PROROČANSTVA ZA 2015. godinu: Baba Vanga, Tarabići, Nostradamus, Čejs, astrolozi...

Ljudska radoznalost i želja da sazna šta se valja iza ugla, u neposrednoj ili čak onoj nešto daljoj budućnosti, stari su koliko i naša vrsta. A početak godine obično je prilika da se upitamo šta je to što nam donosi naredni vremenski ciklus...

Ilustracija: geralt / pixabay.com
 Pa, prema tvrdanjama starih proroka koje su neki mediji ovih dana ponovo "peispitali", 2015. godina će biti i više nego turbulentna. Srbiji, ali i svetu, prete nove poplave, zemljotresi, ali i mnogi drugi problemi.

TARABIĆI

- Kad miris izađe iz poljskog cveća, kad milost izađe iz čoveka, kada reke izgube svoje zdravlje, nastupiće najveći opšti rat. Kad zbije ovaj ljuti rat, teško onijem vojskama koje budnu uzlećele u nebo, a blago onijem vojnicima koji budnu vojevali po zemlji i po vodi – govorio je Mitar Tarabić, a vremenom su stručnjaci koji su se bavili tumačenjima starih zapisa došli do zaključka da je on tada poručivao kako Srbija neće učestvovati u tom sukobu, ali da će se “drugi boriti preko naših glava”, predviđajući mogući rat između Rusije i Zapada.

BABA VANGA

Činjenica je da ona 2015. godinu nikada nije pominjala, bugarska proročica baba Vanga je predvidela da će Evropa nakon 2014. godine početi da pusti zbog bolesti koje su nastale kao posledica hemijskog rata. Njeno proročanstvo se uklapa u predviđanja i nekih drugih vidovnjaka koji misle da će naredna godina biti početak trećeg svetskog rata, a ona se nadovezala na to proročanstvo i rekla da će 2016. godine Evropa biti gotovo bez ljudi, a da će 2018. Kina postati svetska sila.

NOSTRADAMUS

- Iza Crnog mora i Tartarije doći će kralj koji će gledati Galiju, preći će preko Alanije i Armenije i u Vizantiji će ostaviti svoj krvavi štap – ovo su zapisi Nostradamusa, a drugi su ih protumačili kao trenutnu tenziju između Ukrajine i Rusije, koja bi mogla da preraste u opšti sukob.

 ČEJS

Američki tumač proročanstava Imajl T. Čejs tvrdi da „Otkrivenje Jovanovo“ predviđa skoro izbijanje trećeg svetskog rata: jaki zemljotresi, erupcije vulkana, cunamiji, džinovske Sunčeve pege, epidemije, ekonomski haos... Sve to se navodi u „Otkrivenju Jovanovom“. Meteor koji je pogodio Rusiju upravo kad se Putin vratio na funkciju predsednika pokazuje da je on antihrist. Zato je moguće da bi napad na Krim ili možda i celu Ukrajinu mogao dovesti do trećeg svetskog rata.

NARODNO PROROČANSTVO -  po knjizi VEČITI KALENDAR u izdanje srpske knjižare Braće M. Popovića, u Novome Sadu, 1880. godine

Ove godine vlada planeta Mars u prividnom nebesnom znaku Bika. Rana će zdravo roditi, a i vina, voća, masline, meda i ovaca biće dovoljno. Zima će biti vetrovita, a za tim će otopliti. Proleće prijatno; leto kišovito; jesen suva i topla, a zatim hladna. Zemljotresi će mnogo štete nanjeti. I mnogi će odvažni ljudi potajno dizati narod na oružje protiv njihovih zulumćara, koji im krv na pamuku sisahu. Jedan će silni vladar proputovati Evropom.

NEVENA DJUKIĆ, numerolog
Numerolog Nevena Đukić ističe da je 2015. u broju osmice, kojom vlada Mars, planeta borbe i energije koja gradi i ruši.
Srbiji ova godina donosi strane investicije koje bi mogle podići stopu zaposlenosti, ali i oboriti cenu rada, pa finansijska situacija građana neće biti dobra. Mogu se očekivati smene u vojnim i političkim krugovima.
Izvesna je i prodaja raznih medija kako bi se vladalo informacijama i vodio medijski rat. Pred nama je turbulentna godina s mnogo ubistava i porastom stopa kriminala - ističe Đukićeva.

NIKOLA STOJANOVIĆ, astrolog

Za prognozu astrologa Nikole Stojanovića se ne može reći da je ružičasta. "Osim što svet očekuju stare-nove bolesti, one zaboravljene koje će se ponovo pojaviti naizgled niotkuda, najvažniji događaj u 2015, nažalost, biće vojni sukob Rusije i Amerike. Neprijateljstvo koje je tinjalo od završetka Drugog svetskog rata konačno će kulminirati. Za utehu je da ipak neće doći do nuklear nog rata, jer niko rieće biti toliko lud da se upusti u to, tako da će, bar za sada, čovečanstvo biti spaseno. Svi- ma je jasno da bi to bio kraj ljudske civilizacije".
Stojanović smatra da će Srbija u potpunosti ostati van svih ovih događaja, jer apsolutno nismo članice nikakvih važnijih saveza i geopolitički smo daleko nebitniji nego što mislimo. "Mi, nažalost, nismo sposobni sami za sebe da brinemo, niti je narod sposoban za velika dela, tako da dobijamo samo - gubitkom i nesrećom drugih. U ovom slučaju, preuzećemo ulogu špijunskog centra, kakvu je igrala Svajcarska u Drugom svetskom ratu, i planovl za tako nešto uveliko se razrađuju.
Od sredine godine, kada počne globalni sukob, nama će početi da "svanjiva" - konstatuje Stojanović.
Po njemu, biće i mnogo kriminalnih i političkih afera. "Očekujem i povećan broj ubistava, samoubistava i nasilja u porodici, kriminala uopšte, kao i nove probleme sa Šiptarima na jugu uže Srbije i na Kosovu..."
Ekonomija? "S obzirom da ekonomski napredak neće tako skoro doći, biće srećni oni koji uopšte imaju posao. A ako nemate posao - prihvatite bilo kakav, jer boljeg neće biti".
Poplave nam, prema Stojanovićevoj prognozi, opet dolaze, već na proleće, i opasnost će trajati sve dok se Satum ne „preseli” u znak Strelca i najverovatruje će biti pogođena ista područja kao 2014. godine. Klimatske promene se nastavljaju, što će osetiti čitava planeta, pa i mi.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар