Mesečni horoskop za decembar-prosinac 2010.

Sa Dvadeset drugim danom novembra usli smo u mesecni period vladavine Strelca, koji traje sve do 21. decembra i kojim ulazimo u asamu zavrsnicu godine. Procitajte i uz kakve astroloske predispozicije...


OVAN ( 21. 3. - 20. 4. )


Posao - Pozicija punog Meseca u Biku pozitivno se odražava na vaš znak zbog čega ćete prvih dana perioda krenuti u nove poslove zajedno sa drugim Ovnom, Rakom ili Lavom. Jedna Škorpija vas i dalje doživljava kao konkurenciju ali vas to mnogo ne brine. Kada Merkur, planeta biznisa koji ima velikog uticaja na vaše poslove uđe u ambicioznog Jarca 1. decembra, bićete spremni da se priključite timu uglednih kolega koji će umeti da cene vaše sposobnosti.Bilo koja odluka koja se tiče odnosa sa saradnicima iz prekookeanskih zemalja može biti pogrešna ako je donesete ne konsultujući nikoga ili ako to učinite u afektu. Kraj novembra i početak decembra donose nove mogućnosti u vezi sa zaradom, i 1.i 2. decembra planiraćete posao najverovatnije sa Bikom, Rakom ili Vagom koji bi mogao brzo da vam se isplati. Mnogi Ovnovi će oročiti novac u banci ili će uzeti kredit za neki projekat koji će im se isplatiti. Posao vam može biti veoma stresn ali već posle 8.decembra uspevate da svoje ambicije mnogo lakše ostvarite.Posle 13.decembra postajete podozrivi ali ipak spremni da se postavite mnogo energičnije kako prema saradnicima tako i prema pretpostavljenom. Vaše predloge i uslove kolege će najverovatnije ispoštovati.

Ljubav - Verujete da možete da utičete na partnera više nego što je to slučaj.Ovo je period u kome ćete odmeravati svoje snage i oboje ćete pokušavati da jedno drugom nametnete svoju volju, naročito ako ste slične struke. Ako ste u zrelim godinama ili rođeni krajem 80 tih možete biti pod najvećim pritiskom članova porodice koji će želeti da vam pomognu da sredite svoj život ali vi ćete njihovu dobronamernost shvatiti kao neku vrstu mešanja u vaš privatan život .Pozicija Venere u Škorpiji i jakog Marsa u Jarcu posle 8.decembra može vas učiniti previše hladnim, distanciranim i zapovednički nastrojenim što se može tolerisati samo neka Riba, Rak ili Strelac koji će uspeti da vas odobrovolje svojim smislom za humor ili svojom požrtvovanošću. Pozicija Mesečevih četvrti ne ide vam u prilog jer ćete biti prilično nestrpljivi i nervozni, posebno 28. novembra i u vreme pomračenja Meseca 21. decembra. Sa asteroidom Amorom u vašem znaku trebalo bi da korstite svoj šarm kao oružje i da više vremena posvetite svom emotivnom nego poslovnom životu, bez obzira na mogućnosti koje vam se pružaju na tom planu.Osoba rođena u znaku Blizanaca ili Lava može biti neko ko će vas oduševiti svojom razdraganošću i spremnošću da vam uvek izađe u susret.

Zdravlje - Pazite se povrede.



BIK ( 21. 4. - 21. 5. )


Posao - Sam početak perioda donosi vam poveći novac koji ste zaradili u prethodna dva-tri meseca.Odgovara vam pozicija poslednje Mesečeve četvrti u Devici 28.novembra jer podstiče vašu kreativnost. U to vreme možete imati dobitke preko igara na sreću.Poslovi sa inostranstvom i dalje vas okupiraju u velikoj meri i shvatićete da je najbolje da se u njih upustite u saradnji sa nekim ko ima više iskustva od vas. Jedan Bik, Škorpija, Strelac i Jarac mogu biti sjajni a koleginica rođena u znaku Riba ili Vodolije takođe vam može pomoći da lakše donsete odluku u vezi sa novim poslom. Vaše astrološko polje inostranstva do te mere je naglašeno da možete dobiti ponudu za rad u nekoj stranoj firmi ili zemlji ili možete često putovati u društvu osoba visokog ranga.Ulazak Venere, vašeg vladaoca u znak Škorpije 29.novembra čini vas spremnim da napravite neke ustupke prilično zahtevnim kolegama.Vaš smisao za biznis dolazi do izražaja u radu sa osobama koje su u podjednakoj meri ambiciozni kao i vi. Mlad Mesec u astrološkom polju novca može doneti poveće dobitke 5. decembra i to u radu sa Vagom, Strelcem ili Rakom. Spremni ste na nove poslovne izazove, moguće da ćete dobiti iznenada poslovnu ponudu koja će vas oduševiti jer će vam se pružiti prilika da dobijete status koji zaslužujete.

Ljubav - Ljubavni život će biti više nego uzbudljiv, naročito ako nameravate da se upustite u ljubavnu vezu sa strancem, osobom koja često putuje ili sa nekim za koga vas vezuju lepe uspomene. Mnogi Bikovi mogu se vratiti bivšoj ljubavi sa kojom su bili u poslovno-ljubavnom odnosu. Najverovatnije da će se raditi o tajnoj vezi koja je poznata samo uskom krugu vaših prijatelja. Pazite se skandala jer mnoge intrigira vaš ljubavni život. Konjukcija Marsa i Merkura u vašem astrološkom polju ljubomore i posesivnosti može vam početkom perioda doneti bučne scene sa stalnim partnerom jer ćete oboje biti nakraj srca. Nemojte u afektu reći sve što mislite, vaše se reči mogu okrenuti protiv vas. Ako ste u vezi a osobom koja živi u prekookeanskoj zemlji, moguće da ćete otići u posetu ili ćete se sresti negde na nekom neutralnom mestu gde vas niko ne poznaje. Slobodni Bikovi mogu očekivati susret sa osobom koja duže vreme već čeka svojih pet minuta.Moguće da se radi o sportisti, lekaru ili poslovnom čoveku ili ako ste muški predstavnik ovog znaka o umetnici, osobi koja je posvećena karijeri.Rođeni krajem 50 tih i krajem 80 tih prolaze kroz buran period u ljubavi i imaju osećaj da se nalaze pred važnim odlukama, moguće o ulasku u brak ili novu vezu.

Zdravlje - Moguoć nazeb.



BLIZANCI (22. - 21. 6. )


Posao - Period vladavine znaka Strelca uvek je na neki način za vas značajan jer vam donosi nove poslovne mogućnosti. Vi kao da se probudite iz neke letargije i krenete u nove poslove, tražite nove saradnike, pokazujete inicijativu, prihvatate ponude. Ovan, Strelac, Blizanci i Lav biće najidealniji za saradnju. Moguće je sklapanje posla sa osobama koje imaju intenzivnu saradnju sa strancima. Vaša ambicija biće veoma naglašena krajem novembra kada ćete možda započeti neki nov posao, pokrenuti privatan biznis ili, ako ste umetnik, možete doživeti lep uspeh. Mladi Blizanci postaju veoma cenjeni u svojoj radnoj sredini, dolaze u priliku da se nametnu drugima, čak i mnogo starijim saradnicima. Ako spadate u one koji dobro zanju šta hoće, računajte na podršku Vage, Jarca ili Vodolije. Najveća opasnost predstoji vam od konkurencije prema kojoj ste nemilosrdni. Pazite da vam ne uzvrati „udarac“. Vas ipak ništa neće zaustaviti da ostvarite svoje ciljeve. Pokušajte da u vreme mladog Meseca 5. decembra napravite dogovor sa nekim ko je dosta stariji od vas, moguće sa jednim Lavom ili Strelcem u vezi sa poslom koji ćete raditi na duži rok, najverovatnije u inostranstvu ili za strance. Finansijska situacija se značajno poboljšava.

Ljubav - Vi ste osoba koja uvek radi nekoliko poslova istovremeno ali i koketuje bar sa dvema osobama. Uvek imate u rezervi nekoga a sada je podugačak red onih koji žele da ih primetite. Ukoliko ste ženski primerak ovog znaka postavićete se veoma odlučno ali tajanstveno, niko neće znati šta mislite i šta prema kome osećate. Pokušaćete da budete diplomata ako ste u stalnoj vezi ili braku i ako partner ne bude ispunjavao vaša očekivanja, vi ćete biti spremni da izlazite bez njega, da se provodite i tražite način kako da napunite „baterije“. Nalazite se u periodu kada želite da od života uzmete ono najbolje, kada vam je veoma bitan društveni život a ako ste muškarac Blizanci, verovatno plenite i zbog svog rejtinga u poslovnom svetu.Malo koji predstavnik vašeg znaka je slobodan.Nova ljubav je u pitanju i to najverovatnije sa Ovnom, Strelcem ili Vagom. Jedan Jarac koji nosi neku vrstu uniforme ili dresa predstavlja za vas veliki izazov. Pazite šta radite, sprema se pomračenje Meseca 21. decembra u astrološkom polju partnerskih odnosa, da se partneru ne „smrači“ od pokušaja da vas stigne jer vi ćete, naročito ako ste rođeni sredniom 60 tih i 80 tih biti i te kako okupirani provodom.

Zdravlje - Pazite se u saobraćaju.



RAK (22. 6. - 22. 7. )


Posao - Predstavnici vašeg znaka će tokom ovog perioda biti pod velikim uticajem Mesečevih četvrti od kojih će pun Mesec sa kojim ulazite u ovaj period i to u vama naklonjenom znaku Bika značiti obnovu saradnje sa osobom koja je principijelna, moguće pomalo tvdoglava ali vi imate svoje razloge zašto ćete sa njom raditi. Poslednja Mesečeva četvrt 28.novembra najviše pogodovati intelektualcima, studentima i osobama koje se bave naučnim istraživanjima. Ako se bavite trgovinom, ekonomijom ili bankarstvom budite oprezni u to vreme da ne napravite pogrešan poslovni potez. Bićete u prilici da se sretnete sa osobama koje dugo niste videli a sa kojima ste najverovatnije nekada radili u okviru privatne firme. Početkom decembra, jedan Jarac, Vaga ili neka druga Devica mogu vas nagovarati na posao prema kome ćete biti skeptični, naročito što se plaćanja tiče. Moguće da ćete imati velike izdatke tokom ovog perioda ali u stvari većina predstavnika vašeg znaka će novac pametno uložiti, bilo u nekretnine ili u neke druge stvari od vrednosti. Mlad Mesec 5. novembra donosi poslovni izazov u radu sa strancima ili našim ljudima iz dijaspore dok prva Mesečeva četvrt 13. decembra donosi šansu za rad sa osobama iz prekookeanskih zemalja i uvećanje prihoda.

Ljubav - Nekome ste veoma dragi ali vi nećete biti spremni da razmišljate o vezi na duži rok ili ulasku u brak osim ako se ne radi o drugom Raku, Jarcu, Ovnu ili Škorpiji. Bik takođe može biti veoma uporan da vas nagovori da započnete život pod istim krovom. Žene Rakovi su mnogo spremnije da se upuste u bračne vode od muškaraca Rakova, osim ako su pred drugim brakom ili drugom značajnom vezom. Kako Merkur, planeta koja vlada astrološkim poljem vaše podsvesti i vaših neprijatelja kreće retrogradnim hodom 5. decembra, možete nesvesno dati povod za raspravu ili možete biti nesigurni u pogledu toga šta u stvari hoćete i šta očekujete od svoje veze tj. braka. Nemojte se posle 8. decembra upuštati u rasprave pod izgovorom da ste sumnjičavi i da imate razloga za ljubomoru jer moguće da će to biti samo vaše subjektvno doživaljavanje partnera u iskrivljenom svetlu. On će najverovatnije biti okupiran više poslom i karijerom nego ljubavnim životom ali teško da će uspeti da vas u to ubedi. Slobodni Rakovi mogu biti fascinirani nekim ko je veoma ugledan i veoma ambicozan ali moguće i zauzet. Postoji mogućnost da budete u vezi sa razvedenim partnerom kome biši partner tj. partnerka i dalje zagorčavaju život a samim tim i vama. Budite strpljivi, isplatiće vam se.

Zdravlje - Pazite se povrede u domu.



LAV (23. 7. - 22. 8. )


Posao - Vama i te kako odgovara tranzit Sunca preko znaka Strelca jer je to vaše astrološko polje sreće,između ostalog i preko igara na sreću. Očekujete da se dogodi nešto što će vam kao čarobnim štapićem rešiti probleme i moguće da će vam se snovi ostvariti. Jedan Rak, Vaga i Strelac imaju dovoljno razumevanja za vas da slede vaše želje i planove i spremni su da vam se nađu pri ruci. Uspevate da šarmirate mnoge i zahvaljujući tome uspevate da se nametnete i da dobijete ono što želite. Svaka vrsta takmičarske delatnosti, sport ili posao koji podrazumeva da imate jaku konkurenciju za vas je idealan jer vam omogućava da se istaknete. Ipak, budite oprezni jer jedan Ovan, Blizanci ili Jarac koji se mogu ponašati prijateljski u stvari vam ne žele uvek dobro ili će pokušati da vas na neki način iskoriste.Ako se bavite poslom od opšteg značaja ili radite u državnim organima, pazite da ne budete na udaru kritike.U vreme poslednje Mesečeve četvrti 28.novembra i prve Mesečeve četvrti 13.decembra moraćete da se na neki način branite od onih koji vas ne vole i moguće šire neistine o vama.Finansijska situacija će se poboljšati onima koji rade u bankama, imaju privatne firme ili se bave sportom.

Ljubav - Bilo bi dobro da u ljubavi budete što je moguće kooperativniji i spremniji na bilo koju vrstu dogovora, ma koliko dugo da ste u vezi. Mladi parovi mogu biti skloni žučnim raspravama zbog ljubomore. Ulazak Marsa u znak Jarca u kome je izrazito jak 8.decembera delovaće iritirajuće na vašeg partnera koji će biti spreman da vam stavlja prigovor za svaku sitnicu. Nemojte previše oklevati ako treba da napravite prvi korak ka pomirenju a svesni ste da ste sami prouzrokovali raskid. Partner će vas naterati da se u nedogled izvinjavate što vama ponosnom Lavu neće baš prijati. Nemojte se tešiti u prolaznim vezama, posebno ne sa Blizancima ili Strelcem da ne biste još više pogoršali odnos sa stalnim partnerom. Najsrećniji će biti oni koji organizuju neki zajendički put ili budu spremni da pričaju o braku. Mladi Lavovi mogu očekivati poznanstvo sa nekim ko je veoma ambiciozan ili mogu upoznati buduću lepšu polovinu na poslu ali i negde u okviru rekreacije.

Zdravlje - Dobro se oseaćate.



DEVICA (23. 8. - 22. 9. )


Posao - Pošto ćete u ovom periodu imati mnogo obaveza i verovatno ćete biti okupirani rešavanjem nekih važnih problema kako u vezi sa novcem tako i u vezi sa nekretninama, bez obzira da li se radi o vašoj firmi ili o stambenom prostoru, naoružajte se strpljenjem. Na vašu sreću imate veoma dobre saradnike, čak su kolege i ambicioznije od vas i biće spremne da vas „poguraju“ kada posustanete. Od Jarca, Vage, Škorpije ili Bika nećete moći da živite, stalno će vam davati nove i nove poslove ili će vam dosađivati svojim idejama očekujući od vas da im se priključite.Povoljan datum za one koji rade u medijima, bave se trgovinom ili planiraju neki veći posao je 28.novembar kada je poslednja Mesečeva četvrt u vašem znaku. Praktična strana vaše ličnosti doći će do punog izražaja i bićete u prilici da svima date na znanje koliko ste efikani i sposobni. Ipak, ne preterujete sa perfekcionizmom i nemojte se previše iscrpljivati na poslu. Neka nova ideja ili posao mogu vas u toj meri zaokupirati da ćete biti spremni da mnogo toga zapustite na uštrb novog posla ili aktivnosti.Period je povoljan za mlade Device one koje spremaju ispite ili očekuju neku vrstu stipendije.Igrajte igre na sreću jer vas očekuju lepi dobici.

Ljubav - Ovo bi mogao biti povoljan period za vas, posebno ako ste spremni da se upustite u novu vezu sa jednim Jarcem, Bikom ili Škorpijom. Ukoliko ste počeli vezu tokom ove jeseni, veza će se nastaviti uz mogućnost povremenim sukoba ako dozvolite da se bilo ko umeša u vašu vezu, posebo roditelji. Moguće da ćete sami inicirati njihovo mešanje jer ćete često tražiti mišljenje od drugih, nedostajaće vam samopouzdanje i pokušavaćete sa saznate kakvo mišljenje imaju o vašem partneru članovi porodice i prijatelji. Na taj način ćete im dati priliku da komentarišu mnogo toga što vi možda i ne biste primetili u njegovom ponašanju. Retrogradni Merkur posle 10. decembra koji simbolizuje tračeve donosi vam probleme u ljubavi. Ako ste u vezi sa Jarcem bolje nemojte ništa komentarisati, budite strpljivi jer su moguće rasprave. Ako vam se dopadaju Rak, Ribe ili Bik situacija je mnogo povoljnija. Slobodne Device će biti veoma popularne u društvu i bilo bi dobro da to iskoristite na najbolji mogući način. Negde na većem skupu predstoji vam poznanstvo ili ponovni susret posle izvesnog vremena sa nekim ko vam je nekada bio veoma drag, možda i bivši partner. Spremni ste da ponovo uđete u vezu sa njim.

Zdravlje - Mogući problemi sa kolenom.



VAGA (23. 9. - 22. 10. )


Posao - Venera, planeta novca i popularnosti ulazi iz vašeg znaka u Škorpiju 29.novembra i posle tog datuma treba da obuzdate troškove, da obratite pažnju na dešavanja na poslu da vam ne promakne nešto veoma bitno. Vaše ambicije postaju mnogo veće ali nemojte se izlagati nepotrebnim naporima i nemojte se nervirati ako jedan Ovan, Strelac ili Riba budu pokušali da vam oponiraju. Držite se svog stava i ne odustušajte od svog stila rada. Ako se bavite umetnošću, originalnost je ono po čemu se izdvajate od drugih. Bićete svesni koliko vas cene i ma koje da ste godište, a posebno ako ste rođeni početkom 50 tih ili 80 tih, bićete u prilici da doživite profesionalnu satisfakciju. Veliki uspeh mogu imati osobe koje se bave naučnim radom, rade u državnim institucijama ili su maksimalno posvećeni svom poslu. Predstoji vam mogućnost uspeha van granica zemlje. Mnoge Vage su u dilemi da li da ostanu u zemlji ili da idu u inostranstvo. Ulazak Marsa, planete vladaoca astrološke kuće posla i partnerskih odnosa u Jarca 8. decembra pogoduje rođenima posle 15.oktobra ali ne i rođenima krajem septembra. Ovi drugi mogu se suočiti sa nemilosrdnom konkurencijom koja ne bira sredstva. Naoružajte se strpljenjem.Finansijska situacija će biti dobra do sredine decembra a posle tog perioda ćete biti skloni preteranom trošenju novca.

Ljubav - Mars, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa sprema se da iz vatrenog Strelca uđe u znak Jarca i kada se to dogodi 8. decembra imaćete potrebu da postavite svakog na svoje mesto u okviru porodice. Ako ste u braku, moguće su trzavice sa partnerom oko organizacije života. Prepustite mu deo obaveza i dajte mu na znanje da snosi odgovornost za mnogo toga što se dešava u domu. Vage koje su u vezi a ne nameravaju da uđu u brak mogu biti nakraj srca ako partner nema vremena za njih. Pokušajte da ne stavljate primedbe partneru zbog vaše nervoze i poslovnih problema jer će on sa Marsom u Jarcu biti daleko nadmoćniji i spreman da vam da na znanje ko je gazda. Od toga koliki ste diplomata zavisi vaš emotivni život jer uz malo ljubaznosti postići ćete više nego autoritativnim stavom. Nažalost malo koja planeta vam ide u prilog svojim tranzitom osim možda Venera u Škorpiji ako ste skloni da budete tajnstveni i zavodljivi. Pazite da uđete u vezu sa nekim ko nije slobodan, to bi moglo značajno da iskomplikuje vaš život. Ako ste rođeni sredinom 60 tih i 80 tih, moguće da će vam se svideti veoma ambiciozna osoba koja će vam predložiti zajednički posao, moguće neki Jarac ili Škorpija.

Zdravlje - Promenite režim ishrane.



ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11. )


Posao - Prelazak Sunca preko znaka Strelca za vas je vrlo značajno jer to znači da je u fokusu vaših interesovanja i angažovanja vaš posao, finansijsko stanje i potreba da se maksimalno angažujete u okviru nekog većeg projekta od koga možete očekivari lepe prihode. Prvi dani perioda donose dobre ponude od strane Bika, Raka ili Lava. Već 28.novembra u vreme poslednje Mesečeve četvrti, razgovor u četiri oka donosi „nepristojan „ predlog o kome ste maštali. Podržava vas moćna, uticajna osoba koja često putuje, moguće neki Blizanac ili Devia koje često morate da podsećate na ono što su obećali. Ne brinite se ispuniće svoje obaveze prema vama. Spremni ste da se borite za svoje mesto pod suncem. Novac pritiče sa više strana, moguće preko rada sa Jarcem, drugom Škorpijom, Ribom ili Vodolijom. Ako pružite novu priliku nekome ko vas je često nervirao zbog svoje nepouzdanosti biće vam zahvalan i imaćete uz sebe dobrog saradnika. Potreban vam je tim a vi umete da ga sastavite. Neko namerava da vam okrnji ugled a vi ćete saznati na vreme ko je to. Posle 10. decembra moraćate da uvratite udarac, da ne biste ponovo bili na meti istih nedbornamernika.

Ljubav - Vaš znak je u nekoj vrsti zavetrine, ne eksponirate se previše i ne privlačite pažnju svojim ljubavnim životom a verovatno da ste veoma aktivni. Ako ste mladi veoma ste zreli za svoje godine naročito ako ste rođeni sredinom 80 tih a ako ste u zrelim godinama, delujete mladoliko i spremni ste za provod. Kada je Mars u Jarcu što će se dogoditi posle 8.decembra vaše verbalne sposobnosti su vaše najjače oružje. Moguće da ćete uspeti da svoje emocije pretočite u umetničko delo i da to dobro naplatite. Ako imate smisla za pisanje, komponovanje ili bilo koju umetnosti, predstoji susret sa nekim ko je sličnog senzibiliteta. Ako ste dama Škorpija, može vam se svideti osoba koja ima veze sa uniformom ili koja često putuje u inostranstvo. Spremni ste na velike i značajne korake u privatnom životu. Možda da uđete u brak, da razmišljate o proširenju porodice ili o preseljenju. Ipak, nemojte komlikovati svoj život jer nemate energije baš na pretek. Moguće da se partner pored vas često oseća zanemarenim.Mlad Mesec 5. decembra pruža vam mogućnost da popravite utisak u njegovim očima nekim romantičnim, neočekivanim gestom.

Zdravlje - Uradite labaratorijske analize.



STRELAC (23. 11. -21. 12. )


Posao - Period počinje veoma burno sa Marsom, planetom akcije i Merkurom, planetom komunikacije u vašem znaku zbog čega ćete biti hiperaktivni. Ipak, ova kombinacija planeta može doneti nervnu prenadraženost, loše organizacione sposobnosti, mnogo priče a malo rada. Moguće da ćete morati da napravite kompromis sa onima koji su vas na neki način prevarili, izneverili ili nadmudrili. Pokušavate da stoički podnesete sve što se dešava na poslu a ulazak Marsa, planete akcije u vaše astrološko polje posla u znak Jarca gde je najjači, činiće vas velikim borcem za vaša prava. Od filozofa postaćete praktičar koji dobro zna šta hoće. Neko će vam omogućiti možda več krajem novembra da dođete do potrebnih sredstava koja želite da uložite u posao ili će vam omogućiti kontakte sa osobama na položaju Mlad Mesec u vašem znaku 5. decembra i Merkur koji kreće retrogradnim hodom 13. decembra pomoći će vam da raskrinkate svoje neprijatelje ili da ih naterate da se povuku sa vaše „teritorije“. Ipak pazite se. Pomračenje Meseca 21. decembra može vas pomalo destabilizovati ili odložiti neku isplatu na koju računate. Ipak, finansijska situacija bi trebalo da se značajno popravi.I vaš znak je jedan od onih koji bi mogao imati dobitke preko igara na sreću.

Ljubav - Ovo je period u toku koga možete imati veoma buran ljubavni život. Moguća je romansa sa nekim ko će biti svestan kakav uticaj ima na vas i može se pomalo i poigravati sa vama da bi se uverio da li imate strpljenja za njega. U ljubavi ste prilično naivni i nespremni za bilo kakve igre, ali druga strana je nepouzdana čak i ako ste duže u vezi. Dobro razmislite da se niste na neki način ogrešili o partnera pa vam vraća milo za drago. Potrebna vam je jaka ličnost kao ljubavni partner i pored velike fizičke privlačnosti koju možete osetiti prema Vagi, Škorpiji, Ovnu, pre će vam odgovarati Jarac ili Vodolija jer će uvek štititi vaše interese i prelaziti preko mnogo čega što drugi ne bi tolerisao.Ipak, asteroid Amor u Ovnu vas čini preterano zaljubljivim, sklonim da se, možda previše olako upustite u avanture, moguće i tajne i to sa osobom koju poznajete preko posla. Vaš znak je na meti zavodljivih Vaga, Bikova i Škorpija tako da se možete naći u sitauciji iz koje vam se čini da nema izlaza. Pošto je pomračenje Meseca simbola emocija u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa krajem perioda sprema se bura, moguće u čaši vode, ali ipak, pazite se, nekom od vas dvoje će se preliti. Mladi Strelci, oni koji su od nedavno u braku mogu planirati proširenje porodice.

Zdravlje - Stomačne tegobe.



JARAC (22. 12. - 20. 1. )


Posao - Poslovni izazov sa kojom ste bili suočeni pre oko dve godine sada će se ponovoti, bar što se tiče tranzita Marsa koji kod vas uvek pojačava ambiciju i potrebu za isticanjem. Sve do 8.decemba nemojte ulaziti ni u kakve aranžmane sa strancima ako ne morate i ako nemate dobre kolege koje bi vam pomogle svojim savetima i svojim iskustvom. Trudite se da niko ne primeti koliko ste opterećeni poslom i uspećete, uz velike napore da ostvarite najveći deo planiranih poslova mada će Merkur, planeta intelekta krenuti retrogradnim hodom 10. decembra zbog čega ćete i vi poslednju dekadu ovog perioda posvetiti nekim aktivnostima koji ne iziskuju od vas mnogo angažovanja, bar ne putovanja. Bilo bi dobro ako biste ikako mogli da odložite put posebno u zemlje nemačkog jezičkog područja ili u Grčku, Bliski istok. Saradnja sa osobama iz ovih područja može doneti manja nerviranja jer ćete morati da odložite neke aranžmane iz formalnih razloga. Saradnja sa SAD ili sa osobama koje žive u prekookeanskim zemljama donose satisfakciju i predstavljaju za vas veliki izazov.Finansijska situacija nije na zavidnom nivou ali ćete uspeti koliko toliko da stabilizujete svoje stanje na računu i da ne uzimate kredite. Ako ste ikada planirali posao sa nekretninama ili u okviru privatnefirme sada vam se pruža prilika za to. Bićete veoma uspešni uz pomoć nekog drugog Jarca, Bika ili Škorpije.

Ljubav - Vatreni znaci vas u velikoj meri iscrpljuju a za uzvrat vam ne nude ništa ili bar ne ono što je vama potrebno.Ako ste u komplikovanoj vezi sa Blizancima, Devicom, Strelcem ili Lavom, nemojte se postavljati autoritativno jer ćete samo izvazvati gnev, nerazumevanje one druge strane koja nije spremna da vam u bilo čemu popusti.Ukoliko je vaš partner više posećen poslu i svojoj karijeri nego vama, očekivaće od vas da ga u potpunosti razumete i da ga ne opterećujete svojim brigama. Mnogi predstavnici vašeg znaka imaju potrebu za promenom ali zbog Marsa u vašem znaku posle 8. decembra, možete biti skloni donošenju odluka u afektu. Partner često pogrešno tumači vaše ponašanje i ne zna kada ste ljuti a kada je u pitanju strast. Očekujete da sve bude po vašem i ma koliko da ste možda u pravu po nekim pitanjima, ona druga strana teško da će vam dati za pravo. Moguća romansa sa Škorpijom, Rakom ili Bikom. Pokušajte da izbegnete ulazak u paralelnu vezu, posebno sa mnogo mlađim partnerom jer treća dekada ovog perioda donosi mogućnost obelodanjivanja onoga što vi želite da sakrijete. Jedno lepo prijateljstvo može da se pretvori u ljubavnu vezu i možda je to ono što vam je potrebno.

Zdravlje - Pazite se povrede.



VODOLIJA (21. 1. - 19. 2. )


Posao - Tokom perioda vladavine znaka Strelca, Sunce prelazi preko astrološke kuće vaših prijatelja i javnosti zbog čega ste mnogo društveniji nego inače. Mnoge bivše kolege će vam se same javiti i sve do 8.decembra možete prihvatati neke nove ponude ali ne i posle tog perioda, osim ako o svemu dobro ne razmislite. Mars, vladalac astrološkog polja karijere ući će u vaše astrološko polje neprijatelja zbog čega bi trebalo da budete mnogo oprezniji u saradnji sa onima koji se predstavljaju kao potencijali poslovni partneri sa sjajnim ponudama.Čak će i Merkur, planeta intelekta krenuti retrogradnim hodom što ćete osetiti u vidu otakizvanja saradnje nekih mlađih saradnika ili rasprava sa osobama sa kojima ste se inače do tada dobro slagali.Poslednja Mesečeva četvrt 28.novembra donosi vam moguće finanisjske probleme ili strepnju u vezi sa novcem ali vas taj strah neće pokrenuti da potražite odgovarajući posao. Bićete i procepu između dve podjednako nesigurne ponude i na kraju ćete se verovatno opredeliti za neku treću koja vam se može učiniti profitabilnom. Da biste uspeli, potrebno vam je strpljenje a upravo to će vam nedostajati. Takođe, bilo bi dobro da budete oprezni ali ne i sumnjičavi i podozrivi prema svakome ko bude želeo da sa vama da uspostavi dobru saradnju.

Ljubav - Dobijate priliku da uđete u tajnu vezu i verovatno nećete to propustiti bez obzira da li ste slobodni ili ne i bez obzira da li je vaš partner slobodan. Naprotiv, što je situacija komplikovanija to će vama biti uzbudljivije. Moguće da tu osobu već poznajete preko posla i da ste jedno drugom veoma dragi, moguće da ste, ako ste u zrelim godnama, nekada davano bili u vezi. Kada Saturn, planeta prošlosti prelazi preko znaka Vage, ona vašem znaku donosi nekadašnje ljubavi, moguće sa osobama koje su jedno vreme živele u inostranstvu ili još uvek žive van vašeg mesta rođenja. Što vaš posao ima više veze sa inostranstvom i putovnjima, to je pre moguće da ćete se odlučiti da, bez obzira na sve postanete deo te ljubavne priče.Ako vam se dopadnu Vaga, Bik ili Škorpija, veza će biti veoma strastvena i veoma burna a ako je bilo ko od vas dvoje prisutan u javnosti, pazite se, moguć je skandal. Mlad Mesec 5. decembra u Strelcu donosi mogućnost poznanstva sa nekim ko vas je oduvek pomalo intrigirao, moguće sa jednim Lavom ili Rakom. Ako ste oduvek imali afinitet prema umetnicima, sada vam se pruža prilika da budete u vezi sa nekim ko je najverovatnije muzičar ili glumac.

Zdravlje - Dobro se osećate.



RIBE (20. 2. -20. 3. )


Posao - Vašim astrološkim poljima karijere upravljaju moćne planete poput Marsa koji je od 8. decembra sjajno položen u Jarcu od i šalje vam pozitivnu energiju, Sunca koji će biti sve vreme u znaku Strelca donoseći šansu za proširenje saradnje sa strancima i Jupitera koji vam svojim boravkom u vašem znaku već skoro godinu dana otvara mogućnost za nove poslove.Vaš znak je jedan od onih koji može na najbolji način da iskoristi povoljne okolnosti i da promoviše svoje znanje i van zemlje. Što ste mlađi i ambiciozniji, posebno ako ste rođeni krajem 80 tih, možete očekivati da nešto krene s mrtve tačke i da najzad se najzad i vama otvore mnoga vrata. Ipak, neće sve ići tako lako jer imate jaku konkurenciju koja vam povremeno može ugrožavati pozicije i to u vidu starijih kolega, moguće osoba kojima ste se svojevremeno zamerili ili onih koji smatraju da zauzimate njihovo radno mesto. Ako ste već afirmisani, ne birnte se. Vaša reputacija je sigurna i naprotiv, starije kolege koje imaju uticaja na odluke koje se tiču vašeg statusa štite vaše interese.Nove ideje plasirajte do 13.decembra a posle tog datuma možete nailaziti na prepreke. Ako ste mladi i tražite posao, verovatno ćete ga naći u nekoj velikoj firmi koja posluje sa strancima.

Ljubav - Moguća je ljubav s nekim poznatim, kako u širem krugu prijateja tako i u javnosti. Možete postati nečija druga značajna ljubav ili nečija tajna ljubav, sve zavisi od vašeg statusa. Spemni ste na sve jer kada je Venera u Škorpiji a ući će u ovaj strastveni znak 29.novembra vi ste spremni za burnu ljubav. Ipak, Škorpije su diskretne pa ćete i vi uspeti da se postavite kako treba. Slobodne Ribe su veoma popularne u društvu i na meti mnogih udvarača. Nekome ste veoma dragi i biće uporan da vas osvoji. Možda je bilo takvih pokušaja preko dve godine ali nije urodilo plodom pa bi ista osoba mogla, najverovantije preko posla, da se ponovo pojavi u vašem životu. Na vaš znak će imati pozitivnog uticaja poslednja Mesečeva četvrt 28.novembra kao i mlad Mesec 5. decembra kada su mogući romantični susreti u okviru posla, dok će period oko prve Mesečeve četvrti i 13. decembra i pun Mesec 21.decembra kada će biti pomračenje ovog svetla biti obeleženi tenzijom i nesuglasicama, naročito između bračnih parova. Ma kako vas privlačio jedan Ovan ili Jarac, budite spremni da odolite iskušenjima ako nisu slobodni, jer u protivnom ulazite u veoma komplikovan životni period.Retrogradni Merkur posle10.decembra donosi mogućnost rasprava koje ćete nesvesno vi inicirati.

Zdravlje - Pazite se povrede.
Izvor: conopljanews.net

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар