Recept protiv strija: Da vam koža bude besprekorna!

Foto: patrisyu / freedigitalphotos.net
Svaka žena želi da se oslobodi strija na različite načine: od upotrebe skupih krema, pa do uklanjanja putem hirurških intervencija. Međutim, uz pomoć prirodnih metoda - svaka dama može da se oslobodi strija ili da ih značajno smanji, piše uspesnazena.com.

Piling protiv strija
Sastojci:
250 grama soli
250 grama šećera
100 ml palminog ulja (palmino ulje možete da zamenite bilo kojim drugim biljnim uljem). Količinu pilinga prilagodite svom telu (problematičnim delovima na njemu).

Priprema: Sve komponente promešajte i tokom večernjeg tuširanja nanesite na problematične delove i detaljno istrljajte. Nakon postupka, na telo nanesite hidratantnu kremu ili losion.
Već posle mesec dana svakodnevnih procedura, primetićete da strije postaju manje primetne. Ni u kom slučaju ne smete da zanemarujete ovu proceduru posle prvih pozitivnih rezultata.



I popularni televizijski lekar Mehmet Oz ponudio je tri rešenja za strije kojih se možete pridržavati kod kuće:

1. Losion s vitaminom C
"Čini se tako jednostavnim, ali nabavite losion koji sadrži vitamin C – on zapravo olakšava stvaranje kolagena. Ovaj vitamin pomaže koži da povrati nešto od izgubljene elastičnosti, što će rezultovati time da su strije tanje, te one postaju manje vidljive", objasnio je dr Oz u svojoj emisiji.
Ovaj losion nanesite na zahvaćeno područje dva puta dnevno: ujutro i poslepodne.

2. Krema s tretinoinom
Kreme s tretinoinom dostupne su na recept i prikladne su za sveže nastale strije koje su tamnije.
"Tretinoin predstavlja posebni oblik vitamina A, a ovakva krema je moćna. Morate da je koristite otprilike 12 nedelja kako biste videli rezultate. Relativno je skupa, a alternativa joj je krema s retinolom, koja se obično koristi za negu lica", tvrdi dr Oz.

3. Mikrodermoabrazija
Mikrodermoabrazijom se izvodi nežna eksfolijacija i poliranje kože s ciljem uklanjanja ili minimizovanja raznih nesavršenosti na površini kao što su ožiljci od akni, hiperpigmentacijske mrlje, te pliće ili dublje bore. Dr Oz je preporučuje kao odgovor na strije koje su izražene i sjajne.
"Mikrodermoabrazija, zapravo, dozvoljava koži rast i samooporavak tako što doslovno uništava te malene ćelije (ožiljke strija) s površine. Ne boli, a dozvoljava telu da uradi ono što želi da uradi, a to je da izleči strije", objasnio je dr Oz.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар