Astrološki pregled za ovu nedelju: 6 - 13. april 2015.

Hermann / pixabay.com
Da najpre podsetimo da je u toku Strasna sedmica, poslednja, sedma nedelja časnog posta, koja prethodi Vaskrsu. Ovu nedelju od Velikog ponedeljka do Velike subote pravoslavni vernici provode u strogom postu, molitvi i pokajanju. Zove se i strasna, jer na staroslovenskom reč strast znači stradanje, trpljenje i bol.A kako prolazi u astrološkom smislu?


Astro dešavanja ove nedelje:

    - ponedeljak - Merkur u Ovnu trigon retrogradni Jupiter u Lavu
    - sreda - Merkur u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
    - Jupiter kreće direktno kroz znak Lava
    - petak - konjukcija Sunca i Merkura u Ovnu
    - subota – Venera prelazi u znak Blizanaca
    - nedelja – Mars u Biku sekstil Neptun u Ribama
    -  Poslednja mesečeva četvrt u Jarcu


Merkur je izuzetno aktivan ove sedmice, baš kako mu i priliči kada je u znaku Ovna, i već u ponedeljak (6. april) obrazuje trigon sa retrogradnim Jupiterom u Lavu. Merkur i Jupiter imaju neke, u savremenom svetu naročito, istaknute zajedničke tačke: prenošenje podataka (na nižem, primarnom nivou i višem, povezanom u sistem), trgovinu (neposrednu maloprodaju i celokupno tržište), učenje (učenje osnova i učenje koje zadire u samu srž stvari i teži najvišim saznanjima)…

Sve ove oblasti života dobijaju pozitivan impuls od kontakta ove dve planete. Budući da se kontakt dešava tokom njihovog boravka u vatrenim znacima, on bi mogao da inicira akciju i donese konkretne rezultate.

U sredu će Merkur biti u neprijatnijem položaju jer ulazi u kvadrat sa Plutonom u Jarcu. Iako može da dovede do verbalnih sukoba, ovaj aspekt pre svega pokreće borbu unutar same ličnosti. Odgovor koji se u svesti javi mogao bi, pak, da uzrokuje sukobe. Jer svi žele ka cilju, a ciljevi možda nisu isti ili su suprotstavljeni. To dovodi do sukoba koji se, iako mogu imati i nesvesne motive, veoma jasno manifestuju.

Sve se kaže što se misli. Ovan je inače veoma otvoren i direktan znak, a Merkur će, tokom ove sedmice, imati u svojoj blizini i Sunce i Uran u ovom znaku.

Sa Suncem će se, u petak, naći na istoj tački neba. Takvi dani, ne mnogo retki, uglavnom dovode do razjašnjenja situacije ili makar, boljeg razumevanja dobijenih podataka.

Dan ranije, u četvrtak, na nebu će se obrazovati labav, ali ipak koristan, Veliki vatreni trigon u kome će učestvovati sva tri nebeska tela u Ovnu: Sunce, Merkur i Uran – sa jedne strane, Mesec, koji svojim brzim prolaskom kroz znak Strelca povezuje sve u jednu priču – na drugoj i na trećoj Jupiter u Lavu.

Ako ništa drugo, ova konfiguracija će nam doneti više optimizma.

Jupiter će u već biti u direktnom hodu i to je jedna od dve bitne promene u toku ove sedmice. Jupiter je, naime, od 8. decembra 2014. godine, bio u retrogradnom hodu. To znači da, nama sa Zemlje, deluje kao da se planeta kreće unazad.

U sredu uveče, nakon četiri meseca, Jupiter kreće direktno kroz znak Lava u kome će boraviti do 11. avgusta ove godine. Sada se dejstvo ove planete okreće ka spoljnim manifestacijama snage pojedinca, podstičući ih.

Druga važna promena jeste prelazak Venere iz znaka Bika u znak Blizanaca. Venera se dobro osećala u Biku jer je to njen znak. Tu ona podstiče bonvivanstvo i putenost. U Blizancima gubi na dubini, ali dobija na raznovrsnosti.

Ove godine će, međutim, u početku, Venera u Blizancima u svojoj razigranosti biti malo sputana jer će odmah naići na opoziciju strogog Saturna iz Strelca. Kasnije će raširiti krila.

Sedmicu završava sekstil  između Marsa u Biku i Neptuna u Ribama. U toku ovog i narednih par dana, neshvatljivo i nama samima, postići ćemo više nego inače. Sasvim u skladu sa danom Uskrsa, mnogo smo spremniji da činimo drugima i da delujemo u opštem interesu.

Izvor: Penzin
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар