Kako navija koji horoskopski znak?

U vreme tako velikog svetskog dogadjaja, kao što je Svetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu, svakako da je zanimljivo znati odgovor na pitanje iz naslova. I dok su Bikovi, Strelci i Jarčevi filozofi među navijačima, Rakovi, Škorpije i Blizanci malo vrište, malo jauču. Lavovi, Vodolije i Ovnovi su oni kojima su sudije uvek krive.

Ovnu je sudija za sve kriv

Tipičan Ovan utakmicu gleda na tri cm od TV-a, zaklanjajući pritom pogled svima drugima oko njega. Vatreni je navijač koji u svakom potezu vidi šansu za preokret ili gol, a do kraja utakmice potroši sve živce. Lako ga ponese euforija, a sudija koji donese upitnu odluku na njegovoj je „tapeti” narednih nedelju dana. Šanse da Ovan izgubi glas za vreme utakmice su 99,9 odsto.</>

Bik ima bolji plan od trenera

Pripadnike ovog znaka slobodno bismo mogli nazvati trenerima, jer oni navijanju pristupaju, barem po svom shvatanju, s više znanja od običnih smrtnika. Brzo poziva na red sve oko njega koji ne shvataju u čemu je problem u igri, stručno to objašnjava i nudi rešenja. Kod dobrih rezultata kaže „jesam vam rekao da će tako biti”. Isto to kaže i kod loših.

Blizanci u utakmici promene 20 raspoloženja

Nokti u zubima, čips u kosi i pivo proliveno kraj njega, tipičan je opis pripadnika ovog znaka dok prati važne utakmice. Emotivno se unose čak i u ono što ih preterano ne zanima, jer ih lako povede euforija mase. Sposobni su da plaču od sreće i tuge, viču, a potom malo i da filozofiraju. Čini se da se oni ponekad potroše i više od igrača na terenu.

Rak eksplodira na kraju

Pripadnici ovog znaka trude se da većinu utakmice provedu u smirenom i staloženom tonu, pa će tako i smirivati one oko sebe da bi mogli bolje da čuju komentatora. Ipak, u određenom momentu njihova samokontrola popušta, pa su sposobni da ustanu i deru se dok ne ostanu bez vazduha, a uvek pronađu nekoga koga će od igrača hvaliti, kao i onog na koga će svaliti krivicu za sve loše poteze.

Lav je zaluđeni navijač

Ovo nije svetsko prvenstvo, ovo je marš za oslobođenje - to je doživljaj navijača pripadnika ovog znaka. Na suprotnoj strani terena nalaze se mrski suparnici koje treba pokoriti, a njihov je doživljaj kao da se porazom smanjuje ugled i čast njih samih. Od svih pripadnika Zodijaka, njima najviše prorade rodoljubivi osećaji, a loš rezultat lako objašnjava zaverom sudija koji su se zbog bilteralnih odnosa i love okrenuli protiv nas.

Devica zadržava optimizam

Pripadnici ovog znaka u gledanje utakmice ulaze smireno, uveravajući sami sebe kako su veće šanse za poraz nego dobitak. Sve vreme smiruje one oko sebe, baca fraze poput „lopta je okrugla”, „neka najbolji pobedi” i slično. Ako se njihove crne prognoze ostvare, niko nije nesrećniji od njih i danima terorišu ljude s tugom koju osećaju. Ako pobedimo i dalje su smireni, samo žešće nazdravljaju.

Vage kalkulišu

Ovaj tip navijača pre utakmice proverava sastav druge ekipe, njihove povrede i poziciju, a potom prelazi u kalkulacije oko mogućeg ishoda. U načelu su pravedni i pre se ljute na igrače nego na sudije, a najveći im ponos izazivaju strani komentatori i njihove pohvale. Jednako tako, u navijanje ulaze i osvetnički raspoloženi ako se njegov tim pre utakmice podceni: „Evo vam ga sad!!!”

Škorpija je u stanju i da zaplače

Pripadnici ovog znaka nisu imuni na masovnu euforiju i entuzijastični su navijači koji većinu utakmice provedu vrišteći. Kao dodatan poriv za navijanje služi im listić za kladionicu u džepu. Udaraju se po glavi ako naši pogreše, a kod lošeg rezultata se drže kao da im je umro bliski član porodice. Mogu da zaplaču, ali i da dobiju čir na želucu.

Strelci imaju svoju filozofiju

Pripadnici ovog znaka verni su navijači koji nemaju potrebu da to ističu, ali verno će to dokazati praćenjem reprezentacije gde god mogu, a ako ništa drugo, otići će na obližnji trg da gledaju utakmicu. Dobro poznaju igrače, uvereni su u svoju superiornu procenu ko je dobar, a ko ne i sposobni su 20 minuta raspravljati s onima kojima gledaju je li bio ofsajd.

Jarac je znalac

Pripadnici ovog znaka su poput Bikova tipični filozofi koji nema šta ne znaju o fudbalu, fer pleju ili šansama njegove ekipe. Najveći im je užitak da objašnjavaju to nekome ko zna manje od njih, a time se osećaju kao da su i oni deo ekipe na terenu. Pobeđujemo li, naručuju ture, gubimo li, naručuju uz psovke i pritom osluškuju druge navijače kako bi se s njima upustili u raspravu.

Vodolija je pesimista koji se nada

Pripadnici ovog znaka, kao i Device, u utakmicu ulaze s isforsirano pesimističnim stavom, kako bi se što manje razočarali. Glavni su u organizovanju savršenog praćenja utakmice - najvećeg platna za projektor, gomile grickalice i nekoliko gajbi piva "da se nađe". Utakmicu kao da gledaju iz prikrajka, a tek ako pobedimo se potpuno opuštaju. Sudije su im često krive, a vrlo su domišljati u izmišljanju nadimaka za njih, kao i za loše igrače.

Ribe su zanovetala

Pripadnici ovog znaka mogu biti vatreni navijači u srcu, ali to baš i ne pokazuju svojoj okolini. Svi koji ih vide doživeće ih kao zanovetala, jer stalno prigovaraju na apsolutno sve na terenu. Prigovaraće i na komentare komentatora, ali to je samo njihova okupacija i odbrambeni mehanizam kojim smanjuju stres od iščekivanja rezultata.


Izvor: 24sata.hr, photo: ranchodotonicao.blogspot.com
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар