DIJAGNOSTIKA: Stanite na jednu nogu i saznajte kolike su šanse da vas pogodi moždani udar

Photo credit: xenia from morguefile.com

Potrebno je što duže ostati na jednoj nozi, barem minut, a zatim promeniti nogu. Na ovaj način, tvrde Japanci možete da saznate kolike su šanse da doživite moždani udar, ali i da saznate da li vam prete neke druge bolesti.

Istraživači su ovaj eksperiment uradili sa 1.387 zdravih dobrovoljaca, prosečne starosti 67 godina. Dok su oni balansirali na jednoj nozi, snimali su njihovu moždanu aktivnost magnetnom rezonancom i davali im da rešavaju četiri vrste kognitivnih testova. Ispostavilo se da je dužina stajanja u flamingo-pozi u potpunosti predvidela što će da pokaže magnetna rezonanca - piše Dnevno.hr

Ovo stanje posebno je opasno za ljude koji već imaju simptome dijabetesa ili povišenog krvnog pritiska, jer sa svakim dodatnim kapilarnim mikro-oštećenjem raste i verojatnoća da osoba dobije moždani udar. Čak i da ga ne dobije, ako se ne reaguje na vreme, osoba će početi da se gubi.

Upravo zato isprobajte ovaj mali test i ako primetite da ne možete da stojite na jednoj nozi duže od minute, posetite lekara.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар