MESEČEV KALENDAR: Mesečeve mene i lunarne faze u 2021. godini

Mnogo je onih koji su očarani sjajem i izgledom meseca, a ovo nebesko telo ima snažan uticaj kako na ljude, tako i na biljke, životinje, more i vremenske prilike. Astro sajt tradicionalno donosi precizan kalendar faza Meseca za kompletnu 2021. godinu, koji vam može pomoći da odredite, recimo, tačan period početka mesečeve dijete ili poslužiti u druge svrhe.

Image by Mystic Art Design from Pixabay 

NOVO: Pogledajte i 

MESEČEV KALENDAR - Mesečeve mene i lunarne faze u 2022.

Uz lunarni kalendar, poznavajući energetski uticaj svakog lunarnog dana, mi možemo prema njima korigovati svoj život, efikasnije iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju. Usmeravajući energiju Meseca na pravilno rešenje životne situacije, imamo mogućnost da efikasnije koristimo povoljne trenutke za promenu svog života na bolju stranu, ne stvarajući nepoželjne posledice od nerazumnog postupka ili dejstva. Nama se pruža mogućnost, ne samo da plivamo nizvodno tokom života, već i da upravljamo njime. 

Pored toga što su Mesečeve mene od interesa ljudima koji se bave religijom, astronomijom i astrologijom, praćenje Meseca i upotreba lunarnog kalendara se može koristiti zarad dobijanja boljih rezultata i postizanja više uspeha u oblasti zdravlja i dijete, baštovanstva i poljoprivrede, lova i ribolova. Takođe na listi oblasti ljudskog interesovanja za koje su od interesa Mesečeve mene su: jedriličarstvo, planinarenje, psihologija, istorija, nauka, vojska, posmatranje prirode…

Poznavanje lunarnog kalendara može biti značajno na polju upoznavanja samoga sebe, istraživanju svojih mogućnosti, lečenju i duhovnom razvoju.

Vodeći život u saglasju sa ciklusima Meseca, poznavajući ih i radeći sa energijama svakog pojedinačnog lunarnog dana možemo postići značajno veći balans sa univerzumom, živeti srećniji, zdraviji, kvalitetniji i plodonosniji život. 

Naučno je dokazano da mesečeve mene ne utiču samo na reke, mora i okeane već i na količinu vode u našem organizmu. U 24 sata, koliko mene traju, ljudski organizam se lakše oslobađa viška tečnosti, masti i otrova koji se nakupljaju kao posledica nezdrave ishrane, lošeg varenja i stresa.

Image by Myriam Zilles from Pixabay 

Mlad Mesec je odličan za započinjanje novih poslova, za upoznavanje koje se može pretvoriti u ljubav, za sejanje bašti i njiva, za kupovinu većih stvari u kući, za početak gradnje kuće, za venčanja i krštenja. Ukratko za sve što treba da raste i da plod. Dobro je i šišati se da kosa bude bujnija i jača, izbaciti stare stvari iz kuće, nekome nešto pokloniti.

Prva četvrt je dobra za planove i svakodnevne poslove, jer smo tada najefikasniji i najvredniji. Dobro je da ubrzamo neke poslove koji su, išli sporo, ili stagnirali. Uređenja kuće i velika spremanja su, takođe, tada jako korisna. Ako imate važne preglede, ili zdravstvene intervencije, ovo je najbolje vreme za to.

Pun Mesec je odličan za naplatu dugovanja u svoju korist, za velike investicije i ulaganja. Pravo vreme za žetve i berbe, za pravljenje vina, proslave i okupljanja. Odlično vreme za umetnička dela, ili bilo šta kreativno. Plasiranje ideja, pregovori i nalaženja partnera je dobro u ovo vreme. Dijetu koja bi smanjila kilograme, treba započeti samo tečnošću baš ovog dana.

Poslednja četvrt je dobra da vi vratite dugove i zajmove, da se rešite nekih obaveza koje su vam bile opterećujuće, za završetak radova na bilo čemu. Dobro je odvikavati se od neke štetne navike, jer tada obično uspete. Dobro je i miriti se i tražiti oproštaj od nekoga sa kim smo imali probleme. Obično se parovi koji su u zavadi, mire baš tada.

Zato smo vam pripemili i novi, kalendar faza Meseca za 2020. godinu.

NAPOMENA: Mesečeve mene i lunarne faze u ovom pregledu se odnose za glavni grad Srbije, Beograd, odnosno na prostore GMT +1 vremenske zone što obuhvata Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju, Nemačku, Madjarsku, Holandiju, Sloveniju, Švedsku, Švajcarsku…




Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар