Budite uspešni u 2010. godini!

Ako ste uvek donosili novogodišnje odluke, možda ste se i ove godine zarekli da ćete u budućnosti više vežbati, zdravije se hraniti, provoditi manje vremena na poslu ili odvojiti više vremena za porodicu.

Možda ste sebi obećali da ćete prestati sa pušenjem, da ćete naučiti nešto novo, lakše podnositi stres ili da se nikada više nećete prevariti u izboru partnera, a možda ste i na suprotnom kraju ove linije. Mnogo ljudi se zareklo da nikada više neće donositi novogodišnje odluke. Kome je potrebno razočaranje na kraju još jedne godine?
Međutim, zašto ne biste ovu godinu učinili najboljom dosad? Zašto ne biste učinili nešto što će vam dati predivan osećaj uspeha kada se pri kraju 2.010. godine setite novogodišnjih ciljeva i želja? Sigurno nećete doživeti osećaj uspeha ako donesete novogodišnje odluke koje ćete prekršiti, kao ni ako uopšte ne donesete novogodišnje odluke.

Doneli ste previše odluka
Jednostavnije je fokusirati se samo na jednu ili dve odluke nego usredsrediti se na održavanje 20 besmislenih ili nedostižnih ciljeva. Zaboravite na pravljenje spiskova želja. Umesto toga, izaberite jednu ili dve najbitnije i koncentrišite se na ostvarivanje najvažnijih stvari.

Neprecizne odluke
Ako želite da smršate, precizirajte kilograma možete da izgubite za godinu dana? Ako želite da provodite manje vremena u kancelariji, ne smete ostajati posle radnog vremena više od tri puta nedeljno. Vaše odluke moraju biti kristalno jasne i precizne, što znači da ih možete izraziti u brojkama - dva kilograma, 30 minuta vežbanja...

Izgubili ste motivaciju
Postavite vizuelne podsetnike, na primer na frižider zakačite svoju sliku kada ste najbolje izgledali ili fotografiju poznate ličnosti čiji vam se izgled najviše dopada, ako je vaš cilj da izgubite višak kilograma. Zamolite člana porodice ili prijatelja da vas proverava i podseća vas na propuste tokom sprovođenja ciljeva. Počnite da pravite dnevnik da možete da pratite napredak.

Preambiciozni ciljevi
Za većinu odluka potrebno je vreme da bi se ispunile. Dozvolite sebi odmor i odgovarajuću količinu vremena koje vam je potrebno da biste ostvarili sve šta ste zacrtali. Postavite mini ciljeve i radite na ispunjavanju odluke deo po deo. Nagradite se tokom tog vremena, bez obzira na to koliko sitni bili vaši uspesi.

Čekate savršen trenutak
Ne postoji bolji trenutak od ovog da krenete u ostvarenje svojih ciljeva. Ako čekate savršeni momenat, nikada ništa nećete uraditi. Odlučite šta vam je potrebno za početak i krenite. Ukoliko budete previše razmišljali, uvek će postojati neki razlog za odlaganje. Zato, počnite i pre nego što postanete svesni, slavićete svoja dostignuća! (Alo!)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар