DUGOROČNA PROGNOZA VREMENA ZA MART i APRIL

Kakvo nas vreme očekuje u finišu zime i na početku proleća ove godine?

Image by Jill Wellington from Pixabay 

Prva nedelja marta biće sunčana sa temperaturama nešto iznad višegodišnjeg proseka. Padavine se mogu očekivati 7. i 8. marta.

Do kraja meseca smenjivaće se kiša i sunčano vreme. Srednja maksimalna tempratura vazduha u martu biće u granicama opšteg proseka, kao i količina padavina, u proseku za oko 7 mm nižim u donosu na višegodišnji prosek.


ACCUWEATER.COM: MART IZ DANA U DAN

accuweather.com


SEZONSKA PROGNOZA RHMZ Srbije


APRIL: Malo topliji i prosečno vlažan april, nema izgleda za pojavu jakih jutarnjih mrazeva.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu u većem delu Srbije imaće vrednosti u iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.9ºS, dok će se u Vojvodini zadržavati u granicama proseka sa vrednostim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha od 9.4ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 18.8ºS.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 8 mm, a u Jugozapadnoj i Južnoj Srbiji iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko 10 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 44 mm.


MAJ: Malo topliji i prosečno vlažan, manje padavina, ipak padavine u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.5ºS.

Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 9 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 52 mm.

RHMZ

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар