Ako vaša deca imaju ove aplikacije na mobilnom telefonu, odmah ih deinstalirajte

Roditelji bi trebali proveriti mobitele svoje dece i ako pronađu određene aplikacije, trebali bi ih odmah deinstalirati jer se na tim aplikacijama okupljaju pedofili.

Image by Luisella Planeta Leoni from Pixabay 

Opasne aplikacije nisu nikakva novost, no ove aplikacije predstavljaju dodatnu prijetnju za djecu. Policijski službenici upozoravaju roditelje da uklone ove aplikacije s uređaja djece jer upravo putem tih aplikacija pedofilu pokušavaju doći u kontakt s djecom.

Ovo su aplikacije na koje roditelji trebaju obratiti pažnju:

WHATSAPP – Ovo je popularna aplikacija za razmjenu poruka koja omogućava korisnicima slanje tekstova, fotografija, govorne pošte te upućivanje poziva i video chat.

LIVEME – Video aplikacija za streaming uživo koja koristi geolokaciju za dijeljenje videozapisa, tako da korisnici mogu saznati točno mjesto s kojeg se emitira video.

ASK.FM – Poznata po maltretiranju, aplikacija potiče korisnike da anonimnim osobama omoguće postavljanje pitanja.

TIKTOK – Ova je aplikacija popularna među djecom. Koristi se za stvaranje i dijeljenje kratkih videozapisa, a kontrola privatnosti vrlo je ograničena.

OMEGLE – Ova video aplikacija postoji već dugo vremena, ali ljudi je koriste više nego ikad tijekom karantene. Ovaj chat rulet vas uparuje sa strancima.

SNAPCHAT – Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija u svijetu. Iako aplikacija navodi da će objavljeni sadržaj nestati, ipak se korisnicima omogućuje pregled tijekom 24 sata. Osim toga, korisnicima omogućuje i pristup lokaciji.

Roditelji bi trebali razgovarati s djecom o sigurnosti na internetu te mogućim opasnostima. Osim toga, možete ograničiti djetetu pristup tehnologiji, primjerice tek kada riješe svoje obveze mogu koristiti mobitel. Postavljanje granica djeci oduvijek je bio važan dio roditeljstva, a osobito sada u digitalnom dobu, piše Komando.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар