. Stvarajte i uživajte u stvaranju.

Ono što će doprineti kočenju napretka i stvaranju tenzije jeste opozicija između Marsa i Saturna koja je tačna u petak, 15. maja.

Mars će, naime, u utorak, pred zoru, preći iz znaka Bika i u znak Bliznaca. Planeta delovanja u Blizancima dobija ubrzanje i jača poriv da se što više najrazličitijih zadataka obavi što pre.

Saturn koji se kreće retrogradno – dakle, prividno ide unazad, kroz znak Strelca, sada je na početku ovog znaka. Kako koje od ličnih nebeskih tela ovog proleća uđe u znak Blizanaca, Saturn ga preispita sa suprotne strane Zodijaka. Sada je na redu Mars.

Mars podstiče kretanje, Saturn ga zaustavlja. Mars želi u proboj, Saturn želi da se ukopa. Kada su suprotstavljene, ove dve težnje stvaraju veliku tenziju.

Zaustavljanje može doći spolja, ali je često period opozicije između ove dve planete samo kulminacija nekog problema koji nije nov. Češće se dešava da nešto što nije rešeno od ranije, neki problem koji smo želeli da elegantno zaobiđemo ili, manje elegantno – da gurnemo pod tepih, sada iskrsava primoravajući nas da sve zaustavimo kako bismo se pozabavili njime.

Saturn je retrogradan – naglašena je, dakle, potreba za revidiranjem.

U trenutku kada se nekome ruše planovi, nije baš primereno tešiti ga konstatacijom da se sve dešava sa nekim razlogom i: „Ko zna zašto je to dobro“. Međutim, Saturn zaista ne zaustavlja zaustavljanja radi, nego zato što ništa što je izgrađeno na lošim temeljima, ne može dugo da opstane.

Da ne bi bilo: „Džabe ste krečili“, pomirite se sa postojanjem prepreke i što mirnije se pozabavite njom. Kada rešite problem prepreke, tek onda nastavite sa započetim (krečenjem). Dugoročno gledano, isplati se.

Posmatrano iz ugla nekog ko je na ivici živaca zbog nepredviđene i, naizgled, ničim izazvane situacije, trudite se samo da pregurate loš dan. Zatim se, obavezno, opustite od subote. Prepišite sebi uživanje radi zdravlja.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Sunce u Biku sekstil Hiron u Ribama
    Poslednja mesečeva četvrt u Vodoliji
  • utorak – Mars ulazi u znak Blizanaca
  • petak – Mars u Blizancima opozicija retrogradni Saturn u Strelcu
  • subota – Venera u Raku trigon Neptun u Ribama
    Venera u Raku kvadrat Severni mesečev čvor u Vagi
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар