Masirajte "tačku stotinu bolesti" i učinićete čuda za svoje zdravlje!

U Kini je ova tačka na kolenu, Zu San Li, poznata i kao „tačka dugovečnosti“, a u Japanu kao „tačka od stotinu bolesti“. Njeno aktiviranje daje trajni podmlađujući i isceljujući efekat, sprečava starenje. Masirajući je,  možete izlečiti mnoge bolesti, uključujući impotenciju, štucanje, zatvor, gastritis...


Tačka Zu San li nalazi se ispod čašice kolena, odnosno niže ispod kolena i malo sa strane.
Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

Možete je pronaći i na drugi način: Sedite na pod, pritisnite čvrsto stopala ka podu i povucite ih prema sebi, ne podižući pete od poda. Primetićete da se ispod kolena stvorilo uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju.


Masiranjem tačke Zu San Li možete da postignete sledeće:

- normalizaciju krvnog pritiska

- normalizaciju glukoze, insulina

- suzbijanje upalnih procesa u organizmu

- regulaciju imune funkcije čoveka

- poboljšate varenje

- lečite bolesti gastrointestinalnog trakta

- tretirate posledice moždanog udara

Kako možete da utičete na „tačku dugovečnosti“

Masirajte tačku Zu San Li u jutarnjim časovima i pre ručka: 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Ukoliko smatrate da niste vešti u masiranju, na ovu tačku možete da stavite čen belog luka isečen napola i ostavite ga sat-dva, dok koža ne pocrveni.

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno. Ali nemojte je masirati neposredno pre spavanja, da ne biste izazvali nesanicu.

Inače, masiranje tačaka na telu jedna je od najstarijih metoda lečenja na Istoku. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što je identično broju dana i meseci u godini. Delovanje akupresure, odnosno masaže pritiskom prstiju na određene tačke, zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani s određenim organima.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Ne mogu zaboraviti kako mi je dr. ADELEKE pomogao da vratim svoj brak nakon dva mjeseca razdvajanja sa suprugom iz svađe, a on je otišao i nikad mi se nije vratio, učinio sam toliko da ga vratim, ali ništa nije uspjelo sve dok vidio sam komentar na mreži kada je neko svjedočio kako joj je dr. ADELEKE pomogao da vrati muža i tako sam ga kontaktirao putem njegove e-pošte i nakon što je napisao moj broj, uvjeravao me da će mi pomoći da se vratim sa suprugom za 18 sati nakon čarolije ljubavi, i nakon što je on činio čaroliju, moja supruga se vratila kući i izjavila da joj je danas jako žao što sam se vratila sa svojim mužem i oboje smo sretni i opet živimo zajedno. Znam da postoji mnogo ljudi koji žele vratiti ljubav, obratite se dr. ADELEKE-u jer je on savršen odgovor na vaš problem, a njegovi su detalji za kontakt; aoba5019@gmail.com ili njegov Whatasapp +27740386124 ...

    ОдговориИзбриши