Astrološki pregled za ovu nedelju: 20 - 27. april 2015.

Bik – cela sedmica je obojena njime, samim prisustvom nebeskih tela u ovom znaku ili preko aspekata u kojima ili učestvuju planete koje trenutno borave u njemu ili ih obrazuje Venera koja je njegov prirodni vladalac. 

Autor Penzin,  Ilustracija: Hermann / pixabay.com

 
Oko četvrt sata pre podneva, prvog dana radne nedelje, Sunce ulazi u ovaj znak. Tako će se, sve do kraja ponedeljka, četiri nebeska tela nalaziti u Biku. Sa prvim satom utorka, Mesec napušta znak Bika, ali u njemu ostaju tokom cele sedmice (pa i duže, ali to je priča za naredne astrološke preglede): Sunce, Merkur i Mars.

Ovo je već dovoljno snažan uticaj fiksne zemljane energije (Bik = zemlja + fiksnost). Fokusirani smo na utvrđivanje pokrenutog, na prikupljanje i konsolidaciju. Sporost, ali dostižnost. Temeljni rad bez roptanja. Uživanje u svemu.

Međutim, iako dovoljno, to nije sve. Priroda ova tri nebeska tela tokom cele sedmice biva podsticana od drugih. Merkur i Mars putuju veoma blizu jedan drugom, pa će se i spojiti na jednoj tački neba u sredu. Zbog toga, aspekte jednog, odmah zatim prepisuje i drugi.

Mars će u utorak obrazovati trigon, protočan aspekt, sa Plutonom u Jarcu da bi to isto učinio u subotu i Merkur. U utorak, Merkur ponavlja kvadrat sa Jupiterom  u Lavu, a u petak, sekstil sa Hironom u Ribama - aspekte koji je prethodne sedmice sa ovim planetama obrazovao Mars.

Sredinom sedmice, u momentu kada se budu našli na istom stepenu, u konjukciji, ove dve planete pozdraviće trigonom Lilit Device.

Dakle, usklađeno delujemo i komuniciramo. Reči nema mnogo, ali su sve na mestu i gađaju suštinu. Delovanje je unapred promišljeno i dobro isplanirano.

Odnos Sunca u Biku sa retrogradnim Saturnom  u Strelcu ukazuje nam na to da je potrebno pažljivo razmotriti planove, uskladiti sa ciljevima i ispoštovati ih što je moguće više. Da ne bismo skretali sa puta i umarali se obavezama koje nisu naše.

Već smo spominjali, u astrološkom pregledu za prethodnu sedmicu, da je veoma blagotvorna ovakva pozicija dve planete – Merkura u Biku i Venere u Blizancima, planeta koje razmenjuju sedišta i, samim tim, podržavaju jedno drugo. Venera u Blizancima sprečava da temeljnost postane odugovlačenje, doslednost – tvrdoglavost, a da uživanje sklizne u dekadenciju.

Lilit će u subotu malo protresti veselu Veneru, ali tek toliko da se još jednom potvrdi da je (jedino) moguće stvarati ako se u tom procesu uživa i ako mu se čovek apsolutno posveti. Ništa što bi moglo da pokvari ovonedeljno bezbrižno putovanje Venere kroz sazvežđe Blizanaca.

A ona ostvaruje dva veoma lepa kontakta: prvo, u sredu formira sekstil sa Jupiterom u Lavu, a zatim, u nedelju, i sekstil sa Uranom u Ovnu.

Jupiter i Uran su početkom marta obrazovali prvi trigon, da bi se onda razdvojili. Uticaj ovog vatrenog trigona ipak se može osetiti, naročito u danima kada neka druga planeta svojim prolaskom dodatno poveže i ove dve planete.

To je, ove sedmice, učinila Venera. Vazdušni Blizanci raspiruju vatru Ovna i Lava, a Venera ulepšava kontakt Jupitera i Urana, poručujući nam da za sreću nisu potrebna velika iznenađenja, već je ona ostvariva putem malih zadovoljstava i prijatnih iznenađenja koje priređujemo svojim bližnjima.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak - Sunce ulazi u znak Bika
 • utorak - Merkur u Biku kvadrat Jupiter u Lavu
  Mars u Biku trigon retrogradni Pluton u Jarcu
 • sreda - konjukcija Merkura i Marsa u Biku, trigon sa njima obrazuje Lilit iz Device
  Venera u Blizancima sekstil Jupiter u Lavu
 • petak – Sunce u Biku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcu
  Merkur u Biku sekstil Hiron u Ribama
 • subota – Merkur u Biku trigon retrogradni Pluton u Jarcu
  Venera u Blizancima kvadrat Lilit u Devici
 • nedelja – Prva mesečeva četvrt u Lavu
  Venera u Blizancima sekstil Uran u Ovnu
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар